Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Kolendra

    Kolendra

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Grillowany schab z kością

      Grillowany schab z kością

      Danie dla bezkompromisowych miłośników mięsa - grillowany schab z kością, podany z pieczonymi ziemniakami i glazurowaną marchewką. 

      • Łatwe
  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Grzanka z sardynkami

      Grzanka z sardynkami

      • Łatwe
    • Przystawka z buraka i pasty jajecznej

      Przystawka z buraka i pasty jajecznej

      Carpaccio z pieczonego buraka z dodatkiem pasty jajecznej. Ciekawa i oryginalna przystawka idealna na zimę.

      • Łatwe
  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Guacamole z pomidorkami

      Guacamole z pomidorkami

      Pożywne, pyszne guacamole idealne jako dodatek do nachosów czy bagietki. Guacamole ma wiele wersji - my polecamy tą z pomidorkami i kolendrą.

      • Łatwe
  • Prosto z Orientu

    Orientalne dania na Twoim stole! Odkryj oryginalne przepisy i poznaj kuchnię Wschodu!

    • Makaron ryżowy z mulami, kolendrą i liczi

      Makaron ryżowy z mulami, kolendrą i liczi

      Proste danie na bazie świeżych muli. Dla wielbicieli owoców morza idealny przepis na obiad. Przygotowanie potrawy zajmie tylko nieco ponad pół godziny. Rozpocznij kulinarną podróż w głąb Azji razem z Atelier Intermarche.

      • Łatwe
    • Pierś kaczki w miodowo-imbirowej marynacie na smażonej kapuście pekińskiej

      Pierś kaczki w miodowo-imbirowej marynacie na smażonej kapuście pekińskiej

      Soczysta i chrupiąca kaczka na sposób azjatycki. Marynowana w miodzie, imbirze i sosach: sojowym oraz rybnym. Aromatyczna i smaczna będzie stanowić ciekawą odmianę do tradycyjnego sposobu przygotowania kaczki. Danie jest raczej łagodne, a ostrzejszy akcent stanowi smażona kapusta pekińska. Rozpocznij z nami kulinarną przygodę wgłąb Azji.

      • Łatwe
    • Satay z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych

      Satay z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych

      Satay to narodowa potrawa z Indonezji - grillowane szaszłyki marynowane w aromatycznej mieszance przypraw. My proponujemy wersję z kurczaka z lekko pikantnym sosem z orzeszków ziemnych. Pyszny sposób na rozpoczęcie kulinarnej podróży do świata Azji. 

      • Łatwe
      • 30 min
    • Rumiana kaczka pieczona po azjatycku

      Rumiana kaczka pieczona po azjatycku

      Kaczka zazwyczaj gości na naszych stołach z okazji wyjątkowych okazji rodzinnych. Warto jednak pokusić się o częstsze zapraszanie tego dania na stół, gdyż mięso kaczki zachowuje soczystość i jest kruche nawet po upieczeniu, a w wersji orientalnej zachwyci też amatorów kuchni azjatyckiej.

      Drobna uwaga, zanim zabierzemy się za przygotowanie: kaczka po azjatycku jest daniem dla cierpliwych - najpierw musi pobyć dłuższą chwilę (a konkretnie dwie doby) w zalewie, by być gotową do dalszego przyrządzania. Jednak efekt końcowy z nawiązką wynagrodzi nam czas oczekiwania i wniesie unikatowy smak Orientu na nasz stół.

  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Salsa warzywna z nachosami

      Salsa warzywna z nachosami

      Prawdziwa meksykańska salsa na bazie papryki, awokado i pomidorów. Idealny dodatek do chipsów. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna!

      • Łatwe
      • 30 min
  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Tortilla z wędzoną makrelą, grillowanymi pomidorkami i awokado

      Tortilla z wędzoną makrelą, grillowanymi pomidorkami i awokado

      Zastanawiasz się co przygotować na lunch do pracy? Przedstawiamy pyszny przepis na przekąskę z wędzoną makrelą. Niespodziewane połączenie, które intryguje smakiem.

      • Łatwe
      • 30 min