Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Jaja z chowu ściółkowego Kotlina Natury

    Jaja z chowu ściółkowego Kotlina Natury

    M, 10 szt.

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Bagietka z domową pastą z tuńczyka

      Bagietka z domową pastą z tuńczyka

      Domowa pasta z tuńczyka przygotowana na bazie tuńczyka Odysse, jajek, pomidora, szczypiorku i majonezu. Prosty przepis na pyszną pastę do kanapek bez konserwantów i sztucznych dodatków.

      • Łatwe
      • 20 min
    • Niemiecka sałatka ziemniaczana

      Niemiecka sałatka ziemniaczana

      Klasyczna, niemiecka sałatka ziemniaczana z dodatkiem jajek i kiełbasy. Pożywna i smaczna. Idealna jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań z grilla czy dań obiadowych.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Rolada pomidorowa z ziołowym twarożkiem

      Rolada pomidorowa z ziołowym twarożkiem

      Przepis na danie typu finger food, czyli małą przekąskę do ręki, na jeden kęs idealną na każdą imprezę. Jeśli szukasz ciekawego przepisu na tego typu danie, a chcesz zaskoczyć swoich gości, proponujemy bardzo prosty przepis na wytrawną roladę. Nie tylko udekoruje ona swoim wyglądem stół, ale także wyśmienicie smakuje. Gwarantujemy, że Twoi goście będą zachwyceni!

      • Łatwe
  • Słodki grzech

    Spraw sobie odrobinę słodkiego szaleństwa. Desery warte grzechu!

    • Ciasteczka z batatów z kokosem i czekoladą

      Ciasteczka z batatów z kokosem i czekoladą

      Przepis na ciastka na bazie puree z batatów, z dodatkiem kokosa i czekolady. Zdrowsza forma pysznych słodkości - doskonała jako drugie śniadanie czy słodka przekąska w ciągu dnia. Doskonale smakują w towarzystwie kawy czy szklanki mleka.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Ciasto jogurtowe z kremem budyniowym i pomarańczami

      Ciasto jogurtowe z kremem budyniowym i pomarańczami

      Przepis na ciasto doskonałe do popołudniowej kawy. Puszyste, lekkie i delikatne, a co najważniejsze bardzo łatwe w przygotowaniu. Do jego przełożenia możesz wykorzystać też krem czekoladowy lub dowolny dżem w ulubionym smaku.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Gruszkowe ciasto z delikatnym musem i kremem śmietankowym

      Gruszkowe ciasto z delikatnym musem i kremem śmietankowym

      Rozpoczyna się sezon na aromatyczne, rumiane gruszki. Grzechem wręcz byłoby nie skorzystać z tych dobrodziejstw natury. W Atelier Intermarche zachęcamy do delektowania się tymi soczystymi owocami w postaci pysznego trójwarstwowego ciasta.  

      • Łatwe
      • 60 min
    • Muffinki z batatami

      Muffinki z batatami

      Polecamy bataty w formie pysznych muffinek z orzechami i rodzynkami. Aromatyczne i proste babeczki idealnie sprawdzą się jako dodatek do kawy czy przekąska, którą można ze sobą wszędzie zabrać - do pracy, szkoły czy na piknik.

      • Łatwe
    • Pączki serowe

      Pączki serowe

      Dziś prezentujemy przepis na pączki serowe. Nie są to pączki tradycyjne, gdyż bazą ciasta jest biały ser, a wielkością dorównują małej mandarynce. Pączki te robi się niezwykle szybko, nie zawierają bowiem drożdży - nie trzeba czekać, aż wyrosną. Okrągłego kształtu nabierają niemalże same, turlając się po wrzuceniu ich do gorącego oleju.

      • Łatwe
    • Sernik

      Sernik "wspomnienie lata"

      Poniżej prezentujemy przepis Pani Anny Rasiej, który zajął 3 miejsce w konkursie Magia Smaku w kategorii "deser". Przepis na pyszny sernik z owocami, który prezentuje sie bardzo efektownie. Sernik nie wymaga wcześniejszego przygotowania spodu.

      • Łatwe
    • Tarta orzechowa z budyniem toffi i jabłkami

      Tarta orzechowa z budyniem toffi i jabłkami

      Jesień w pełni a Ty masz ochotę skosztować jej specjałów? Przygotuj pyszną tartę orzechową z budyniem i jabłkami według naszego przepisu. Pyszna i aromatyczna.

      • Łatwe
      • 120 min
    • Ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami

      Ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami

      Sezonowe owoce i warzywa – właśnie teraz mamy ich bogactwo! Truskawki to delikatne owoce, których niepowtarzalny smak doskonale pasuje zarówno do dań słodkich jak również wytrawnych. To baza do koktajli, konfitur i oczywiście nieodzowny element wiosenno-letnich ciast. Rabarbar natomiast jest popularnym warzywem, które ma charakterystyczny, kwaśny smak.

      W Atelier Intermarche proponujemy połączenie truskawek i rabarbaru w delikatnym cieście ucieranym. To bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto, z którym bez problemu poradzi sobie każdy. Idealny deser na piknik lub spotkanie ze znajomymi przy grillu.

    • Tęczowy tort mascarpone z kremem czekoladowym

      Tęczowy tort mascarpone z kremem czekoladowym

      Pochodzący z Lombardii delikatny ser mascarpone to wyśmienity składnik tortu, który w połączeniu z czekoladowym kremem i truskawkowymi konfiturami tworzy doskonałą kompozycję smakową. Ten ładnie wyglądający i apetyczny deser, przełożony puszystym biszkoptem to pyszny i efektownie wyglądający deser, który można przygotowywać na wiele sposobów.

      W Atelier Intermarche przedstawiamy wersję idealną dla dzieci - z kolorową tęczą i piankami stanowiacymi słodką dekorację

  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Ciasto marchewkowe

      Ciasto marchewkowe

      Aromatyczne, wilgotne ciasto marchewkowe z rodzynkami, orzechami i wiórkami kokosowymi. Proste w przygotowaniu i szybkie, a co najważniejsze zawsze się udaje.

      • Łatwe
    • Muffinki czekoladowo-dyniowe

      Muffinki czekoladowo-dyniowe

      Muffinki to doskonała przekąską w trakcie każdego spotkania, a połączenie dynii i czekolady idealnie sprawdzi się na jesień. Dokładając odrobinę starań możesz je prosto udekorować, aby stały się strrrraszna ozdobą i deserem na Halloween!

      • Łatwe
    • Smażone skrzydełka z brukselką

      Smażone skrzydełka z brukselką

      Masz ochotę na skrzydełka z kurczaka w pysznej panierce jak z Twojej ulubionej restauracji? Spróbuj naszego przepisu na smażone i panierowane skrzydełka w akomapniamencie pysznej brikselki. Smaczne i szybkie!

      • Łatwe
    • Bifteck haché de cheval - francuski burger z jajkiem - Tydzień Francuski

      Bifteck haché de cheval - francuski burger z jajkiem - Tydzień Francuski

      Na fali niesłabnącej mody na burgery, prezentujemy dziś ich wersję francuską. Jeśli znudziły Was klasyczne formy podawania burgerów w bułce, poniższy przepis będzie pyszną odmianą. Na kotlecie z mielonej wołowiny kładziemy bowiem jajko sadzone, stąd osobliwa nazwa dania, którą można przetłumaczyć jako "jajko jadące na koniu". W wersji z pieczonymi ziemniaczkami będzie świetną propozycją obiadową. Bon appétit!

    • Crepes Suzette - francuskie naleśniki z aromatycznym syropem pomarańczowym - Tydzień Francuski

      Crepes Suzette - francuskie naleśniki z aromatycznym syropem pomarańczowym - Tydzień Francuski

      Crepes Suzette to słodkie francuskie danie sięgające historią końca XIX w. Według jednej z legend to wtedy właśnie, w 1885 roku, wymyślił je Henri Charpentier, młody mistrz francuskiej sztuki kulinarnej.

      Jeśli chcesz poczuć się jak prawdziwy mistrz deserów, przed Tobą wspaniała okazja. Zamiast podawać naleśniki z dżemem czy jabłkami, spróbuj czegoś nowego i zaserwuj je z pysznym syropem pomarańczowym, a dla podkreślenia smaku dodaj do nich świeżo startą pomarańczową skórkę. 

      C'est magnifique!

    • Muffiny dyniowe

      Muffiny dyniowe

      Pyszna propozycja jak szybko i łatwo przygotować coś pysznego na drugie śniadanie. Muffiny dyniowe dodadzą niezbędnej energii i będą jednocześnie smaczna przekąską do kawy czy herbaty. Z pewnością zasmakują całej rodzinie!

  • Lekka słodycz

    Odrobina słodyczy w wersji light! Pyszne przepisy na słodkie, lekkie desery.

    • Domowe lody z białą czekoladą i granatem

      Domowe lody z białą czekoladą i granatem

      W starożytnej Grecji granat był rośliną świętą, a sok z tego owocu był symbolem długowieczności. Dziś jedno jest pewne: domowe lody z granatem i białą czekoladą to doskonała propozycja na letnie upały. Jeśli ten deser jeszcze nie gościł na Twoim stole, masz teraz świetną okazję, by go spróbować.

      • Łatwe
    • Orzeźwiający deser z czarną porzeczką

      Orzeźwiający deser z czarną porzeczką

      Czarne porzeczki to smaczne i zdrowe owoce, które idealnie pasują do wszelkich deserów. W naszym Atelier proponujemy lekki i orzeźwiający deser na bazie kremu custard, frużeliny z czarnych porzeczek, bitej śmietany i kruszonych herbatników.

      • Łatwe
      • 45 min
  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Gnocci twarogowe z sosem pomidorowym i suszoną wieprzowiną

      Gnocci twarogowe z sosem pomidorowym i suszoną wieprzowiną

      Pyszne i delikatne kluseczki gnocci z sosem pomidorowym z szynką dojrzewającą - sprawdzony przepis na codzienny obiad. Z pewnością przypadnie do gustu dużym jak i małym smakoszom.

      • Łatwe
    • Delikatne tiramisu z jabłkami i cynamonem

      Delikatne tiramisu z jabłkami i cynamonem

      Na pewno dobrze znasz Tiramisu - tradycyjny włoski deser, którego bazą są biszkopty nasączone kawą oraz kremowy serek mascarpone. Ponoć Włosi chętnie jedzą go na drugie śniadanie - silnie schłodzony potrafi dodać energii zwłaszcza w upalne dni.

      Najpopularniejsza wersja to ta z likierem Amaretto, my jednak sugerujemy zrezygnować z likieru i dodać polski akcent - jabłka, które idealnie komponują się z cynamonem i są ciekawym połączeniem z pozostałymi składnikami.

      Tak przygotowany deser będzie miłym akcentem podczas spotkania z przyjaciółmi przy popołudniowej kawie.

    • Warzywna frittata z fasolką, groszkiem i brokułami

      Warzywna frittata z fasolką, groszkiem i brokułami

      Francuzi mają omlet, Hiszpanie tortillę, a Włosi frittatę. Przepisów na tę potrawę jest zatrzęsienie, ponieważ w dużej mierze bazuje na tym, co akurat mamy w lodówce. My proponujemy wersję warzywną: z brokułami, fasolką szparagową i groszkiem. Smakuje na ciepło i na zimno.

  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Grillowany łosoś w sosie berneńskim z opiekanymi ziemniakami

      Grillowany łosoś w sosie berneńskim z opiekanymi ziemniakami

      Gdy masz ochotę na grilla ale znudziła Ci się już tradycyjna karkówka czy kielbasa z grilla proponujemy przepis na grillowanego łososia z opiekanymi ziemniaczkami podanego w towarzystwie kremowego sosu berneńskiego. Spróbuj koniecznie!

      • Średnie
      • 60 min
    • Kotleciki ziemniaczane z makrelą

      Kotleciki ziemniaczane z makrelą

      Pyszne, delikatne kotleciki ziemniaczane z dodatkiem makreli to dobra propozycja obiadowa dla dużych i małych. Idealna alternatywa dla paluszków rybnych. 

      • Łatwe
    • Lasagne z dorszem i szpinakiem

      Lasagne z dorszem i szpinakiem

      Morskie opowieści w naszym atelier - zapraszamy na dorsza w roli głównej. Przepis na prostą lasagnę z dorszem i szpinakiem i sosem bechamel.

      • Łatwe
  • Grillowe spotkania

    Przepisy na dania, które sprawią, że zostaniesz mistrzem grilla.

    • Grilowane kotlety z pomidorami i serem camembert

      Grilowane kotlety z pomidorami i serem camembert

      Proste, szybkie i niezwykle smaczne danie obiadowe. Jeśli zabrakło Ci chęci na tradycyjne kotlety wieprzowe, proponujemy przyrządzenie kotletów mielonych, które za sprawą czosnku, suszonych pomidorów i sera camembert nabiorą głębi smaku. Podajemy je z pieczonymi ziemniakami i sałatą z ziołowym sosem. Ten apetyczny i aromatyczny posiłek zadowoli wszystkich smakoszy.

      • Łatwe
      • 60 min
  • Poranek pełen smaku

    Koniec z nudnymi śniadaniami! Przygotuj coś pysznego i pozytywnie rozpocznij dzień!

    • Omlet z szynką, serem i pieczarkami

      Omlet z szynką, serem i pieczarkami

      Pyszny przepis na sobotnie śniadanie - omlet z szynką i pieczarkami. Pożywny i smaczny. Doda energii na cały poranek.

      • Łatwe
      • 15 min
    • Omlet z ziemniakami i kiełbasą

      Omlet z ziemniakami i kiełbasą

      Przepis na omlet z ziemniakami, kiełbasą krakowską i szczypiorkiem. Smaczne i pożywne śniadanie, które doda energii na cały poranek Smacznie rozpocznij dzień razem z Atelier Intermarche.

      • Łatwe
      • 20 min
    • Pasta z serka wiejskiego i jajek

      Pasta z serka wiejskiego i jajek

      Przepis na domową pastę do chleba na bazie serka wiejskiego, jajek i rzodkiewek. Doskonała na kanapki. Prosty i szybki przepis na urozmaicenie śniadania.

      • Łatwe
    • Puszysty omlet z kurkami

      Puszysty omlet z kurkami

      Pyszny, puszysty omlet z kurkami, pomidorkami koktajlowymi i cebulką to pomysł na sobotnie śniadanie pełne smaku. Omlet jest prosty w przygotowaniu, dodaje mnóstwo energii i jest bardzo smaczny.

      • Łatwe
  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

      Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

      Jeśli myślisz nad tym, jak przygotować ciekawe i oryginalne danie z mięsa mielonego, służymy podpowiedzią. Możesz zaskoczyć domowników pyszną pieczenią własnej roboty! Przekładana pieczarkami, z mnóstwem apetycznych dodatków i różnorodnych przypraw, będzie miłą i smaczną odmianą dla bardziej tradycyjnych sposobów na domowy obiad.

      • Łatwe
    • Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek to idealna zupa dla wszystkich miłośników kwaśnych smaków. Jest specjalnością kuchni polskiej i często pojawia się na polskich stołach.

      Serwowanie tej zupy w chlebie jest ukłonem w kierunku staropolskiej tradycji, natomiast zamiast tradycyjnych jaj kurzych proponujemy podać żurek z jajami przepiórczymi - doda mu to odrobiny wykwintności i sprawi, że będzie ciekawym i nietuzinkowym daniem.

      Pamiętaj, że jeśli chcesz upiec chlebowe misy, musisz mieć na to odpowiednio dużo czasu - chleby najlepiej smakują, gdy są upieczone dzień przed podaniem żurku. Ale zapewniamy, że warto!

    • Jaja faszerowane tuńczykiem

      Jaja faszerowane tuńczykiem

      Bardzo prosta i szybka potrawa Wielkanocna. Nawet kulinarny laik poradzi sobie z jej przyrządzeniem. A za to jaka efektowna i urozmaicająca świąteczny stół.

      Polecamy udekorować połówki jajek szczypiorkiem lub koperkiem. Zamiast tuńczyka można użyć wędzonej makreli.

  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Przystawka z buraka i pasty jajecznej

      Przystawka z buraka i pasty jajecznej

      Carpaccio z pieczonego buraka z dodatkiem pasty jajecznej. Ciekawa i oryginalna przystawka idealna na zimę.

      • Łatwe
    • Sałatka nicejska z sosem musztardowym

      Sałatka nicejska z sosem musztardowym

      Prosta sałatka z tuńczykiem, jajkiem, pomidorkami i oliwkami. Pożywna i zdrowa. Pyszny przepis na lunch do pracy czy szkoły.Tydzień Francuski w Intermarche 

      • Łatwe
      • 20 min
    • Sałatka z kalafiora

      Sałatka z kalafiora

      • Łatwe
    • Suflet kokosowy

      Suflet kokosowy

      Delikatny, aromatyczny suflet na bazie wiórków kokosowych. Idealny przepis na deser z francuską nutą. Zobacz też wskazówki jak upiec suflet idealny. Tydzień francuski w Intermarche

      • Średnie
      • 25 min
    • Tartaletki z jajkiem i cukinią

      Tartaletki z jajkiem i cukinią

      Tartaletki na słono z cukinią i jajkiem sadzonym. Pyszna przekąska we francuskim stylu dobra zarówno na przyjęcie jak i na sobotnie śniadanie. Smaczne, proste i niezwykle efektowne danie. Tydzień francuski w Intermarche

      • Łatwe
      • 40 min
    • Tosty francuskie na słodko - Tydzień Francuski

      Tosty francuskie na słodko - Tydzień Francuski

      Klasyczne francuskie tosty w wersji na słodko. Delikatne, chrupiące, idealne na śniadanie. Doskonale smakują z prażonymi jabłkami lub ulubionym dżemem .

      • Łatwe
    • Amerykańskie pancakes z brzoskwiniami

      Amerykańskie pancakes z brzoskwiniami

      Masz ochotę na pożywny, a zarazem lekki poranny posiłek? Na śniadaniowym stole zwykle goszczą kanapki, parówki bądź jajecznica. Czas na oryginalną odmianę! Oto przepis na pancakes, zwane amerykańskimi naleśnikami. Można je podawać dosłownie ze wszystkim, ale my proponujemy wersję brzoskwiniowo-waniliową. Przyrządzenie takiego śniadania jest banalnie proste i zajmuje niewiele czasu. Idealnie sprawdza się również jako deser.

    • Chlebek drożdżowy z jabłkami i cynamonem

      Chlebek drożdżowy z jabłkami i cynamonem

      Oto przepis na wyśmienity chlebek drożdżowy. Można go przygotować z różnymi owocami, ale z jabłkami i nutą cynamonu jest po prostu pyszny.

      Rozchodzący się w domu aromat pieczonego ciasta  jest tak kuszący, że trudno mu się oprzeć.

      Chlebek drożdżowy można podawać do kawy i herbaty, jest idealny na śniadanie.

      Dodatkowo ta cynamonowo-jabłkowa pyszność ma ogromną zaletę - jej przygotowanie nie wymaga wiele zachodu.

    • Kanapeczki dla dzieci

      Kanapeczki dla dzieci

      Najlepsi kucharze dokładają wszelkich starań, by potrawy przez nich serwowane wyglądały przynajmniej tak dobrze, jak smakują - wszak nie od dziś wiadomo, że jemy także oczami.

      Nie musisz być jednak kucharzem, by wprowadzić do swojej kuchni powiew kreatywności i zamienić z pozoru proste potrawy w jedyne w swoim rodzaju dania.

      Dzisiejszą  inspirację przygotowaliśmy z myślą o najmłodszych, którzy nie zawsze lubią jeść - kojarzą śniadanie czy kolację z obowiązkiem, a nie przyjemnością. A gdyby udało się zamienić zwykłe śniadanie w niezapomnianą przygodę?

      Nawet zwykła kanapka może przybrać wyjątkową formę! Tylko od naszej fantazji zależy, co stworzymy z kanapkowych składników.

      W dzisiejszej inspiracji zaprezentujemy Ci kilka pomysłów na oryginalne kanapki, które sprawią, że nawet małe niejadki odejdą od stołu z pełnymi brzuchami.

      Zamień robienie kanapek w kreatywny spektakl! Życzymy Ci miłej zabawy, nieograniczonych pomysłów i... smacznego!

    • Mus truskawkowo-czekoladowy z miętą

      Mus truskawkowo-czekoladowy z miętą

      Pyszne połączenie truskawek, gorzkiej czekolady i mięty w bardzo prostym i efektownym przepisie na mus.

      Ten lekki deser to prawdziwa rozkosz dla podniebienia i dla oka.

      Najlepiej prezentuje się w szklanych pucharkach, przez które widać czekoladowy mus przyozdobiony truskawkami i listkami mięty.

    • Orzeźwiający jogurtowiec z arbuzem

      Orzeźwiający jogurtowiec z arbuzem

      Szukasz pomysłu na szybki i lekki owocowy deser? Jogurtowiec arbuzowy to świetna propozycja! Przygotowanie tego smakołyku zajmie niewiele czasu, jest niedrogie i z pewnością osłodzi popołudnie. Ten deser fantastycznie się prezentuje, może być ozdobą każdego przyjęcia i zaspokaja apetyt na coś słodkiego i zimnego. Pysznie, prosto, dietetycznie i niedrogo!

    • Pascha

      Pascha

      Pascha wielkanocna to tradycyjna potrawa rosyjska lub ukraińska. Robi się ją z twarogu, śmietany i jajek, które kojarzone są z wiosennym odradzaniem się przyrody. Z kolei cukier, wanilia oraz bakalie mają symbolizować bogactwo i dobrobyt. Nie może jej zatem zabraknąć na wielkanocnym stole!

    • Puszysty omlet jajeczny z pestkami dyni i słonecznikiem

      Puszysty omlet jajeczny z pestkami dyni i słonecznikiem

      Omlet to proste i szybkie danie wykonane na bazie ubitych jaj. Jest doskonałą opcją na dobry początek dnia - idealnie nadaje się na śniadanie jako alternatywa dla jajecznicy.

      Puszystą konsystencję omletu uzyskasz ubijając jajka z dodatkiem 30% śmietanki, a różnego rodzaju ziarnami - pestkami dyni, słonecznika czy sezamu, urozmaicisz go sobie w zdrowy sposób. Pomidor i roszponka będą smacznym, świeżym dodatkiem do całości.

    • Tarta sernikowa mango z kokosową nutą

      Tarta sernikowa mango z kokosową nutą

      Sernik doczekał się jakiś czas temu silnego konkurenta w postaci tarty sernikowej. Jeśli jeszcze nie gościła na Twoim stole, masz teraz wspaniałą okazję, by się na nią skusić.  
      Kruche, delikatne ciasto na spodzie, do tego gładka i puszysta masa sernikowa z dodatkiem egzotycznego mango i mleczka kokosowego, a to wszystko pod kołderką z bitej śmietany? Czyż nie brzmi to rozkosznie?

    • Trifle na kawowym biszkopcie z filetowaną pomarańczą

      Trifle na kawowym biszkopcie z filetowaną pomarańczą

      Trifle to deser na bazie biszkoptu. Najlepszy biszkopt to ten własnoręcznie przygotowany w domu - wystarczy kilka składników i wyczarujemy doskonały, kawowy biszkopt, który stanie się podstawą pysznego deseru. W klasycznym wydaniu tego deseru występuje również krem custard, jednak nasza błyskawiczna wersja z bitą śmietanką jest równie pyszna! Do tego pyszne filetowane pomarańcze i mamy fantastyczny deser!

  • Lekkie i orzeźwiające

    Lekkie przepisy doskonałe na letni obiad

    • Orzeźwiający chłodnik ogórkowy z kalarepą

      Orzeźwiający chłodnik ogórkowy z kalarepą

      Chłodnik to wspaniała opcja kulinarna na cieplejsze dni. W różnych zakątkach świata można spotkać jego smaczne odmiany, np. typowym chłodnikiem kuchni hiszpańskiej jest gazpacho, zaś bułgarskiej - tarator.

      W Polsce tradycyjnie chłodnik robi się na bazie gotowanej botwinki, dzisiaj jednak proponujemy małą wariację na temat tej smacznej zupy na zimno. Do jej przygotowania użyj kilka orzeźwiających zielonych ogórków, podbij smak jajkiem, rzodkiewką i kalarepą oraz dopraw świeżą miętą. Smacznego!

  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Tarta ze szparagami i pomidorami koktajlowymi

      Tarta ze szparagami i pomidorami koktajlowymi

      Tarta ze szparagami i pomidorami to doskonałe rozwiązanie na lekki obiad, przekąskę lub danie na piknik – smakuje świetnie zarówno podana od razu po upieczeniu jak również na zimno. Delikatne szparagi fantastycznie komponują się ze słodko-kwaśnym smakiem pomidorów.

      Do wykonania tej tarty można wykorzystać szparagi zielone lub odmianę białą – obydwa rodzaje nadają się doskonale.