Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Masło ekstra Paturages

    Masło ekstra Paturages

    200g

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Świąteczna zupa grzybowa

      Świąteczna zupa grzybowa

      Prosty w przygotowaniu krem grzybowy. Idealny na Wigilię i inne specjlane okazje. Idealnie smakuje w towarzystwie makaronu typu łazanki lub domowymi kluseczkami.

      • Łatwe
    • Orzechowe brownie

      Orzechowe brownie

      Intensywnie czekoladowe brownie idealne do kawy. Polecane dla wszystkich czekoladoholików.

      • Łatwe
      • 55 min
    • Smażone skrzydełka z brukselką

      Smażone skrzydełka z brukselką

      Masz ochotę na skrzydełka z kurczaka w pysznej panierce jak z Twojej ulubionej restauracji? Spróbuj naszego przepisu na smażone i panierowane skrzydełka w akomapniamencie pysznej brikselki. Smaczne i szybkie!

      • Łatwe
    • Batony energetyczne

      Batony energetyczne

      Uwielbiasz rano zjeść coś słodkiego ale jednocześnie chcesz się zdrowo odżywiać? Polecamy pyszny przeis na batony energetyczne, które przyrządzisz w kilka chwil a dodadzą energii na cały poranek. Spróbuj!

    • Bifteck haché de cheval - francuski burger z jajkiem - Tydzień Francuski

      Bifteck haché de cheval - francuski burger z jajkiem - Tydzień Francuski

      Na fali niesłabnącej mody na burgery, prezentujemy dziś ich wersję francuską. Jeśli znudziły Was klasyczne formy podawania burgerów w bułce, poniższy przepis będzie pyszną odmianą. Na kotlecie z mielonej wołowiny kładziemy bowiem jajko sadzone, stąd osobliwa nazwa dania, którą można przetłumaczyć jako "jajko jadące na koniu". W wersji z pieczonymi ziemniaczkami będzie świetną propozycją obiadową. Bon appétit!

    • Crepes Suzette - francuskie naleśniki z aromatycznym syropem pomarańczowym - Tydzień Francuski

      Crepes Suzette - francuskie naleśniki z aromatycznym syropem pomarańczowym - Tydzień Francuski

      Crepes Suzette to słodkie francuskie danie sięgające historią końca XIX w. Według jednej z legend to wtedy właśnie, w 1885 roku, wymyślił je Henri Charpentier, młody mistrz francuskiej sztuki kulinarnej.

      Jeśli chcesz poczuć się jak prawdziwy mistrz deserów, przed Tobą wspaniała okazja. Zamiast podawać naleśniki z dżemem czy jabłkami, spróbuj czegoś nowego i zaserwuj je z pysznym syropem pomarańczowym, a dla podkreślenia smaku dodaj do nich świeżo startą pomarańczową skórkę. 

      C'est magnifique!

    • Golonka z indyka z pieczonymi jabłkami

      Golonka z indyka z pieczonymi jabłkami

      Golonka z indyka to potrawa dla wszystkich smakoszy kulinarnych, ceniących sobie delikatność mięsa drobiowego. Mięso indycze jest lekkostrawne i proste w przygotowaniu, będzie więc miłą alternatywą dla swojego drobiowego konkurenta - kurczaka.

      Indyk świetnie smakuje przyrządzony zarówno na ostro, jak i w wersji łagodnej czy nawet na słodko. My tym razem szczególnie polecamy indyka w miodowej glazurze, zapiekanego z jabłkami i oprószonego mieszanką przypraw, które wydobędą z tego delikatnego mięsa wszelkie walory smakowe.

      Jeśli szukałeś pomysłu na smaczne i oryginalne danie, właśnie go znalazłeś!

    • Pieczeń z królika z duszoną marchewką

      Pieczeń z królika z duszoną marchewką

      Mięso królika zaliczane jest do tzw. mięs białych, tak jak drób. Jeśli więc szukasz ciekawej alternatywy dla wszechobecnego kurczaka, przed Tobą przepis na pyszną pieczeń z królika duszonego w warzywach.

      Ta potrawa nie wymaga jakichś szczególnych umiejętności kulinarnych, więc nawet jeśli jesteś laikiem, śmiało możesz zdecydować się na jej przyrządzenie. Jedyne, czym musisz dysponować - oczywiście oprócz składników to czas: po doprawieniu mięso trzeba odstawić na noc do lodówki. Samo smażenie następnego dnia wraz z przygotowanie dodatków nie powinno natomiast zająć Ci więcej niż dwie godziny.

      To jak, podejmiesz wyzwanie?

    • Schabowe roladki w maślanym sosie piernikowym

      Schabowe roladki w maślanym sosie piernikowym

      Pyszny pomysł na roladki schabowe to propozycja dania głównego autorstwa Pani Beaty Labuddy, która zajęła pierwsze miejsce w konkursie Magia Smaku Intermarche.

      Przepis łączy w sobie wiele smaków: słodycz pierników z kwaśną nutą pomarańczy i octu balsamicznego oraz wytrawnym serem pleśniowym.

      Zapraszamy do kulinarnej podróży!

       

    • Tartaletki z owocami i budyniowym kremem

      Tartaletki z owocami i budyniowym kremem

      Bardzo efektowny, smaczny i wbrew pozorom prosty w przygotowaniu deser. Kruche tartaletki wypełnione delikatnym, słodkim kremem budyniowym i kolorowe owoce - połączenie idealne!

  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Canelloni z mięsem i pomidorami

      Canelloni z mięsem i pomidorami

      Włoski specjał - canelloni z mięsem i pomidorami może zagościć na Twoim stole. Przepis na łatwe i pyszne danie w prawdziwie włoskim stylu w naszym Atelier! Rozpocznij kulinarną podróż. 

      • Łatwe
      • 60 min
    • Spaghetti z kurczakiem w sosie szpinakowo-serowym

      Spaghetti z kurczakiem w sosie szpinakowo-serowym

      Spaghetti to popularne włoskie danie, które z powodzeniem przyjęło się na naszych polskich stołach. Przedstawiamy jego wersję z kurczakiem i sosem szpinakowo-serowym. Danie ma zdecydowany smak, a łatwość jego przygotowania powoduje, że możesz je szybko ugotować nawet wtedy, gdy zaskoczą Cię niespodziewani goście.

      • Łatwe
    • Risotto z kurczakiem

      Risotto z kurczakiem

      Lekkie i pożywne risotto z kurczakiem doskonale sprawdzi się jako obiad na lato lub jako lunch do pracy.

  • Słodki grzech

    Spraw sobie odrobinę słodkiego szaleństwa. Desery warte grzechu!

    • Ciasteczka z batatów z kokosem i czekoladą

      Ciasteczka z batatów z kokosem i czekoladą

      Przepis na ciastka na bazie puree z batatów, z dodatkiem kokosa i czekolady. Zdrowsza forma pysznych słodkości - doskonała jako drugie śniadanie czy słodka przekąska w ciągu dnia. Doskonale smakują w towarzystwie kawy czy szklanki mleka.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Ciasto jogurtowe z kremem budyniowym i pomarańczami

      Ciasto jogurtowe z kremem budyniowym i pomarańczami

      Przepis na ciasto doskonałe do popołudniowej kawy. Puszyste, lekkie i delikatne, a co najważniejsze bardzo łatwe w przygotowaniu. Do jego przełożenia możesz wykorzystać też krem czekoladowy lub dowolny dżem w ulubionym smaku.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Czekoladowo ciasto z kremem kawowym i bananami

      Czekoladowo ciasto z kremem kawowym i bananami

      Walentynki tuż tuż. Wypróbuj nasz przepis na ciasto czekoladowe z kremem i bananami i zachwyć bliską Ci osobę. Doskonały pomysł na zwieńczenie romantycznej kolacji. 

      • Średnie
    • Domek z piernika

      Domek z piernika

      Zaczaruj dom zapachami na święta! przygotuj pyszną naturalną dekorację, która sprawi, ze w Twoim domu unosić będzie się świąteczny aromat. Sklejanie domku z piernika bedzie też świetną zabawą dla całej rodziny - Twoje dzieci będą zachwycone!

      • Łatwe
    • Domowe trufle kokosowe

      Domowe trufle kokosowe

      Domowe trufelki kokosowe to pyszna alternatywa dla tradycyjnych słodyczy. Idealny pomysł na coś słodkiego na codzień i od święta. Trufle będą też pysznym podarunkiem od serca dla bliskiej osoby.

      • Łatwe
    • Gruszkowe ciasto z delikatnym musem i kremem śmietankowym

      Gruszkowe ciasto z delikatnym musem i kremem śmietankowym

      Rozpoczyna się sezon na aromatyczne, rumiane gruszki. Grzechem wręcz byłoby nie skorzystać z tych dobrodziejstw natury. W Atelier Intermarche zachęcamy do delektowania się tymi soczystymi owocami w postaci pysznego trójwarstwowego ciasta.  

      • Łatwe
      • 60 min
    • Maślane ciasteczka przekładane powidłami

      Maślane ciasteczka przekładane powidłami

      Przepis Pani Ewy Kowalczyk, nagrodzony w konkursie Magia Smaku. Kruche, delikatne maślane ciasteczka, które możesz dowolnie formować by nadać im niepowtarzalne kształty. Proponujemy ciasteczka w formie świątecznych życzeń.

      • Łatwe
    • Pierniczki nadziewane

      Pierniczki nadziewane

      Delikatne, rozpływające się w ustach pierniczki nadziewane marmoladą. Aromatyczne, smaczne i pięknie się prezentujące. Obowiązkowe na świątecznym stole. Idealne też jako słodki upominek dla najbliższych.

      • Łatwe
    • Sernik świąteczny

      Sernik świąteczny

      Sernik bez spodu. Kremowy, intensywnie bakaliowy. Idealnie komponuje się z polewą czekoladową. Doskonały od święta jak i na co dzień. Najlepiej smakuje drugiego dnia. 

      • Łatwe
    • Tarta brzoskwiniowa

      Tarta brzoskwiniowa

      Lekka tarta z owocami idealna latem. Jej przygotowanie zajmie Ci tylko kilka chwil!

      • Łatwe
      • 20 min
    • Tarta cytrynowa

      Tarta cytrynowa

      Pyszna i aromatyczna tarta cytrynowa idealna na słodkie popołudnie

      • Łatwe
    • Tarta czekoladowa z malinami

      Tarta czekoladowa z malinami

      Pyszny deser dla miłośników czekolady. Doskonale smakuje podana ze świeżymi malinami lub sorbetem malinowym!

      • Łatwe
      • 120 min
    • Tarta makowa z gruszkami

      Tarta makowa z gruszkami

      Znudził Ci się tradycyjny makowiec? Przygotuj pyszną tartę makową z gruszkami w syropie. Doskonała alternatywa na święta. Ciasto pięknie się prezentuje i jest pyszne. Idealny przepis na Boże Narodzenie.

      • Łatwe
      • 90 min
    • Tarta orzechowa z budyniem toffi i jabłkami

      Tarta orzechowa z budyniem toffi i jabłkami

      Jesień w pełni a Ty masz ochotę skosztować jej specjałów? Przygotuj pyszną tartę orzechową z budyniem i jabłkami według naszego przepisu. Pyszna i aromatyczna.

      • Łatwe
      • 120 min
    • Tort z kremem i borówkami

      Tort z kremem i borówkami

      Lekki, letni torcik z borówkami i kremem na bazie serka mascarpone. Idealne połączenie ciemnego biszkoptu z aksamitnym kremem oraz orzeźwiającymi borówkami.

      • Łatwe
      • 80 min
    • Wilgotny makowiec świąteczny

      Wilgotny makowiec świąteczny

      Sprawdzony makowiec pieczony bez spodu. Smaczny i efektowny wypiek idealny na święta i nie tylko. Wypróbuj koniecznie jako alternatywa dla tradycyjnego makowca zawijanego.

      • Łatwe
    • Ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami

      Ciasto ucierane z rabarbarem i truskawkami

      Sezonowe owoce i warzywa – właśnie teraz mamy ich bogactwo! Truskawki to delikatne owoce, których niepowtarzalny smak doskonale pasuje zarówno do dań słodkich jak również wytrawnych. To baza do koktajli, konfitur i oczywiście nieodzowny element wiosenno-letnich ciast. Rabarbar natomiast jest popularnym warzywem, które ma charakterystyczny, kwaśny smak.

      W Atelier Intermarche proponujemy połączenie truskawek i rabarbaru w delikatnym cieście ucieranym. To bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto, z którym bez problemu poradzi sobie każdy. Idealny deser na piknik lub spotkanie ze znajomymi przy grillu.

  • Lekka słodycz

    Odrobina słodyczy w wersji light! Pyszne przepisy na słodkie, lekkie desery.

    • Deser z jogurtu greckiego

      Deser z jogurtu greckiego

      Lekki, niskokaloryczny deser z jogurtem greckim, prażonymi jabłkami i orzechami. Pyszny przepis na deser zwłaszcza dla osób dbających o linię.

      • Łatwe
      • 15 min
    • Tartaletki z kremem cytrynowym i bezą

      Tartaletki z kremem cytrynowym i bezą

      Delikatny cytrusowy deser na spodzie z pokruszonych ciasteczek. Szybki w przygotowaniu i smaczny. Przepis na tartaletki sprawdzi się, gdy chcesz przygotować coś słodkiego a nie masz na to dużo czasu. Udekoruj tartaletki plasterkami cytryny lub innymi ulubionymi owocami oraz listkami mięty i bezami a będą wyglądać wyjątkowo efektownie. 

      • Łatwe
    • Torcik truskawkowy na ciasteczkowym spodzie

      Torcik truskawkowy na ciasteczkowym spodzie

      Lekki, owocowy torcik truskawkowy idealny na lato. Uwielbiają go zarówno dzieci jak i dorośli. Torcik bez pieczenia. W kilka chwil przygotuj pyszny deser na lato.

      • Łatwe
  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Dorsz w ziołach i czosnku z puree ziemniaczano-groszkowym

      Dorsz w ziołach i czosnku z puree ziemniaczano-groszkowym

      Pieczony dorsz aromatycznymi ziołami doskonale komponuje się z puree ziemniaczanym z groszkiem. Pyszny pomysł na zdrowy i szybki obiad. Przepis jest prosty, a przygotowana potrawa z pewnością zasmakuje wszystkim wielbicielom ryb

      • Łatwe
    • Filet z dorsza w papilotach

      Filet z dorsza w papilotach

      W kuchni francuskiej nie brakuje dań z rybami w roli głównej. Proponujemy przepis na delikatnego dorsza w papilotach - idealny przepis na obiad i kolację.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Grillowany łosoś w sosie berneńskim z opiekanymi ziemniakami

      Grillowany łosoś w sosie berneńskim z opiekanymi ziemniakami

      Gdy masz ochotę na grilla ale znudziła Ci się już tradycyjna karkówka czy kielbasa z grilla proponujemy przepis na grillowanego łososia z opiekanymi ziemniaczkami podanego w towarzystwie kremowego sosu berneńskiego. Spróbuj koniecznie!

      • Średnie
      • 60 min
    • Koktajl z krewetek

      Koktajl z krewetek

      Krewetki z sosem koktajlowym to pyszna przystawka do uroczystego obiadu oraz smaczne samodzielne danie. Dobry sposób na przygotowanie krewetek zarówno dla początkujących jak i osób bardziej obeznanych z przygotowywaniem owoców morza.

      • Łatwe
    • Kotleciki ziemniaczane z makrelą

      Kotleciki ziemniaczane z makrelą

      Pyszne, delikatne kotleciki ziemniaczane z dodatkiem makreli to dobra propozycja obiadowa dla dużych i małych. Idealna alternatywa dla paluszków rybnych. 

      • Łatwe
    • Lasagne z dorszem i szpinakiem

      Lasagne z dorszem i szpinakiem

      Morskie opowieści w naszym atelier - zapraszamy na dorsza w roli głównej. Przepis na prostą lasagnę z dorszem i szpinakiem i sosem bechamel.

      • Łatwe
    • Sałatka z krewetkami i awokado

      Sałatka z krewetkami i awokado

      Lekka, pożywna sałatka z owocami morza. Krewetki doskonale komponują się z awokado a ryż sprawia, że sałatka może być pożywnym daniem.

      • Łatwe
      • 30 min
  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Filet z kaczki w pomarańczach z jabłkami i smażonymi ziemniakami

      Filet z kaczki w pomarańczach z jabłkami i smażonymi ziemniakami

      Przepis na aromatyczny i soczysty filet z kaczki w pomarańczach w towarzystwie jabłek smażonych na maśle i chrupiących ziemniaków. Idealne danie na rodzinny obiad. 

      • Łatwe
    • Grillowany schab z kością

      Grillowany schab z kością

      Danie dla bezkompromisowych miłośników mięsa - grillowany schab z kością, podany z pieczonymi ziemniakami i glazurowaną marchewką. 

      • Łatwe
    • Gulasz z żołądków z bakaliami

      Gulasz z żołądków z bakaliami

      Polska kuchnia na Twoim stole! Przepis na tradycyjny gulasz z żołądków drobiowych z nowoczesnym akcentem - dodatkiem orzechów i susszonych moreli. 

      • Łatwe
      • 60 min
    • Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Aromatyczne, soczyste kacze udka w marynacie na bazie miodu, soku z pomarańczy i przypraw. Doskonały przepis na świąteczny obiad.

      • Łatwe
    • Kaczka z figami i winogronami

      Kaczka z figami i winogronami

      Aromatyczny i delikatny filet z kaczki pieczony z figami podawany ze smażonymi na maśle winogronami to pyszna propozycja na rodzinny obiad. 

      • Łatwe
      • 45 min
    • Pierogi z kapustą i grzybami

      Pierogi z kapustą i grzybami

      Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami. Idealne na wigilię lub na obiad. 

      • Łatwe
    • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą krakowską i górskim, wędzonym serem

      Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą krakowską i górskim, wędzonym serem

      Uwielbiasz ciepły i ciągnący się ser? Jeśli tak, to proponujemy pyszną zapiekankę na bazie górskiego, wędzonego sera w połączeniu z kiełbasą krakowską i ziemniakami. Pożywna, smaczna i prosta w przygotowaniu. Smacznego!

      • Łatwe
    • Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek to idealna zupa dla wszystkich miłośników kwaśnych smaków. Jest specjalnością kuchni polskiej i często pojawia się na polskich stołach.

      Serwowanie tej zupy w chlebie jest ukłonem w kierunku staropolskiej tradycji, natomiast zamiast tradycyjnych jaj kurzych proponujemy podać żurek z jajami przepiórczymi - doda mu to odrobiny wykwintności i sprawi, że będzie ciekawym i nietuzinkowym daniem.

      Pamiętaj, że jeśli chcesz upiec chlebowe misy, musisz mieć na to odpowiednio dużo czasu - chleby najlepiej smakują, gdy są upieczone dzień przed podaniem żurku. Ale zapewniamy, że warto!

    • Kaczka w sosie pomarańczowym nadziewana jabłkami

      Kaczka w sosie pomarańczowym nadziewana jabłkami

      Danie z kaczki to tradycyjna staropolska potrawa, która ostatnimi czasy staje się coraz popularniejsza i z powodzeniem zastępuje kurczaka czy indyka. Gorąco namawiamy do zrobienia ukłonu w stronę staropolskich zwyczajów i przedstawiamy przepis na pyszną pieczeń z kaczki, która podbije Wasze serca i żołądki! 
      Kaczka faszerowana jabłkami doskonale nadaje się na niedzielny obiad, a nawet na świąteczny stół. Jej bogaty smak w pełni wydobędą dodatki w postaci miodu i soku pomarańczowego, a majeranek sprawi, że danie będzie wyjątkowo aromatyczne i apetyczne.

  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Francuska zupa cebulowa

      Francuska zupa cebulowa

      Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z francuskim charakterem. Klasyczne danie doskonałe na jesień i zimę. Idealnie smakuje w towarzystwie serowej bagietki. Tydzień francuski w Intermarche.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Gnocchi w sosie beszamelowym z pieczarkami i świeżym szpinakiem

      Gnocchi w sosie beszamelowym z pieczarkami i świeżym szpinakiem

      • Łatwe
    • Gruszka

      Gruszka "Piękna Helena"

      Delikatna gruszka oblana pyszną, aksamitną czekoladą. Idealny deser w stylu francuskim

      • Łatwe
    • Grzanka z sardynkami

      Grzanka z sardynkami

      • Łatwe
    • Pieczony camembert z jabłkami

      Pieczony camembert z jabłkami

      Pyszne jesienne danie - ekspresowe w przygotowaniu. Pieczony camembert standardowo podaje się z konfiturą z żurawiny - my tym razem proponujemy połączyć go z pieczonymi jabłkami.

      • Łatwe
    • Sałatka z wątróbką

      Sałatka z wątróbką

      Delikatna i intrygująca w smaku sałatka z wątróbką, truskawkami i chrupiącymi grzankami idealna jako lekki posiłek czy lunch w pracy. Prosta w przygotowaniu i gotowa w kilka chwil.

      • Łatwe
    • Suflet kokosowy

      Suflet kokosowy

      Delikatny, aromatyczny suflet na bazie wiórków kokosowych. Idealny przepis na deser z francuską nutą. Zobacz też wskazówki jak upiec suflet idealny. Tydzień francuski w Intermarche

      • Średnie
      • 25 min
    • Tarta ze szpinakiem i kozim serem

      Tarta ze szpinakiem i kozim serem

      Wytrawna tarta ze szpinakiem i kozim serem. Idealna przekąska na imprezę czy spotkanie ze znajomymi a także pyszne główne danie na obiad. Aromatyczna i pożywna tarta rodem z Francji

      • Łatwe
    • Tosty francuskie na słodko - Tydzień Francuski

      Tosty francuskie na słodko - Tydzień Francuski

      Klasyczne francuskie tosty w wersji na słodko. Delikatne, chrupiące, idealne na śniadanie. Doskonale smakują z prażonymi jabłkami lub ulubionym dżemem .

      • Łatwe
    • Velouté zupa z zielonego groszku

      Velouté zupa z zielonego groszku

      Przepis na francuską zupę z zielonego groszku. Łatwa w przygotowaniu i wyjątkowo smaczna.

      • Łatwe
    • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i beszamelem z curry

      Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i beszamelem z curry

      Prosta w przygotowaniu, smaczna i szybka zapiekanka na bazie makaronu, kurczaka i beszamelowego sosu z curry. Aromatyczna i rozgrzewająca- pyszny przepis na obiad czy rodzinną kolację.

      • Łatwe
    • Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

      Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

      Pożywna zapiekanka na styl francuski. Idealna na obiad czy ciepłą kolację. Proste danie do przygotowania w kilka chwil, które zachwyci niebanalnym smakiem

      • Łatwe
  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Gruszki zapiekane z serem pleśniowym i żurawiną

      Gruszki zapiekane z serem pleśniowym i żurawiną

      Prosta i smaczna przekąska doskonała na jesienno - zimowe wieczory. Słodko - wytrawne połączenie smaków idealnie charmonizuje z winem. 

      • Łatwe
    • Pierożki fatayer do barszczu

      Pierożki fatayer do barszczu

      Przepis na pyszne pierożki autorstwa Pani Magdaleny Mańki. Przepis idealny do wigilijnego barszczu. Oryginalne pierożki są intrygujące w smaku i bardzo efektownie się prezentują. Przepis nagrodzony w konkursie Magia Smaku.

      • Łatwe
    • Tortilla z awokado, grillowanym kurczakiem i glazurowaną marchewką z sosem jogurtowym

      Tortilla z awokado, grillowanym kurczakiem i glazurowaną marchewką z sosem jogurtowym

      W Atelier Intermarche przedstawiamy przepis na tortillę z kurczakiem grillowanym, plasterkami awokado,glazurowaną marchewką i sosem jogurtowo - miętowym. Doskonała przekaska i pomysł na lunch. Tak przygotowana tortilla idealnie sprawdzi się też na pikniku.

      • Łatwe
      • 40 min
  • Poranek pełen smaku

    Koniec z nudnymi śniadaniami! Przygotuj coś pysznego i pozytywnie rozpocznij dzień!

    • Kajzerka z serkiem wiejskim i łososiem

      Kajzerka z serkiem wiejskim i łososiem

      Pyszna kanapka idealna na miłe rozpoczęcie dnia. Kajzerka z serkiem wiejskim i łososiem zapewni energię na cały poranek.

      • Łatwe
      • 10 min
    • Omlet z szynką, serem i pieczarkami

      Omlet z szynką, serem i pieczarkami

      Pyszny przepis na sobotnie śniadanie - omlet z szynką i pieczarkami. Pożywny i smaczny. Doda energii na cały poranek.

      • Łatwe
      • 15 min
    • Omlet z ziemniakami i kiełbasą

      Omlet z ziemniakami i kiełbasą

      Przepis na omlet z ziemniakami, kiełbasą krakowską i szczypiorkiem. Smaczne i pożywne śniadanie, które doda energii na cały poranek Smacznie rozpocznij dzień razem z Atelier Intermarche.

      • Łatwe
      • 20 min
    • Puszysty omlet z kurkami

      Puszysty omlet z kurkami

      Pyszny, puszysty omlet z kurkami, pomidorkami koktajlowymi i cebulką to pomysł na sobotnie śniadanie pełne smaku. Omlet jest prosty w przygotowaniu, dodaje mnóstwo energii i jest bardzo smaczny.

      • Łatwe
  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Krem brokułowy

      Krem brokułowy

      Delikatny, aksamitny krem brokułowy idealny na letni obiad.

      • Łatwe
      • 30 min
    • Krem z dyni

      Krem z dyni

      Gdy sezon na dynie w pełni koniecznie przygotuj zupę-krem z tego pysznego i zdrowego warzywa. Zupa z dynii doskonale rozgrzewa, jest pożywna i pyszna. Możesz ją też przygotować z dynii mrożonej. Przepis warty uwagi - polecamy!

      • Łatwe
    • Wegetariańska zapiekanka z ziemniaków i warzyw cebulowatych

      Wegetariańska zapiekanka z ziemniaków i warzyw cebulowatych

      Prosta i pyszna zapiekanka do przygotowania w kilka chwil. Wegetariańskie danie na bazie ziemniaków i serka. Jeśli chcesz możesz przygotować je również w wersji mięsnej - dodając podsmażoną szynkę parmeńską.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Tarta ze szparagami i pomidorami koktajlowymi

      Tarta ze szparagami i pomidorami koktajlowymi

      Tarta ze szparagami i pomidorami to doskonałe rozwiązanie na lekki obiad, przekąskę lub danie na piknik – smakuje świetnie zarówno podana od razu po upieczeniu jak również na zimno. Delikatne szparagi fantastycznie komponują się ze słodko-kwaśnym smakiem pomidorów.

      Do wykonania tej tarty można wykorzystać szparagi zielone lub odmianę białą – obydwa rodzaje nadają się doskonale.

  • Wykwintne

    Masz ochotę na bardziej wyrafinowaną kuchnię? Polecamy przepisy na specjalną okazję. Zostań mistrzem kulinarnym już dziś!

    • Zupa krem z gruszką

      Zupa krem z gruszką

      Rozgrzewająca i aksamitna zupa krem z gruszki z płatkami chilli. Doskonała na jesień i nie tylko. Rozpocznij kulinarną przygodę razem z Atelier Intermarche!

      • Łatwe
    • Amerykańskie pancakes z brzoskwiniami

      Amerykańskie pancakes z brzoskwiniami

      Masz ochotę na pożywny, a zarazem lekki poranny posiłek? Na śniadaniowym stole zwykle goszczą kanapki, parówki bądź jajecznica. Czas na oryginalną odmianę! Oto przepis na pancakes, zwane amerykańskimi naleśnikami. Można je podawać dosłownie ze wszystkim, ale my proponujemy wersję brzoskwiniowo-waniliową. Przyrządzenie takiego śniadania jest banalnie proste i zajmuje niewiele czasu. Idealnie sprawdza się również jako deser.

    • Chlebek drożdżowy z jabłkami i cynamonem

      Chlebek drożdżowy z jabłkami i cynamonem

      Oto przepis na wyśmienity chlebek drożdżowy. Można go przygotować z różnymi owocami, ale z jabłkami i nutą cynamonu jest po prostu pyszny.

      Rozchodzący się w domu aromat pieczonego ciasta  jest tak kuszący, że trudno mu się oprzeć.

      Chlebek drożdżowy można podawać do kawy i herbaty, jest idealny na śniadanie.

      Dodatkowo ta cynamonowo-jabłkowa pyszność ma ogromną zaletę - jej przygotowanie nie wymaga wiele zachodu.

    • GRILLOWA SAŁATKA Z DODATKIEM SERA BRIE I OWOCÓW

      GRILLOWA SAŁATKA Z DODATKIEM SERA BRIE I OWOCÓW

      Myślisz o tym, jaka sałatka idealnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych smakołyków? Proponujemy Ci mix sałat z serem brie i owocami, polany delikatną jogurtowo-miodową polewą. Taki zestaw wspaniale się uzupełnia.


      Polecamy podać sałatkę jako dodatek do karczku z grilla.

    • Kanapeczki dla dzieci

      Kanapeczki dla dzieci

      Najlepsi kucharze dokładają wszelkich starań, by potrawy przez nich serwowane wyglądały przynajmniej tak dobrze, jak smakują - wszak nie od dziś wiadomo, że jemy także oczami.

      Nie musisz być jednak kucharzem, by wprowadzić do swojej kuchni powiew kreatywności i zamienić z pozoru proste potrawy w jedyne w swoim rodzaju dania.

      Dzisiejszą  inspirację przygotowaliśmy z myślą o najmłodszych, którzy nie zawsze lubią jeść - kojarzą śniadanie czy kolację z obowiązkiem, a nie przyjemnością. A gdyby udało się zamienić zwykłe śniadanie w niezapomnianą przygodę?

      Nawet zwykła kanapka może przybrać wyjątkową formę! Tylko od naszej fantazji zależy, co stworzymy z kanapkowych składników.

      W dzisiejszej inspiracji zaprezentujemy Ci kilka pomysłów na oryginalne kanapki, które sprawią, że nawet małe niejadki odejdą od stołu z pełnymi brzuchami.

      Zamień robienie kanapek w kreatywny spektakl! Życzymy Ci miłej zabawy, nieograniczonych pomysłów i... smacznego!

    • Pascha

      Pascha

      Pascha wielkanocna to tradycyjna potrawa rosyjska lub ukraińska. Robi się ją z twarogu, śmietany i jajek, które kojarzone są z wiosennym odradzaniem się przyrody. Z kolei cukier, wanilia oraz bakalie mają symbolizować bogactwo i dobrobyt. Nie może jej zatem zabraknąć na wielkanocnym stole!

    • Szaszłyki w tortilli z kurczakiem i ananasem

      Szaszłyki w tortilli z kurczakiem i ananasem

      Znudziły Ci się tradycyjne dania z grilla? Przedstawiamyciekawe urozmaicenie - przepis na szaszłyki w tortilli: z chrupiącym kurczakiem i soczystym ananasem... Podane z wyśmienitym sosem i świeżą sałatą. Smacznego!

    • Tarta sernikowa mango z kokosową nutą

      Tarta sernikowa mango z kokosową nutą

      Sernik doczekał się jakiś czas temu silnego konkurenta w postaci tarty sernikowej. Jeśli jeszcze nie gościła na Twoim stole, masz teraz wspaniałą okazję, by się na nią skusić.  
      Kruche, delikatne ciasto na spodzie, do tego gładka i puszysta masa sernikowa z dodatkiem egzotycznego mango i mleczka kokosowego, a to wszystko pod kołderką z bitej śmietany? Czyż nie brzmi to rozkosznie?