Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Sezam

    Sezam

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Prosto z Orientu

    Orientalne dania na Twoim stole! Odkryj oryginalne przepisy i poznaj kuchnię Wschodu!

    • Domowe sushi: hosomaki, futomaki, uramaki

      Domowe sushi: hosomaki, futomaki, uramaki

      Jeśli lubisz sushi, ale jeszcze nigdy nie zdarzyło Ci się zrobić go samodzielnie ten przepis jest dla Ciebie. Krok po kroku opisujemy jak przygotować domowe sushi: hosomaki, futomaki i uramaki. Przepis dla osób, ktore dopiero rozpoczynają swoją przygodę z sushi.

      • Średnie
      • 30 min
    • Pierś kaczki w miodowo-imbirowej marynacie na smażonej kapuście pekińskiej

      Pierś kaczki w miodowo-imbirowej marynacie na smażonej kapuście pekińskiej

      Soczysta i chrupiąca kaczka na sposób azjatycki. Marynowana w miodzie, imbirze i sosach: sojowym oraz rybnym. Aromatyczna i smaczna będzie stanowić ciekawą odmianę do tradycyjnego sposobu przygotowania kaczki. Danie jest raczej łagodne, a ostrzejszy akcent stanowi smażona kapusta pekińska. Rozpocznij z nami kulinarną przygodę wgłąb Azji.

      • Łatwe
  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Grillowany camembert z miodem i sosem balsamicznym

      Grillowany camembert z miodem i sosem balsamicznym

      Pyszna i prosta przekąska z grilla. Polecamy gorący, grillowany camembert z miodem i ziarnami sezamu w towarzystwie owoców sezonowych i kremu balsamicznego. Doskonale smakuje w połączeniu z bagietką.

      • Łatwe
      • 20 min
    • Sałatka z marchewki, jabłka i selera

      Sałatka z marchewki, jabłka i selera

      Surówka na bazie marchewki, selera, jabłka i rodzynek to idealny dodatek do obiadu. Wypróbuj nasz przepis- sprawdzony, smaczny i prosty.

      • Łatwe
  • Słodki grzech

    Spraw sobie odrobinę słodkiego szaleństwa. Desery warte grzechu!

    • Mikołajkowe ciasteczka daktylowe z cynamonem

      Mikołajkowe ciasteczka daktylowe z cynamonem

      Korzenne, aromatyczne kruche ciasteczka skrywające w sobie całe mnóstwo pyszności: słodkie daktyle, masło orzechowe, sezam, cynamon i imbir. Ciasteczka idealnie nadają się na słodki prezent dla najbliższych. Doskonale smakują ze szklanką mleka.

      • Łatwe
  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Pierożki fatayer do barszczu

      Pierożki fatayer do barszczu

      Przepis na pyszne pierożki autorstwa Pani Magdaleny Mańki. Przepis idealny do wigilijnego barszczu. Oryginalne pierożki są intrygujące w smaku i bardzo efektownie się prezentują. Przepis nagrodzony w konkursie Magia Smaku.

      • Łatwe
  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Pomarańczowe skrzydełka z sałatką z cykorii

      Pomarańczowe skrzydełka z sałatką z cykorii

      Skrzydełka z kurczaka w amerykańskim stylu z pomarańczą, miodem i sałatką z cykorii. Przepis na pyszne danie obiadowe, które zasmakuje całej rodzinie.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Batony energetyczne

      Batony energetyczne

      Uwielbiasz rano zjeść coś słodkiego ale jednocześnie chcesz się zdrowo odżywiać? Polecamy pyszny przeis na batony energetyczne, które przyrządzisz w kilka chwil a dodadzą energii na cały poranek. Spróbuj!

  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Tatar z łososia na carpaccio z cebuli

      Tatar z łososia na carpaccio z cebuli

      Przepis na pyszny tatar z wędzonego łososia. Pyszna przekąska, która pięknie się prezentuje. Carpaccio z cebuli dodatkowo wzbogaca smak łososia. Polecamy!

      • Łatwe
      • 20 min
  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Hummus

      Hummus

      Pasta Hummus to przysmak popularny w kuchni żydowskiej i arabskiej. Według legendy została wymyślona przez sułtana Saladyna w czasach wypraw krzyżowych.

      Występuje w wielu wariantach, jako zimna przekąska, spożywana z chlebem lub innymi dodatkami np. surowymi warzywami (marchewka, ogórek) pokrojonymi w słupki.

    • Puszysty omlet jajeczny z pestkami dyni i słonecznikiem

      Puszysty omlet jajeczny z pestkami dyni i słonecznikiem

      Omlet to proste i szybkie danie wykonane na bazie ubitych jaj. Jest doskonałą opcją na dobry początek dnia - idealnie nadaje się na śniadanie jako alternatywa dla jajecznicy.

      Puszystą konsystencję omletu uzyskasz ubijając jajka z dodatkiem 30% śmietanki, a różnego rodzaju ziarnami - pestkami dyni, słonecznika czy sezamu, urozmaicisz go sobie w zdrowy sposób. Pomidor i roszponka będą smacznym, świeżym dodatkiem do całości.