Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Winogrona

    Winogrona

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Deska serów

      Deska serów

      Klasyczna, francuska deska serów z suszonymi owocami - pyszna przekąska na wieczorne spotkanie ze znajomymi przy winie. Prosta, elegancka przekąska, która idealnie sprawdzi się w kazdej okazji. Tydzień francuski w Intermarche

      • Łatwe
      • 15 min
  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Serowe fondue z czosnkiem i gałką muszkatołową - Tydzień Francuski

      Serowe fondue z czosnkiem i gałką muszkatołową - Tydzień Francuski

      Nazwa fondue pochodzi od francuskiego słowa "fondre", które dosłownie oznacza "topić się". Potrawa ma co prawda swoje korzenie w Szwajcarii, ale tak mocno przyjęła się we Francji, że na świecie często postrzegana jest jako francuska właśnie. Jeśli do jej przygotowania wykorzystamy w dodatku francuskie sery, podczas jedzenia będziemy mogli poczuć się jak nad Sekwaną.

      Fondue stanowi świetną alternatywę dla tradycyjnych przekąsek i atrakcję podczas spotkań w gronie znajomych. Śmiało można rzec, że to pyszna zabawa dla wszystkich.

      PROPOZYCJE DODATKÓW DO FONDUE

      Pieczywo. Klasycznym dodatkiem jest bagietka, ale możesz również podać pokrojoną w kostkę bułkę wieloziarnistą lub pumpernikiel.

      Dodatki mięsne. Najlepiej sprawdza się pokrojony na niewielkie kawałki kabanos lub inna, podsuszana kiełbasa.
      Dodatki warzywne. Tu w zasadzie nie ma ograniczeń i do fondue możesz podać swoje ulubione warzywa. Do sera idealnie pasuje zblanszowany brokuł, papryka, pomidorki koktajlowe, podduszone pieczarki czy seler naciowy.
      Dodatki owocowe. Jednym z najlepszych dodatków do serowego fondue są świeże figi, więc w sezonie warto je wykorzystać. Również winogrona, zarówno w wersji zielonej jak i fioletowej, idealnie komponują się ze smakiem sera, ale możesz także podać do niego cząstki mandarynki lub pokrojoną w kostkę gruszkę.
      Alkohol. Jeśli fondue nie będzie spożywane przez dzieci, do sera możesz dodać 1 lub 2 łyżki białego wina.

  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Tartaletki z owocami i budyniowym kremem

      Tartaletki z owocami i budyniowym kremem

      Bardzo efektowny, smaczny i wbrew pozorom prosty w przygotowaniu deser. Kruche tartaletki wypełnione delikatnym, słodkim kremem budyniowym i kolorowe owoce - połączenie idealne!

  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Wiosenna sałatka łososiowa z pomelo i grzankami

      Wiosenna sałatka łososiowa z pomelo i grzankami

      Wraz z nadejściem cieplejszych dni często myślimy o tym, by zmienić swoje menu na nieco lżejsze, niż w zimie. Jeśli chcesz, by na Twoim talerzu zagościła wiosna, sięgnij po przepis na wiosenną sałatkę z łososiem!

      Ta pyszna i lekka przekąska oprócz wędzonego łososia składa się z selera naciowego i cebuli, a winogrona, truskawki i pomelo doskonale wzbogacają jej smak. Dodatki w postaci chrupiących grzanek z czosnkiem nadają jej charakteru, a sos na bazie oliwy i miodu idealnie dopełnia całości.

      Zaproś wiosnę do swojego menu!