Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Czerwone wino

    Czerwone wino

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Cannelloni w sosie pomidorowym na bazie czerwonego wina

      Cannelloni w sosie pomidorowym na bazie czerwonego wina

      Pyszne rurki makaronowe nadziewane mięsem i podane z sosem. Doskonały pomysł na obiad we włoskim stylu

      • Średnie
  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Pieczeń wołowa

      Pieczeń wołowa

      Prosty przepis na soczystą pieczeń wołową, która sprawdzi się na ciepło jako danie główne, ale także na zimno jako dodatek do kanapek. Sekretem udanej pieczeni jest dobre gatunkowo mięso, które znajdziecie tylko u nas.

      • Średnie
  • Lekka słodycz

    Odrobina słodyczy w wersji light! Pyszne przepisy na słodkie, lekkie desery.

    • Wiśniowy przekładaniec z mascarpone

      Wiśniowy przekładaniec z mascarpone

      Lekki deser na bazie smażonych wiśni, kremu z serkiem mascarpone i herbatników - ciekawa propozycja szybkiego przepisu na deser. Idealny zarówno na lato jak i zimę. Możesz go przygotować ze świeżych wiśni lub mrożonych.

      • Łatwe
      • 45 min
  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Wołowina po burgundzku - klasyka francuskiego smaku - Tydzień Francuski

      Wołowina po burgundzku - klasyka francuskiego smaku - Tydzień Francuski

      Wołowina po burgundzku (z fr. boeuf bourguignon)  to klasyka kuchni francuskiej.  Możesz zaprosić ją do swojego menu i cieszyć się tradycyjnymi smakami Francji we własnej kuchni.

      Oryginalnie przyrządzona, z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina, zadowoli nawet wymagających koneserów sztuki kulinarnej. Najlepiej przyrządzić ją na bazie wina z Burgundii, choć inne czerwone też dobrze się skomponuje i uwydatni wszelkie walory, które skrywa w sobie wołowina.

      Mięso podane w taki sposób doskonale sprawdzi się zarówno podczas niedzielnego obiadu, jak i podczas eleganckiej kolacji dla gości.

      Voila!