Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • POLĘDWICA WOŁOWA

    POLĘDWICA WOŁOWA

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Wołowina po burgundzku - klasyka francuskiego smaku - Tydzień Francuski

      Wołowina po burgundzku - klasyka francuskiego smaku - Tydzień Francuski

      Wołowina po burgundzku (z fr. boeuf bourguignon)  to klasyka kuchni francuskiej.  Możesz zaprosić ją do swojego menu i cieszyć się tradycyjnymi smakami Francji we własnej kuchni.

      Oryginalnie przyrządzona, z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina, zadowoli nawet wymagających koneserów sztuki kulinarnej. Najlepiej przyrządzić ją na bazie wina z Burgundii, choć inne czerwone też dobrze się skomponuje i uwydatni wszelkie walory, które skrywa w sobie wołowina.

      Mięso podane w taki sposób doskonale sprawdzi się zarówno podczas niedzielnego obiadu, jak i podczas eleganckiej kolacji dla gości.

      Voila!