Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Kaczka

    Kaczka

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Kaczka w sosie pomarańczowym nadziewana jabłkami

      Kaczka w sosie pomarańczowym nadziewana jabłkami

      Danie z kaczki to tradycyjna staropolska potrawa, która ostatnimi czasy staje się coraz popularniejsza i z powodzeniem zastępuje kurczaka czy indyka. Gorąco namawiamy do zrobienia ukłonu w stronę staropolskich zwyczajów i przedstawiamy przepis na pyszną pieczeń z kaczki, która podbije Wasze serca i żołądki! 
      Kaczka faszerowana jabłkami doskonale nadaje się na niedzielny obiad, a nawet na świąteczny stół. Jej bogaty smak w pełni wydobędą dodatki w postaci miodu i soku pomarańczowego, a majeranek sprawi, że danie będzie wyjątkowo aromatyczne i apetyczne.

  • Prosto z Orientu

    Orientalne dania na Twoim stole! Odkryj oryginalne przepisy i poznaj kuchnię Wschodu!

    • Rumiana kaczka pieczona po azjatycku

      Rumiana kaczka pieczona po azjatycku

      Kaczka zazwyczaj gości na naszych stołach z okazji wyjątkowych okazji rodzinnych. Warto jednak pokusić się o częstsze zapraszanie tego dania na stół, gdyż mięso kaczki zachowuje soczystość i jest kruche nawet po upieczeniu, a w wersji orientalnej zachwyci też amatorów kuchni azjatyckiej.

      Drobna uwaga, zanim zabierzemy się za przygotowanie: kaczka po azjatycku jest daniem dla cierpliwych - najpierw musi pobyć dłuższą chwilę (a konkretnie dwie doby) w zalewie, by być gotową do dalszego przyrządzania. Jednak efekt końcowy z nawiązką wynagrodzi nam czas oczekiwania i wniesie unikatowy smak Orientu na nasz stół.