Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Majeranek

    Majeranek

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Dorsz w ziołach i czosnku z puree ziemniaczano-groszkowym

      Dorsz w ziołach i czosnku z puree ziemniaczano-groszkowym

      Pieczony dorsz aromatycznymi ziołami doskonale komponuje się z puree ziemniaczanym z groszkiem. Pyszny pomysł na zdrowy i szybki obiad. Przepis jest prosty, a przygotowana potrawa z pewnością zasmakuje wszystkim wielbicielom ryb

      • Łatwe
  • Grillowe spotkania

    Przepisy na dania, które sprawią, że zostaniesz mistrzem grilla.

    • Grilowane kotlety z pomidorami i serem camembert

      Grilowane kotlety z pomidorami i serem camembert

      Proste, szybkie i niezwykle smaczne danie obiadowe. Jeśli zabrakło Ci chęci na tradycyjne kotlety wieprzowe, proponujemy przyrządzenie kotletów mielonych, które za sprawą czosnku, suszonych pomidorów i sera camembert nabiorą głębi smaku. Podajemy je z pieczonymi ziemniakami i sałatą z ziołowym sosem. Ten apetyczny i aromatyczny posiłek zadowoli wszystkich smakoszy.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z burakami

      Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z burakami

      Delikatne polędwiczki wieprzowe w towarzystwie czerwonych buraczków podawane w formie szaszłyków zapiekanych w piekarniku - brzmi intrygująco? Zapewniamy to przepis na pyszne i proste danie obiadowe.

      • Łatwe
      • 45 min
  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Aromatyczne, soczyste kacze udka w marynacie na bazie miodu, soku z pomarańczy i przypraw. Doskonały przepis na świąteczny obiad.

      • Łatwe
    • Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

      Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

      Jeśli myślisz nad tym, jak przygotować ciekawe i oryginalne danie z mięsa mielonego, służymy podpowiedzią. Możesz zaskoczyć domowników pyszną pieczenią własnej roboty! Przekładana pieczarkami, z mnóstwem apetycznych dodatków i różnorodnych przypraw, będzie miłą i smaczną odmianą dla bardziej tradycyjnych sposobów na domowy obiad.

      • Łatwe
    • Polędwiczki pieczone z ziemniakami

      Polędwiczki pieczone z ziemniakami

      Danie do przygotowania w jednym naczyniu. Ziemniaki pieczone razem z polędwiczkami mieszają się smakami przez co przygotowane tak danie jest aromatyczne i soczyste, a przede wszystkim bardzo proste.

      • Łatwe
      • 40 min
    • Polędwiczki z cydrem i jabłkami

      Polędwiczki z cydrem i jabłkami

      Jabłka w polskiej kuchni często goszczą na stole w różnych postaciach. My proponujemy przepis na polędwiczki duszone w cydrze z jabłkami. Danie proste, smaczne i łatwe w przygotowaniu.

      • Łatwe
    • Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek to idealna zupa dla wszystkich miłośników kwaśnych smaków. Jest specjalnością kuchni polskiej i często pojawia się na polskich stołach.

      Serwowanie tej zupy w chlebie jest ukłonem w kierunku staropolskiej tradycji, natomiast zamiast tradycyjnych jaj kurzych proponujemy podać żurek z jajami przepiórczymi - doda mu to odrobiny wykwintności i sprawi, że będzie ciekawym i nietuzinkowym daniem.

      Pamiętaj, że jeśli chcesz upiec chlebowe misy, musisz mieć na to odpowiednio dużo czasu - chleby najlepiej smakują, gdy są upieczone dzień przed podaniem żurku. Ale zapewniamy, że warto!

    • Kaczka w sosie pomarańczowym nadziewana jabłkami

      Kaczka w sosie pomarańczowym nadziewana jabłkami

      Danie z kaczki to tradycyjna staropolska potrawa, która ostatnimi czasy staje się coraz popularniejsza i z powodzeniem zastępuje kurczaka czy indyka. Gorąco namawiamy do zrobienia ukłonu w stronę staropolskich zwyczajów i przedstawiamy przepis na pyszną pieczeń z kaczki, która podbije Wasze serca i żołądki! 
      Kaczka faszerowana jabłkami doskonale nadaje się na niedzielny obiad, a nawet na świąteczny stół. Jej bogaty smak w pełni wydobędą dodatki w postaci miodu i soku pomarańczowego, a majeranek sprawi, że danie będzie wyjątkowo aromatyczne i apetyczne.

  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Niemiecka sałatka ziemniaczana

      Niemiecka sałatka ziemniaczana

      Klasyczna, niemiecka sałatka ziemniaczana z dodatkiem jajek i kiełbasy. Pożywna i smaczna. Idealna jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań z grilla czy dań obiadowych.

      • Łatwe
      • 45 min
  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Karczek z grilla w miodowo-piwnej marynacie

      Karczek z grilla w miodowo-piwnej marynacie

      Jeśli jeszcze nie zacząłeś sezonu grillowego, masz ku temu najlepszą okazję. Z naszym przepisem staniesz się prawdziwym grillowym wirtuozem, a to za sprawą wyjątkowo smacznej marynaty do mięsa na bazie piwa, miodu i suszonych śliwek. Musisz tylko pamiętać, by zamarynować mięso co najmniej dzień przed grillowaniem - nabierze wtedy głębi smaku i podczas pieczenia wydobędziesz z niego wszystkie walory smakowe.

    • Pieczeń z królika z duszoną marchewką

      Pieczeń z królika z duszoną marchewką

      Mięso królika zaliczane jest do tzw. mięs białych, tak jak drób. Jeśli więc szukasz ciekawej alternatywy dla wszechobecnego kurczaka, przed Tobą przepis na pyszną pieczeń z królika duszonego w warzywach.

      Ta potrawa nie wymaga jakichś szczególnych umiejętności kulinarnych, więc nawet jeśli jesteś laikiem, śmiało możesz zdecydować się na jej przyrządzenie. Jedyne, czym musisz dysponować - oczywiście oprócz składników to czas: po doprawieniu mięso trzeba odstawić na noc do lodówki. Samo smażenie następnego dnia wraz z przygotowanie dodatków nie powinno natomiast zająć Ci więcej niż dwie godziny.

      To jak, podejmiesz wyzwanie?

    • Pieczona perliczka z jabłkami marynowana w cydrze

      Pieczona perliczka z jabłkami marynowana w cydrze

      Perliczka to pyszny przedstawiciel wykwintnego drobiu. Ceniona jest za szczególny smak oraz niską zawartość tłuszczu. Prosta w przygotowaniu i doskonała w połączeniu z owocowymi nutami smakowymi. Dawniej często obecna na polskich stołach, warto docenić ją również dziś.

      Perliczka marynowana kilka godzin w cydrze będzie delikatna i soczysta. Połączenie jabłek, majeranku i odrobiny miodu świetnie podkreśli walory mięsa perliczki. A przygotowanie tego dana wymaga dosłownie kilku chwil.