Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Cydr

    Cydr

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Polędwiczki z cydrem i jabłkami

      Polędwiczki z cydrem i jabłkami

      Jabłka w polskiej kuchni często goszczą na stole w różnych postaciach. My proponujemy przepis na polędwiczki duszone w cydrze z jabłkami. Danie proste, smaczne i łatwe w przygotowaniu.

      • Łatwe
    • Pieczona perliczka z jabłkami marynowana w cydrze

      Pieczona perliczka z jabłkami marynowana w cydrze

      Perliczka to pyszny przedstawiciel wykwintnego drobiu. Ceniona jest za szczególny smak oraz niską zawartość tłuszczu. Prosta w przygotowaniu i doskonała w połączeniu z owocowymi nutami smakowymi. Dawniej często obecna na polskich stołach, warto docenić ją również dziś.

      Perliczka marynowana kilka godzin w cydrze będzie delikatna i soczysta. Połączenie jabłek, majeranku i odrobiny miodu świetnie podkreśli walory mięsa perliczki. A przygotowanie tego dana wymaga dosłownie kilku chwil.