Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Gałka muszkatołowa mielona Sigal

    Gałka muszkatołowa mielona Sigal

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Canelloni z mięsem i pomidorami

      Canelloni z mięsem i pomidorami

      Włoski specjał - canelloni z mięsem i pomidorami może zagościć na Twoim stole. Przepis na łatwe i pyszne danie w prawdziwie włoskim stylu w naszym Atelier! Rozpocznij kulinarną podróż. 

      • Łatwe
      • 60 min
    • Spaghetti z kurczakiem w sosie szpinakowo-serowym

      Spaghetti z kurczakiem w sosie szpinakowo-serowym

      Spaghetti to popularne włoskie danie, które z powodzeniem przyjęło się na naszych polskich stołach. Przedstawiamy jego wersję z kurczakiem i sosem szpinakowo-serowym. Danie ma zdecydowany smak, a łatwość jego przygotowania powoduje, że możesz je szybko ugotować nawet wtedy, gdy zaskoczą Cię niespodziewani goście.

      • Łatwe
  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Francuska quiche

      Francuska quiche

      Tradycyjne danie kuchni francuskiej. Delikatna quiche z zielonymi warzywami, boczkiem i serem camembert to klasyka smaku. Pyszna wersja na tartę!

      • Łatwe
      • 60 min
    • Gnocchi w sosie beszamelowym z pieczarkami i świeżym szpinakiem

      Gnocchi w sosie beszamelowym z pieczarkami i świeżym szpinakiem

      • Łatwe
    • Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

      Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

      Pożywna zapiekanka na styl francuski. Idealna na obiad czy ciepłą kolację. Proste danie do przygotowania w kilka chwil, które zachwyci niebanalnym smakiem

      • Łatwe
    • Serowe fondue z czosnkiem i gałką muszkatołową - Tydzień Francuski

      Serowe fondue z czosnkiem i gałką muszkatołową - Tydzień Francuski

      Nazwa fondue pochodzi od francuskiego słowa "fondre", które dosłownie oznacza "topić się". Potrawa ma co prawda swoje korzenie w Szwajcarii, ale tak mocno przyjęła się we Francji, że na świecie często postrzegana jest jako francuska właśnie. Jeśli do jej przygotowania wykorzystamy w dodatku francuskie sery, podczas jedzenia będziemy mogli poczuć się jak nad Sekwaną.

      Fondue stanowi świetną alternatywę dla tradycyjnych przekąsek i atrakcję podczas spotkań w gronie znajomych. Śmiało można rzec, że to pyszna zabawa dla wszystkich.

      PROPOZYCJE DODATKÓW DO FONDUE

      Pieczywo. Klasycznym dodatkiem jest bagietka, ale możesz również podać pokrojoną w kostkę bułkę wieloziarnistą lub pumpernikiel.

      Dodatki mięsne. Najlepiej sprawdza się pokrojony na niewielkie kawałki kabanos lub inna, podsuszana kiełbasa.
      Dodatki warzywne. Tu w zasadzie nie ma ograniczeń i do fondue możesz podać swoje ulubione warzywa. Do sera idealnie pasuje zblanszowany brokuł, papryka, pomidorki koktajlowe, podduszone pieczarki czy seler naciowy.
      Dodatki owocowe. Jednym z najlepszych dodatków do serowego fondue są świeże figi, więc w sezonie warto je wykorzystać. Również winogrona, zarówno w wersji zielonej jak i fioletowej, idealnie komponują się ze smakiem sera, ale możesz także podać do niego cząstki mandarynki lub pokrojoną w kostkę gruszkę.
      Alkohol. Jeśli fondue nie będzie spożywane przez dzieci, do sera możesz dodać 1 lub 2 łyżki białego wina.

  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Aromatyczne, soczyste kacze udka w marynacie na bazie miodu, soku z pomarańczy i przypraw. Doskonały przepis na świąteczny obiad.

      • Łatwe
    • Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

      Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

      Jeśli myślisz nad tym, jak przygotować ciekawe i oryginalne danie z mięsa mielonego, służymy podpowiedzią. Możesz zaskoczyć domowników pyszną pieczenią własnej roboty! Przekładana pieczarkami, z mnóstwem apetycznych dodatków i różnorodnych przypraw, będzie miłą i smaczną odmianą dla bardziej tradycyjnych sposobów na domowy obiad.

      • Łatwe
  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Lasagne z dorszem i szpinakiem

      Lasagne z dorszem i szpinakiem

      Morskie opowieści w naszym atelier - zapraszamy na dorsza w roli głównej. Przepis na prostą lasagnę z dorszem i szpinakiem i sosem bechamel.

      • Łatwe
    • Zapiekanka z ziemniaków z gałką muszkatołową, łososiem i serem

      Zapiekanka z ziemniaków z gałką muszkatołową, łososiem i serem

      Przepis na pożywną zapiekankę z łososiem i serem. Idealna na jesienny obiad. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna

      • Łatwe
      • 50 min
  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Tarta ze szparagami i pomidorami koktajlowymi

      Tarta ze szparagami i pomidorami koktajlowymi

      Tarta ze szparagami i pomidorami to doskonałe rozwiązanie na lekki obiad, przekąskę lub danie na piknik – smakuje świetnie zarówno podana od razu po upieczeniu jak również na zimno. Delikatne szparagi fantastycznie komponują się ze słodko-kwaśnym smakiem pomidorów.

      Do wykonania tej tarty można wykorzystać szparagi zielone lub odmianę białą – obydwa rodzaje nadają się doskonale.