Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Bagietka

    Bagietka

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Bagietka z domową pastą z tuńczyka

      Bagietka z domową pastą z tuńczyka

      Domowa pasta z tuńczyka przygotowana na bazie tuńczyka Odysse, jajek, pomidora, szczypiorku i majonezu. Prosty przepis na pyszną pastę do kanapek bez konserwantów i sztucznych dodatków.

      • Łatwe
      • 20 min
    • Tartinki z łososiem, serkiem i kawiorem

      Tartinki z łososiem, serkiem i kawiorem

      Prosta przekąska idealna na przyjęcie. Tartinki możesz przygotować na swoim ulubionym pieczywie a do ich dekoracji wykorzystać rozmaite dodatki: koperek, szczypiorek, cytrynę.

      • Łatwe
      • 10 min
  • Poranek pełen smaku

    Koniec z nudnymi śniadaniami! Przygotuj coś pysznego i pozytywnie rozpocznij dzień!

    • Bagietka z mięsem z kaczki z rodzynkami

      Bagietka z mięsem z kaczki z rodzynkami

      Pyszny pomysł na wykorzystanie mięsa z kaczki. Urozmaić swoje śniadanie i zamiast tradycyjnej kanapki przygotuj bagietkę z kaczym mięsem z rodzynkami. Zdrowy i pożywny przepis na smaczne śniadanie.

      • Łatwe
      • 10 min
  • Lekkie i orzeźwiające

    Lekkie przepisy doskonałe na letni obiad

    • Chłodnik buraczano-pomidorowy z serkiem wiejskim i grzanką

      Chłodnik buraczano-pomidorowy z serkiem wiejskim i grzanką

      Lekki, orzeźwiający chłodnik na bazie pomidorów i buraków. Ciekawe połączenie, gdy znudził ci się tradycyjny chlodnik litewski. Smacznego!

      • Łatwe
      • 60 min
    • Sałatka z boczkiem i grzankami czosnkowymi

      Sałatka z boczkiem i grzankami czosnkowymi

      Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka na bazie wędzonego boczku, ogórka, sałaty, pomidorków koktajlowych i cebuli. Podawana z grzankami czosnkowymi oraz sosem balsamicznym. Idealna jako lunch do pracy czy szybka przekąska.

      • Łatwe
      • 15 min
  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Francuska zupa cebulowa

      Francuska zupa cebulowa

      Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z francuskim charakterem. Klasyczne danie doskonałe na jesień i zimę. Idealnie smakuje w towarzystwie serowej bagietki. Tydzień francuski w Intermarche.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Grzanka z sardynkami

      Grzanka z sardynkami

      • Łatwe
    • Sałatka z wątróbką

      Sałatka z wątróbką

      Delikatna i intrygująca w smaku sałatka z wątróbką, truskawkami i chrupiącymi grzankami idealna jako lekki posiłek czy lunch w pracy. Prosta w przygotowaniu i gotowa w kilka chwil.

      • Łatwe
    • Tosty francuskie na słodko - Tydzień Francuski

      Tosty francuskie na słodko - Tydzień Francuski

      Klasyczne francuskie tosty w wersji na słodko. Delikatne, chrupiące, idealne na śniadanie. Doskonale smakują z prażonymi jabłkami lub ulubionym dżemem .

      • Łatwe
    • Serowe fondue z czosnkiem i gałką muszkatołową - Tydzień Francuski

      Serowe fondue z czosnkiem i gałką muszkatołową - Tydzień Francuski

      Nazwa fondue pochodzi od francuskiego słowa "fondre", które dosłownie oznacza "topić się". Potrawa ma co prawda swoje korzenie w Szwajcarii, ale tak mocno przyjęła się we Francji, że na świecie często postrzegana jest jako francuska właśnie. Jeśli do jej przygotowania wykorzystamy w dodatku francuskie sery, podczas jedzenia będziemy mogli poczuć się jak nad Sekwaną.

      Fondue stanowi świetną alternatywę dla tradycyjnych przekąsek i atrakcję podczas spotkań w gronie znajomych. Śmiało można rzec, że to pyszna zabawa dla wszystkich.

      PROPOZYCJE DODATKÓW DO FONDUE

      Pieczywo. Klasycznym dodatkiem jest bagietka, ale możesz również podać pokrojoną w kostkę bułkę wieloziarnistą lub pumpernikiel.

      Dodatki mięsne. Najlepiej sprawdza się pokrojony na niewielkie kawałki kabanos lub inna, podsuszana kiełbasa.
      Dodatki warzywne. Tu w zasadzie nie ma ograniczeń i do fondue możesz podać swoje ulubione warzywa. Do sera idealnie pasuje zblanszowany brokuł, papryka, pomidorki koktajlowe, podduszone pieczarki czy seler naciowy.
      Dodatki owocowe. Jednym z najlepszych dodatków do serowego fondue są świeże figi, więc w sezonie warto je wykorzystać. Również winogrona, zarówno w wersji zielonej jak i fioletowej, idealnie komponują się ze smakiem sera, ale możesz także podać do niego cząstki mandarynki lub pokrojoną w kostkę gruszkę.
      Alkohol. Jeśli fondue nie będzie spożywane przez dzieci, do sera możesz dodać 1 lub 2 łyżki białego wina.

    • GRILLOWA SAŁATKA Z DODATKIEM SERA BRIE I OWOCÓW

      GRILLOWA SAŁATKA Z DODATKIEM SERA BRIE I OWOCÓW

      Myślisz o tym, jaka sałatka idealnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych smakołyków? Proponujemy Ci mix sałat z serem brie i owocami, polany delikatną jogurtowo-miodową polewą. Taki zestaw wspaniale się uzupełnia.


      Polecamy podać sałatkę jako dodatek do karczku z grilla.

    • Sałatka z małżami i grzankami czosnkowymi

      Sałatka z małżami i grzankami czosnkowymi

      Jeśli marzy Ci się kulinarna podróż do Francji mamy dla Ciebie coś specjalnego! Oryginalna sałatka z małżami w roli głównej zaspokoi Twój apetyt na kuchnię francuską.