Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Ryż Reva

    Ryż Reva

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Faszerowane cukinie

      Faszerowane cukinie

      Cukinia faszerowana ryżem, kukurydzą i pastą jajeczną to prosty przepis na obiad czy ciepłą przekąskę. Przygotowanie zajmie kilka chwil, a połączenie składników, choć brzmi nietypowo, jest na prawdę smaczne.

      • Łatwe
      • 20 min
  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Papryka faszerowana mięsem i ryżem

      Papryka faszerowana mięsem i ryżem

      Pomysł na klasyczny, nieskomplikowany obiad lub kolację - paprykę faszerowaną mięsem mielonym i ryżem. Wieprzowina z nadzienia jest wyjątkowo wilgotna, gdyż cały czas wchłania soki z papryki, a sos pomidorowy z przyprawami nadaje aromatu. Można je podawać jako samodzielne danie lub dodatek do ziemniaków.

      • Łatwe
    • Pieczony schab z ryżem pod śmietankową kołderką

      Pieczony schab z ryżem pod śmietankową kołderką

      Pieczony schab dobrze czuje się w towarzystwie duszonych warzyw i ryżu, a śmietankowo-czosnkowe posłanie z tartym serem sprawia, że danie nabiera delikatnego, ale zdecydowanego charakteru. Tak przygotowana całość skutecznie zapobiegnie nudzie na Twoim talerzu. Pyszne i proste w przygotowaniu.

      • Łatwe
  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Pieczona papryka faszerowana tuńczykiem

      Pieczona papryka faszerowana tuńczykiem

      Ciepła przekąska idealna na przyjęcie. Efektowna przekaska. Połączenie ryżu z tuńczykiem i papryką doskonale się uzupełnia.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Pomidorki faszerowane tuńczykiem i ryżem

      Pomidorki faszerowane tuńczykiem i ryżem

      Pyszna mała przekąska. Przepis idealny, gdy szukasz inspiracji kulinarnej na spotkanie ze znajomymi. Prosta w wykonaniu potrawa i bardzo smaczna.

      • Łatwe
  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Sałatka ryżowa z tuńczykiem

      Sałatka ryżowa z tuńczykiem

      Prosta sałatka z ryżem, pomidorkami koktajlowymi, tuńczykiem i oliwkami. Doskonały dodatek do dania głównego czy samodzielne danie. Sprawdzi sie też jako dodatek do grila czy lunch w pracy.

      • Łatwe
      • 20 min
    • Risotto z kurczakiem

      Risotto z kurczakiem

      Lekkie i pożywne risotto z kurczakiem doskonale sprawdzi się jako obiad na lato lub jako lunch do pracy.

  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Sałatka ryżowa z tuńczykiem i awokado

      Sałatka ryżowa z tuńczykiem i awokado

      Pożywna i smaczna sałatka na bazie ryżu, tuńczyka i awokado. Idealna jako lunch do pracy lub szkoły.

      • Łatwe
  • Poranek pełen smaku

    Koniec z nudnymi śniadaniami! Przygotuj coś pysznego i pozytywnie rozpocznij dzień!

    • Sałatka z ryżu z pastą jajeczną i łososiem

      Sałatka z ryżu z pastą jajeczną i łososiem

      Prosta, pożywna sałatka z ryżem, pastą jajeczną i łososiem. Doskonała na drugie śniadanie do pracy czy jako danie na piknik.

      • Łatwe
      • 35 min
  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Pieczeń z królika z duszoną marchewką

      Pieczeń z królika z duszoną marchewką

      Mięso królika zaliczane jest do tzw. mięs białych, tak jak drób. Jeśli więc szukasz ciekawej alternatywy dla wszechobecnego kurczaka, przed Tobą przepis na pyszną pieczeń z królika duszonego w warzywach.

      Ta potrawa nie wymaga jakichś szczególnych umiejętności kulinarnych, więc nawet jeśli jesteś laikiem, śmiało możesz zdecydować się na jej przyrządzenie. Jedyne, czym musisz dysponować - oczywiście oprócz składników to czas: po doprawieniu mięso trzeba odstawić na noc do lodówki. Samo smażenie następnego dnia wraz z przygotowanie dodatków nie powinno natomiast zająć Ci więcej niż dwie godziny.

      To jak, podejmiesz wyzwanie?