Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Liść laurowy

    Liść laurowy

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Lekkie i orzeźwiające

    Lekkie przepisy doskonałe na letni obiad

    • Chłodnik buraczano-pomidorowy z serkiem wiejskim i grzanką

      Chłodnik buraczano-pomidorowy z serkiem wiejskim i grzanką

      Lekki, orzeźwiający chłodnik na bazie pomidorów i buraków. Ciekawe połączenie, gdy znudził ci się tradycyjny chlodnik litewski. Smacznego!

      • Łatwe
      • 60 min
  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Dyniowo-pomidorowa zupa krem z grzankami i rukolą

      Dyniowo-pomidorowa zupa krem z grzankami i rukolą

      Sezon na dynię w pełni zatem czas zaprosić ją do kuchni. Proponujemy przepis na aromatyczną i kremową zupę idealną na jesień. Rozpocznij kulinarną przygodę!

      • Łatwe
      • 45 min
    • Krem z dyni

      Krem z dyni

      Gdy sezon na dynie w pełni koniecznie przygotuj zupę-krem z tego pysznego i zdrowego warzywa. Zupa z dynii doskonale rozgrzewa, jest pożywna i pyszna. Możesz ją też przygotować z dynii mrożonej. Przepis warty uwagi - polecamy!

      • Łatwe
  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Gęś pieczona z gruszkami i korzennymi przyprawami

      Gęś pieczona z gruszkami i korzennymi przyprawami

      Tradycyjna, pyszna gęś idealna na spotkania rodzinne i święta. Gęsina wraca do łask. Od kilku lat coraz częściej mięso gęsi gości na naszym stole dlatego proponujemy przepis na trochę inną gęś - nie z jabłkami ani kaszą ale aromatycznymi gruszkami. Spróbuj koniecznie!

      • Łatwe
      • 30 min
    • Gulasz z żołądków ze smażonymi ziemniakami i jabłkami

      Gulasz z żołądków ze smażonymi ziemniakami i jabłkami

      Polski, tradycyjny przepis na gulasz z żołądków z dodatkiem smażonych jabłek i ziemniaków. Klasyka smaku. 

      • Łatwe
    • Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek to idealna zupa dla wszystkich miłośników kwaśnych smaków. Jest specjalnością kuchni polskiej i często pojawia się na polskich stołach.

      Serwowanie tej zupy w chlebie jest ukłonem w kierunku staropolskiej tradycji, natomiast zamiast tradycyjnych jaj kurzych proponujemy podać żurek z jajami przepiórczymi - doda mu to odrobiny wykwintności i sprawi, że będzie ciekawym i nietuzinkowym daniem.

      Pamiętaj, że jeśli chcesz upiec chlebowe misy, musisz mieć na to odpowiednio dużo czasu - chleby najlepiej smakują, gdy są upieczone dzień przed podaniem żurku. Ale zapewniamy, że warto!

  • Prosto z Orientu

    Orientalne dania na Twoim stole! Odkryj oryginalne przepisy i poznaj kuchnię Wschodu!

    • Krem z marchewki, mango i batatów

      Krem z marchewki, mango i batatów

      Rozgrzewający, egzotyczny krem z mango i batatów z dodatkiem chili i kolendry. Pyszna zupa na jesień. Aksamitna i kremowa oraz łatwa w przygotowaniu.

      • Łatwe