Inspiracja INTERMARCHE

Muffiny dyniowe

Muffiny dyniowe

Główne składniki

  • Dynia

    Dynia

    1
    39
    1 kg
  • Mąka tortowa Reva

    Mąka tortowa Reva

  • Orzechy włoskie

    Orzechy włoskie

Składniki

  • 200 g startej na tarce dyni
  • 200 g brązowego cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jaja
  • 90 ml oleju rzepakowego
  • 2 spore garści posiekanych orzechów włoskich
  • 1 garść rodzynek
  • 5 drobno posiekanych daktyli
  • 5 drobno posiekanych suszonych moreli
  • 3 kopiate łyżki płatków owsianych
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 szczypta soli

Sposób przygotowania

Pyszna propozycja jak szybko i łatwo przygotować coś pysznego na drugie śniadanie. Muffiny dyniowe dodadzą niezbędnej energii i będą jednocześnie smaczna przekąską do kawy czy herbaty. Z pewnością zasmakują całej rodzinie!

KROK 1

Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce i mieszamy łyżką.

KROK 2

Gotową masą napełniamy papilotki do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C.

KROK 3

Pieczemy około 25-30 minut (do suchego patyczka).