Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Cytryna

    Cytryna

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Śródziemnomorski chłodnik z ogórków i chleba

      Śródziemnomorski chłodnik z ogórków i chleba

      Połowę ogórków obierz ze skórki, na drugiej połowie skórkę zostaw. W malakserze zmiksuj je na gładką masę, dodając dwie szklanki soku pomidorowego, czosnek i miąższ z trzech kromek jasnego pieczywa. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku. Włóż do lodówki na godzinę lub zamrażalnika na kwadrans - a jeśli bardzo Ci się spieszy, dodaj tylko kostki lodu.

      • Łatwe
      • 5 min
  • Słodki grzech

    Spraw sobie odrobinę słodkiego szaleństwa. Desery warte grzechu!

    • Bezowe gniazdka z bitą śmietaną i truskawkowo-rabarbarową frużeliną

      Bezowe gniazdka z bitą śmietaną i truskawkowo-rabarbarową frużeliną

      Delikatny, letni deser. Beza wypełniona konfiturą różaną, bitą śmietaną i polana sosem truskawkowo - rabarbarowym to połączenie smaków idealne na ciepłe dni. Spróbuj też wersji z innymi owocami!

      • Łatwe
    • Ciasto jogurtowe z kremem budyniowym i pomarańczami

      Ciasto jogurtowe z kremem budyniowym i pomarańczami

      Przepis na ciasto doskonałe do popołudniowej kawy. Puszyste, lekkie i delikatne, a co najważniejsze bardzo łatwe w przygotowaniu. Do jego przełożenia możesz wykorzystać też krem czekoladowy lub dowolny dżem w ulubionym smaku.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Czekoladowo ciasto z kremem kawowym i bananami

      Czekoladowo ciasto z kremem kawowym i bananami

      Walentynki tuż tuż. Wypróbuj nasz przepis na ciasto czekoladowe z kremem i bananami i zachwyć bliską Ci osobę. Doskonały pomysł na zwieńczenie romantycznej kolacji. 

      • Średnie
    • Tarta makowa z gruszkami

      Tarta makowa z gruszkami

      Znudził Ci się tradycyjny makowiec? Przygotuj pyszną tartę makową z gruszkami w syropie. Doskonała alternatywa na święta. Ciasto pięknie się prezentuje i jest pyszne. Idealny przepis na Boże Narodzenie.

      • Łatwe
      • 90 min
    • Tęczowy tort mascarpone z kremem czekoladowym

      Tęczowy tort mascarpone z kremem czekoladowym

      Pochodzący z Lombardii delikatny ser mascarpone to wyśmienity składnik tortu, który w połączeniu z czekoladowym kremem i truskawkowymi konfiturami tworzy doskonałą kompozycję smakową. Ten ładnie wyglądający i apetyczny deser, przełożony puszystym biszkoptem to pyszny i efektownie wyglądający deser, który można przygotowywać na wiele sposobów.

      W Atelier Intermarche przedstawiamy wersję idealną dla dzieci - z kolorową tęczą i piankami stanowiacymi słodką dekorację

  • Lekkie i orzeźwiające

    Lekkie przepisy doskonałe na letni obiad

    • Chłodnik buraczano-pomidorowy z serkiem wiejskim i grzanką

      Chłodnik buraczano-pomidorowy z serkiem wiejskim i grzanką

      Lekki, orzeźwiający chłodnik na bazie pomidorów i buraków. Ciekawe połączenie, gdy znudził ci się tradycyjny chlodnik litewski. Smacznego!

      • Łatwe
      • 60 min
    • Sałatka owocowa z selerem naciowym i serem pleśniowym

      Sałatka owocowa z selerem naciowym i serem pleśniowym

      Sałatka łącząca w sobie owoce z selerem, cebulą i serem pleśniowym. Ciekawa propozycja dla osób lubiących oryginalne połączenia smakowe. Dobry dodatek do dań z grilla.

      • Łatwe
      • 15 min
    • Tortilla z szaszłykami z kurczaka i sosem z masłem orzechowym

      Tortilla z szaszłykami z kurczaka i sosem z masłem orzechowym

      Oryginalna tortilla z kurczakiem i sosem na bazie masła orzechowego to ciekawa odmiana, która intryguje smakiem. Przygotujesz ją szybko i będzie smaczną przekąską w ciągu dnia. Prosta i pyszna!

      • Łatwe
  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Croissant z pieczonymi bananami i czekoladą - Tydzień Francuski

      Croissant z pieczonymi bananami i czekoladą - Tydzień Francuski

      Polecamy przepis na śniadanie w prawdziwie francuskim stylu. Pyszny i delikatny croissant maślany na ciepło z pieczonymi bananami, kremem czekoladowym i bitą śmietaną to pyszna propozycja na leniwe sobotnie śniadanie na słodko jak i na szybki podwieczorek. 

      • Łatwe
    • Gruszka

      Gruszka "Piękna Helena"

      Delikatna gruszka oblana pyszną, aksamitną czekoladą. Idealny deser w stylu francuskim

      • Łatwe
    • Sałatka ryżowa z tuńczykiem i awokado

      Sałatka ryżowa z tuńczykiem i awokado

      Pożywna i smaczna sałatka na bazie ryżu, tuńczyka i awokado. Idealna jako lunch do pracy lub szkoły.

      • Łatwe
    • Sałatka z endywią i serem blue d’avergne

      Sałatka z endywią i serem blue d’avergne

      Lekka sałatka z jabłkiem, serem i selerem naciowym oraz miodowym sosem balsamicznym. Pyszna kompozycja na lunch do pracy czy zdrowy posiłek.

      • Łatwe
      • 15 min
    • Sałatka z marchewki, jabłka i selera

      Sałatka z marchewki, jabłka i selera

      Surówka na bazie marchewki, selera, jabłka i rodzynek to idealny dodatek do obiadu. Wypróbuj nasz przepis- sprawdzony, smaczny i prosty.

      • Łatwe
  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Dorsz w migdałach z sosem pomarańczowym

      Dorsz w migdałach z sosem pomarańczowym

      Pyszny pomysł na rybę na świąteczny stół. Nie masz ochoty na tradycyjnego karpia? Spróbuj dorsza z płatkami migdałowymi i sosem pomarańczowym. Idealny na co dzień i od święta. 

      • Łatwe
    • Dorsz w ziołach i czosnku z puree ziemniaczano-groszkowym

      Dorsz w ziołach i czosnku z puree ziemniaczano-groszkowym

      Pieczony dorsz aromatycznymi ziołami doskonale komponuje się z puree ziemniaczanym z groszkiem. Pyszny pomysł na zdrowy i szybki obiad. Przepis jest prosty, a przygotowana potrawa z pewnością zasmakuje wszystkim wielbicielom ryb

      • Łatwe
    • Filet z dorsza w papilotach

      Filet z dorsza w papilotach

      W kuchni francuskiej nie brakuje dań z rybami w roli głównej. Proponujemy przepis na delikatnego dorsza w papilotach - idealny przepis na obiad i kolację.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Grillowany łosoś w sosie berneńskim z opiekanymi ziemniakami

      Grillowany łosoś w sosie berneńskim z opiekanymi ziemniakami

      Gdy masz ochotę na grilla ale znudziła Ci się już tradycyjna karkówka czy kielbasa z grilla proponujemy przepis na grillowanego łososia z opiekanymi ziemniaczkami podanego w towarzystwie kremowego sosu berneńskiego. Spróbuj koniecznie!

      • Średnie
      • 60 min
    • Koktajl z krewetek

      Koktajl z krewetek

      Krewetki z sosem koktajlowym to pyszna przystawka do uroczystego obiadu oraz smaczne samodzielne danie. Dobry sposób na przygotowanie krewetek zarówno dla początkujących jak i osób bardziej obeznanych z przygotowywaniem owoców morza.

      • Łatwe
    • Lasagne z dorszem i szpinakiem

      Lasagne z dorszem i szpinakiem

      Morskie opowieści w naszym atelier - zapraszamy na dorsza w roli głównej. Przepis na prostą lasagnę z dorszem i szpinakiem i sosem bechamel.

      • Łatwe
    • Penne z łososiem i szpinakiem

      Penne z łososiem i szpinakiem

      Proste danie z łososiem i szpinakiem. Pożywne, smaczne i zdrowe. Doskonałe na obiad dla całej rodziny! Przepis dla 4 osób.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Sałatka ziemniaczana z łososiem

      Sałatka ziemniaczana z łososiem

      Oryginalna wersja sałatki ziemniaczanej w połączeniu z łososiem, jajkami przepiórczymi i zielonym groszkiem oraz ziołowym dressingiem. Propozycja obiadowa, doskonała też jako lunch do pracy.

      • Łatwe
      • 30 min
    • Tatar z łososia na carpaccio z cebuli

      Tatar z łososia na carpaccio z cebuli

      Przepis na pyszny tatar z wędzonego łososia. Pyszna przekąska, która pięknie się prezentuje. Carpaccio z cebuli dodatkowo wzbogaca smak łososia. Polecamy!

      • Łatwe
      • 20 min
    • Tatar z łososia z awokado

      Tatar z łososia z awokado

      Pyszny tatar z wędzonego łososia z dodatkiem jajka i awokado. Idealna przystawka, która wyśmienicie smakuje i pięknie się prezentuje

      • Łatwe
      • 20 min
    • Tortilla z wędzoną makrelą, grillowanymi pomidorkami i awokado

      Tortilla z wędzoną makrelą, grillowanymi pomidorkami i awokado

      Zastanawiasz się co przygotować na lunch do pracy? Przedstawiamy pyszny przepis na przekąskę z wędzoną makrelą. Niespodziewane połączenie, które intryguje smakiem.

      • Łatwe
      • 30 min
    • Zupa migdałowa z karpiem

      Zupa migdałowa z karpiem

      Szukasz pomysłu na zupę rybną na wigilijny stół? Polecamy zupę rybną wg. przepisu Pani Beaty Waśniewskiej, która zajęła 1 miejsce w konkursie Magia Smaku Intermarche w kategorii "zupy".

      • Łatwe
    • Halibut w pomidorach - II miejsce w konkursie Magia Smaku

      Halibut w pomidorach - II miejsce w konkursie Magia Smaku

      Przepis autorstwa Pani Anny Mikiewicz zajął 2 miejsce w konkursie kulinarnym Intermarche w kategorii dania główne.

      Doskonałe połączenie delikatnej ryby i wyśmienitego sosu na bazie pomidorów, szpinaku i ciecierzycy to smakowita propozycja obiadu czy kolacji na ciepło. Przepis jest wyjątkowo prosty a uzyskany rezultat z pewnością zachwyci wszystkich smakoszy ryb.

      Smacznego!

    • Wiosenna sałatka łososiowa z pomelo i grzankami

      Wiosenna sałatka łososiowa z pomelo i grzankami

      Wraz z nadejściem cieplejszych dni często myślimy o tym, by zmienić swoje menu na nieco lżejsze, niż w zimie. Jeśli chcesz, by na Twoim talerzu zagościła wiosna, sięgnij po przepis na wiosenną sałatkę z łososiem!

      Ta pyszna i lekka przekąska oprócz wędzonego łososia składa się z selera naciowego i cebuli, a winogrona, truskawki i pomelo doskonale wzbogacają jej smak. Dodatki w postaci chrupiących grzanek z czosnkiem nadają jej charakteru, a sos na bazie oliwy i miodu idealnie dopełnia całości.

      Zaproś wiosnę do swojego menu!

  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Gruszki zapiekane z serem gorgonzola i orzechami włoskimi

      Gruszki zapiekane z serem gorgonzola i orzechami włoskimi

      Doskonałe połączenie słodkiej gruszki i wytrawnego smaku sera gorgonzola. Prosta przystawka, doskonała na chłodne wieczory. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do wina. Przepis szybki i smaczny.

      • Łatwe
      • 40 min
    • Roladki z wędzonej szynki

      Roladki z wędzonej szynki

      Roladki z szynki faszerowane nadzieniem z selerem i majonezem. Prosta i elegancka przekąska, ktora idealnie sprawdzi sie w trakcie wieczoru przy winie.

      • Łatwe
      • 10 min
    • Tartinki z łososiem, serkiem i kawiorem

      Tartinki z łososiem, serkiem i kawiorem

      Prosta przekąska idealna na przyjęcie. Tartinki możesz przygotować na swoim ulubionym pieczywie a do ich dekoracji wykorzystać rozmaite dodatki: koperek, szczypiorek, cytrynę.

      • Łatwe
      • 10 min
    • Tortilla z awokado, grillowanym kurczakiem i glazurowaną marchewką z sosem jogurtowym

      Tortilla z awokado, grillowanym kurczakiem i glazurowaną marchewką z sosem jogurtowym

      W Atelier Intermarche przedstawiamy przepis na tortillę z kurczakiem grillowanym, plasterkami awokado,glazurowaną marchewką i sosem jogurtowo - miętowym. Doskonała przekaska i pomysł na lunch. Tak przygotowana tortilla idealnie sprawdzi się też na pikniku.

      • Łatwe
      • 40 min
  • Poranek pełen smaku

    Koniec z nudnymi śniadaniami! Przygotuj coś pysznego i pozytywnie rozpocznij dzień!

    • Kanapka z hummusem

      Kanapka z hummusem

      Pysznie ropocznij dzień - urozmaić swoje śniadanie. Polecamy połączenie tuńczyka z hummusem na chlebie tostowym. Pożywna kanapka inna niż wszystkie

      • Łatwe
      • 5 min
  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Pęczak z buraczkami i smażonym kurczakiem

      Pęczak z buraczkami i smażonym kurczakiem

      Smaczne, pożywne i zdrowe danie na bazie jęczmiennej kaszy pęczak z dodatkiem buraczków i smażonym kurczakiem.

      • Łatwe
      • 50 min
  • Lekka słodycz

    Odrobina słodyczy w wersji light! Pyszne przepisy na słodkie, lekkie desery.

    • Tartaletki z kremem cytrynowym i bezą

      Tartaletki z kremem cytrynowym i bezą

      Delikatny cytrusowy deser na spodzie z pokruszonych ciasteczek. Szybki w przygotowaniu i smaczny. Przepis na tartaletki sprawdzi się, gdy chcesz przygotować coś słodkiego a nie masz na to dużo czasu. Udekoruj tartaletki plasterkami cytryny lub innymi ulubionymi owocami oraz listkami mięty i bezami a będą wyglądać wyjątkowo efektownie. 

      • Łatwe
  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Terryna z łososia i kremowego serka

      Terryna z łososia i kremowego serka

      Efektowna przekąska na każde przyjęcie! Smaczna, lekka i oryginalna. Doskonały pomysł na Sylwestra czy inną domową imprezę. Wypróbuj koniecznie!

      • Średnie
      • 180 min
    • Awokado faszerowane tuńczykiem

      Awokado faszerowane tuńczykiem

      Zestawienie tuńczyka z awokado to niezwykle trafna kombinacja smaków, a do tego stanowi prawdziwą bombę witaminową. Naszą propozycją na to zestawienie jest awokado wypełnione farszem z tuńczyka – pasuje idealnie na śniadanie, kolację, a nawet przystawkę. Dobrze się prezentuje i można przygotować je wcześniej, zatem będzie świetnym pomysłem jeśli planujesz zaprosić gości. Pamiętaj, że awokado nie może być mocno dojrzałe, ponieważ będzie pełniło także rolę naczynia.

    • Szaszłyki w tortilli z kurczakiem i ananasem

      Szaszłyki w tortilli z kurczakiem i ananasem

      Znudziły Ci się tradycyjne dania z grilla? Przedstawiamyciekawe urozmaicenie - przepis na szaszłyki w tortilli: z chrupiącym kurczakiem i soczystym ananasem... Podane z wyśmienitym sosem i świeżą sałatą. Smacznego!

  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Hummus

      Hummus

      Pasta Hummus to przysmak popularny w kuchni żydowskiej i arabskiej. Według legendy została wymyślona przez sułtana Saladyna w czasach wypraw krzyżowych.

      Występuje w wielu wariantach, jako zimna przekąska, spożywana z chlebem lub innymi dodatkami np. surowymi warzywami (marchewka, ogórek) pokrojonymi w słupki.