Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Sok pomarańczowy

    Sok pomarańczowy

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Dorsz w migdałach z sosem pomarańczowym

      Dorsz w migdałach z sosem pomarańczowym

      Pyszny pomysł na rybę na świąteczny stół. Nie masz ochoty na tradycyjnego karpia? Spróbuj dorsza z płatkami migdałowymi i sosem pomarańczowym. Idealny na co dzień i od święta. 

      • Łatwe
  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Aromatyczne, soczyste kacze udka w marynacie na bazie miodu, soku z pomarańczy i przypraw. Doskonały przepis na świąteczny obiad.

      • Łatwe
    • Kaczka z figami i winogronami

      Kaczka z figami i winogronami

      Aromatyczny i delikatny filet z kaczki pieczony z figami podawany ze smażonymi na maśle winogronami to pyszna propozycja na rodzinny obiad. 

      • Łatwe
      • 45 min
    • Kaczka w sosie pomarańczowym nadziewana jabłkami

      Kaczka w sosie pomarańczowym nadziewana jabłkami

      Danie z kaczki to tradycyjna staropolska potrawa, która ostatnimi czasy staje się coraz popularniejsza i z powodzeniem zastępuje kurczaka czy indyka. Gorąco namawiamy do zrobienia ukłonu w stronę staropolskich zwyczajów i przedstawiamy przepis na pyszną pieczeń z kaczki, która podbije Wasze serca i żołądki! 
      Kaczka faszerowana jabłkami doskonale nadaje się na niedzielny obiad, a nawet na świąteczny stół. Jej bogaty smak w pełni wydobędą dodatki w postaci miodu i soku pomarańczowego, a majeranek sprawi, że danie będzie wyjątkowo aromatyczne i apetyczne.

  • Lekkie i orzeźwiające

    Lekkie przepisy doskonałe na letni obiad

    • Marchewkowe petite verrine

      Marchewkowe petite verrine

      Marchewkowy koktajl, który doskonale sprawdzi się jako drugie śniadanie czy poczęstunek dla gości na imprezie. Koktajl wygląda bardzo efektownie, jest smaczny, pożywny i niskokaloryczny. Idealny dla osób będących na diecie.

      • Łatwe
      • 30 min
  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Naleśniki z konfiturą pomarańczową i migdałami

      Naleśniki z konfiturą pomarańczową i migdałami

      Tradycyjne francuskie naleśniki przygotowane według klasycznej receptury. Nadziewane konfiturą pomarańczową z płatkami migdałów. Pyszna propozycja na deser czy słodki obiad.

      • Łatwe
      • 35 min
  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Sałatka z soczewicy i pietruszkowym winegretem

      Sałatka z soczewicy i pietruszkowym winegretem

      Nietypowa, pyszna sałatka wegetariańska na bazie soczewicy, cebuli i pietruszkowego sosu winegret. Pożywna, doskonała jako samodzielne danie czy dodatek do mięsa. 

      • Łatwe
      • 40 min
  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Crepes Suzette - francuskie naleśniki z aromatycznym syropem pomarańczowym - Tydzień Francuski

      Crepes Suzette - francuskie naleśniki z aromatycznym syropem pomarańczowym - Tydzień Francuski

      Crepes Suzette to słodkie francuskie danie sięgające historią końca XIX w. Według jednej z legend to wtedy właśnie, w 1885 roku, wymyślił je Henri Charpentier, młody mistrz francuskiej sztuki kulinarnej.

      Jeśli chcesz poczuć się jak prawdziwy mistrz deserów, przed Tobą wspaniała okazja. Zamiast podawać naleśniki z dżemem czy jabłkami, spróbuj czegoś nowego i zaserwuj je z pysznym syropem pomarańczowym, a dla podkreślenia smaku dodaj do nich świeżo startą pomarańczową skórkę. 

      C'est magnifique!