Inspiracja INTERMARCHE

Tartaletki z owocami i budyniowym kremem

Tartaletki z owocami i budyniowym kremem

Główne składniki

  • Borówki amerykańskie

    Borówki amerykańskie

    125g (3,59zł/100g)Promocja od 9 do 15.06

  • Kiwi

    Kiwi

    1 kg

  • Winogrona

    Winogrona

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta kruchego
  • 1 kiwi
  • garść borówek amerykańskich
  • 1 banan
  • pół granata
  • kilka winogron
  • 100g miękkiego masła
  • 3 łyżki cukru
  • szklanka ugotowanego, ostudzonego budyniu śmietankowego

Sposób przygotowania

Bardzo efektowny, smaczny i wbrew pozorom prosty w przygotowaniu deser. Kruche tartaletki wypełnione delikatnym, słodkim kremem budyniowym i kolorowe owoce - połączenie idealne!

KROK 1

Kruchym ciastem wyłóż foremki do tartaletek. Obciąż ciasto by nie wyrosło (np. fasolą wyłożoną na papier do pieczenia) i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180stopni przez około 20 minut- wyjmij z piekarnika i ostudź.

KROK 2

Przygotowanie kremu budyniowego: miękkie masło utrzyj mikserem na puszysty krem z dodatkiem cukru. Stopniowo dodawaj po łyżce budyniu miksując krem na niskich obrotach.

KROK 3

Przygotowanie owoców: kiwi obierz ze skórki i pokrój w półplasterki, obranego banana pokrój w plastry, oddziel pestki z granata, winogrona przetnij na pół i usuń pestki.

KROK 4

Każdą tartaletkę wypełnij kremem, a następnie uzupełnij owocami.