Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Golonka (udziec) z indyka

    Golonka (udziec) z indyka

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Golonka z indyka z pieczonymi jabłkami

      Golonka z indyka z pieczonymi jabłkami

      Golonka z indyka to potrawa dla wszystkich smakoszy kulinarnych, ceniących sobie delikatność mięsa drobiowego. Mięso indycze jest lekkostrawne i proste w przygotowaniu, będzie więc miłą alternatywą dla swojego drobiowego konkurenta - kurczaka.

      Indyk świetnie smakuje przyrządzony zarówno na ostro, jak i w wersji łagodnej czy nawet na słodko. My tym razem szczególnie polecamy indyka w miodowej glazurze, zapiekanego z jabłkami i oprószonego mieszanką przypraw, które wydobędą z tego delikatnego mięsa wszelkie walory smakowe.

      Jeśli szukałeś pomysłu na smaczne i oryginalne danie, właśnie go znalazłeś!