Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Mleko 3,2% Paturages

    Mleko 3,2% Paturages

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Słodki grzech

    Spraw sobie odrobinę słodkiego szaleństwa. Desery warte grzechu!

    • Świąteczny deser lodowy

      Świąteczny deser lodowy

      Pyszny deser łączący w sobie smaki świąt: korzenne ciastka, żurawinę, polewę czekoladową. Idealna propozycja na szybkie przygotowanie słodkiego deseru.

      • Łatwe
    • Ciasto jogurtowe z kremem budyniowym i pomarańczami

      Ciasto jogurtowe z kremem budyniowym i pomarańczami

      Przepis na ciasto doskonałe do popołudniowej kawy. Puszyste, lekkie i delikatne, a co najważniejsze bardzo łatwe w przygotowaniu. Do jego przełożenia możesz wykorzystać też krem czekoladowy lub dowolny dżem w ulubionym smaku.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Czekoladowo ciasto z kremem kawowym i bananami

      Czekoladowo ciasto z kremem kawowym i bananami

      Walentynki tuż tuż. Wypróbuj nasz przepis na ciasto czekoladowe z kremem i bananami i zachwyć bliską Ci osobę. Doskonały pomysł na zwieńczenie romantycznej kolacji. 

      • Średnie
    • Deser budyniowy z karmelizowanymi orzechami i bananami

      Deser budyniowy z karmelizowanymi orzechami i bananami

      Prosty deser na budyń w nieco innej formie - z dodatkiem karmelizowanych bananów i orzechów. Pożywny i smaczny deser idealny na popołudnie.

      • Łatwe
    • Gruszkowe ciasto z delikatnym musem i kremem śmietankowym

      Gruszkowe ciasto z delikatnym musem i kremem śmietankowym

      Rozpoczyna się sezon na aromatyczne, rumiane gruszki. Grzechem wręcz byłoby nie skorzystać z tych dobrodziejstw natury. W Atelier Intermarche zachęcamy do delektowania się tymi soczystymi owocami w postaci pysznego trójwarstwowego ciasta.  

      • Łatwe
      • 60 min
    • Sernik świąteczny

      Sernik świąteczny

      Sernik bez spodu. Kremowy, intensywnie bakaliowy. Idealnie komponuje się z polewą czekoladową. Doskonały od święta jak i na co dzień. Najlepiej smakuje drugiego dnia. 

      • Łatwe
    • Tarta brzoskwiniowa

      Tarta brzoskwiniowa

      Lekka tarta z owocami idealna latem. Jej przygotowanie zajmie Ci tylko kilka chwil!

      • Łatwe
      • 20 min
    • Tarta makowa z gruszkami

      Tarta makowa z gruszkami

      Znudził Ci się tradycyjny makowiec? Przygotuj pyszną tartę makową z gruszkami w syropie. Doskonała alternatywa na święta. Ciasto pięknie się prezentuje i jest pyszne. Idealny przepis na Boże Narodzenie.

      • Łatwe
      • 90 min
    • Tarta orzechowa z budyniem toffi i jabłkami

      Tarta orzechowa z budyniem toffi i jabłkami

      Jesień w pełni a Ty masz ochotę skosztować jej specjałów? Przygotuj pyszną tartę orzechową z budyniem i jabłkami według naszego przepisu. Pyszna i aromatyczna.

      • Łatwe
      • 120 min
  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Canelloni z mięsem i pomidorami

      Canelloni z mięsem i pomidorami

      Włoski specjał - canelloni z mięsem i pomidorami może zagościć na Twoim stole. Przepis na łatwe i pyszne danie w prawdziwie włoskim stylu w naszym Atelier! Rozpocznij kulinarną podróż. 

      • Łatwe
      • 60 min
    • Warzywna frittata z fasolką, groszkiem i brokułami

      Warzywna frittata z fasolką, groszkiem i brokułami

      Francuzi mają omlet, Hiszpanie tortillę, a Włosi frittatę. Przepisów na tę potrawę jest zatrzęsienie, ponieważ w dużej mierze bazuje na tym, co akurat mamy w lodówce. My proponujemy wersję warzywną: z brokułami, fasolką szparagową i groszkiem. Smakuje na ciepło i na zimno.

  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Cebulowe Crème Brûlée

      Cebulowe Crème Brûlée

      Wytrawny crème brûlée z pyszną chrupiącą skorupką. Idealna przekąska na przyjęcie czy kolację we dwoje. Proste danie rodem z Francji!

      • Łatwe
      • 40 min
    • Gofry waniliowe

      Gofry waniliowe

      Doskonały deser na lato! Proste w przygotowaniu a sprawią wiele radości dużym i małym!

      • Łatwe
      • 20 min
    • Muffinki czekoladowo-dyniowe

      Muffinki czekoladowo-dyniowe

      Muffinki to doskonała przekąską w trakcie każdego spotkania, a połączenie dynii i czekolady idealnie sprawdzi się na jesień. Dokładając odrobinę starań możesz je prosto udekorować, aby stały się strrrraszna ozdobą i deserem na Halloween!

      • Łatwe
    • Rozgrzewająca czekolada na gorąco

      Rozgrzewająca czekolada na gorąco

      Pyszna, aromatyczna czekolada do picia z lekką nutką pikanterii. Dodatek chili sprawia, że czekolada bardzo dobrze rozgrzewa dlatego idealnie sprawdzi się w chłodne zimowe wieczory.

      • Łatwe
      • 15 min
    • Terryna z łososia i kremowego serka

      Terryna z łososia i kremowego serka

      Efektowna przekąska na każde przyjęcie! Smaczna, lekka i oryginalna. Doskonały pomysł na Sylwestra czy inną domową imprezę. Wypróbuj koniecznie!

      • Średnie
      • 180 min
    • Crepes Suzette - francuskie naleśniki z aromatycznym syropem pomarańczowym - Tydzień Francuski

      Crepes Suzette - francuskie naleśniki z aromatycznym syropem pomarańczowym - Tydzień Francuski

      Crepes Suzette to słodkie francuskie danie sięgające historią końca XIX w. Według jednej z legend to wtedy właśnie, w 1885 roku, wymyślił je Henri Charpentier, młody mistrz francuskiej sztuki kulinarnej.

      Jeśli chcesz poczuć się jak prawdziwy mistrz deserów, przed Tobą wspaniała okazja. Zamiast podawać naleśniki z dżemem czy jabłkami, spróbuj czegoś nowego i zaserwuj je z pysznym syropem pomarańczowym, a dla podkreślenia smaku dodaj do nich świeżo startą pomarańczową skórkę. 

      C'est magnifique!

  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Dorsz w ziołach i czosnku z puree ziemniaczano-groszkowym

      Dorsz w ziołach i czosnku z puree ziemniaczano-groszkowym

      Pieczony dorsz aromatycznymi ziołami doskonale komponuje się z puree ziemniaczanym z groszkiem. Pyszny pomysł na zdrowy i szybki obiad. Przepis jest prosty, a przygotowana potrawa z pewnością zasmakuje wszystkim wielbicielom ryb

      • Łatwe
    • Lasagne z dorszem i szpinakiem

      Lasagne z dorszem i szpinakiem

      Morskie opowieści w naszym atelier - zapraszamy na dorsza w roli głównej. Przepis na prostą lasagnę z dorszem i szpinakiem i sosem bechamel.

      • Łatwe
  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Gnocchi w sosie beszamelowym z pieczarkami i świeżym szpinakiem

      Gnocchi w sosie beszamelowym z pieczarkami i świeżym szpinakiem

      • Łatwe
    • Naleśniki z konfiturą pomarańczową i migdałami

      Naleśniki z konfiturą pomarańczową i migdałami

      Tradycyjne francuskie naleśniki przygotowane według klasycznej receptury. Nadziewane konfiturą pomarańczową z płatkami migdałów. Pyszna propozycja na deser czy słodki obiad.

      • Łatwe
      • 35 min
    • Tosty francuskie na słodko - Tydzień Francuski

      Tosty francuskie na słodko - Tydzień Francuski

      Klasyczne francuskie tosty w wersji na słodko. Delikatne, chrupiące, idealne na śniadanie. Doskonale smakują z prażonymi jabłkami lub ulubionym dżemem .

      • Łatwe
    • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i beszamelem z curry

      Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i beszamelem z curry

      Prosta w przygotowaniu, smaczna i szybka zapiekanka na bazie makaronu, kurczaka i beszamelowego sosu z curry. Aromatyczna i rozgrzewająca- pyszny przepis na obiad czy rodzinną kolację.

      • Łatwe
    • Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

      Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

      Pożywna zapiekanka na styl francuski. Idealna na obiad czy ciepłą kolację. Proste danie do przygotowania w kilka chwil, które zachwyci niebanalnym smakiem

      • Łatwe
  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Aromatyczne, soczyste kacze udka w marynacie na bazie miodu, soku z pomarańczy i przypraw. Doskonały przepis na świąteczny obiad.

      • Łatwe
    • Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek to idealna zupa dla wszystkich miłośników kwaśnych smaków. Jest specjalnością kuchni polskiej i często pojawia się na polskich stołach.

      Serwowanie tej zupy w chlebie jest ukłonem w kierunku staropolskiej tradycji, natomiast zamiast tradycyjnych jaj kurzych proponujemy podać żurek z jajami przepiórczymi - doda mu to odrobiny wykwintności i sprawi, że będzie ciekawym i nietuzinkowym daniem.

      Pamiętaj, że jeśli chcesz upiec chlebowe misy, musisz mieć na to odpowiednio dużo czasu - chleby najlepiej smakują, gdy są upieczone dzień przed podaniem żurku. Ale zapewniamy, że warto!

  • Lekka słodycz

    Odrobina słodyczy w wersji light! Pyszne przepisy na słodkie, lekkie desery.

    • Naleśniki z jabłkami

      Naleśniki z jabłkami

      Klasyczne, cienkie naleśniki z prażonymi jabłkami z cynamonem. Doskonały pomysł na deser jak i obiad na słodko. Zasmakuje i dużym i małym.

      • Łatwe
      • 35 min
    • Orzeźwiający deser z czarną porzeczką

      Orzeźwiający deser z czarną porzeczką

      Czarne porzeczki to smaczne i zdrowe owoce, które idealnie pasują do wszelkich deserów. W naszym Atelier proponujemy lekki i orzeźwiający deser na bazie kremu custard, frużeliny z czarnych porzeczek, bitej śmietany i kruszonych herbatników.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Tartaletki z kremem cytrynowym i bezą

      Tartaletki z kremem cytrynowym i bezą

      Delikatny cytrusowy deser na spodzie z pokruszonych ciasteczek. Szybki w przygotowaniu i smaczny. Przepis na tartaletki sprawdzi się, gdy chcesz przygotować coś słodkiego a nie masz na to dużo czasu. Udekoruj tartaletki plasterkami cytryny lub innymi ulubionymi owocami oraz listkami mięty i bezami a będą wyglądać wyjątkowo efektownie. 

      • Łatwe
  • Poranek pełen smaku

    Koniec z nudnymi śniadaniami! Przygotuj coś pysznego i pozytywnie rozpocznij dzień!

    • Owsianka z figami

      Owsianka z figami

      Znudziły Ci się klasyczne kanapki? Na śniadanie przygotuj pyszną i zdrową owsiankę z pieczoną figą i orzechami makadamia. Pyszny przepis na urozmaicenie codziennych śniadań.

      • Łatwe
      • 15 min
    • Owsianka z suszonymi gruszkami i kiwi

      Owsianka z suszonymi gruszkami i kiwi

      Pożywna owsianka z dodatkiem kiwi i suszonych gruszek. Warto poświęcić rano kilka chwil na jej przygotowanie jest zdrowa i doda energii na cały pranek.

      • Łatwe
      • 15 min
  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Pierożki fatayer do barszczu

      Pierożki fatayer do barszczu

      Przepis na pyszne pierożki autorstwa Pani Magdaleny Mańki. Przepis idealny do wigilijnego barszczu. Oryginalne pierożki są intrygujące w smaku i bardzo efektownie się prezentują. Przepis nagrodzony w konkursie Magia Smaku.

      • Łatwe
    • Chlebek drożdżowy z jabłkami i cynamonem

      Chlebek drożdżowy z jabłkami i cynamonem

      Oto przepis na wyśmienity chlebek drożdżowy. Można go przygotować z różnymi owocami, ale z jabłkami i nutą cynamonu jest po prostu pyszny.

      Rozchodzący się w domu aromat pieczonego ciasta  jest tak kuszący, że trudno mu się oprzeć.

      Chlebek drożdżowy można podawać do kawy i herbaty, jest idealny na śniadanie.

      Dodatkowo ta cynamonowo-jabłkowa pyszność ma ogromną zaletę - jej przygotowanie nie wymaga wiele zachodu.

    • Orzeźwiający jogurtowiec z arbuzem

      Orzeźwiający jogurtowiec z arbuzem

      Szukasz pomysłu na szybki i lekki owocowy deser? Jogurtowiec arbuzowy to świetna propozycja! Przygotowanie tego smakołyku zajmie niewiele czasu, jest niedrogie i z pewnością osłodzi popołudnie. Ten deser fantastycznie się prezentuje, może być ozdobą każdego przyjęcia i zaspokaja apetyt na coś słodkiego i zimnego. Pysznie, prosto, dietetycznie i niedrogo!

    • Pascha

      Pascha

      Pascha wielkanocna to tradycyjna potrawa rosyjska lub ukraińska. Robi się ją z twarogu, śmietany i jajek, które kojarzone są z wiosennym odradzaniem się przyrody. Z kolei cukier, wanilia oraz bakalie mają symbolizować bogactwo i dobrobyt. Nie może jej zatem zabraknąć na wielkanocnym stole!

    • Szaszłyki w tortilli z kurczakiem i ananasem

      Szaszłyki w tortilli z kurczakiem i ananasem

      Znudziły Ci się tradycyjne dania z grilla? Przedstawiamyciekawe urozmaicenie - przepis na szaszłyki w tortilli: z chrupiącym kurczakiem i soczystym ananasem... Podane z wyśmienitym sosem i świeżą sałatą. Smacznego!