Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Pieprz

    Pieprz

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Żeberka w miodowo - musztardowej marynacie

      Żeberka w miodowo - musztardowej marynacie

      Pyszne i delikatne żeberka idealne na rodzinny obiad

      • Łatwe
      • 180 min
    • Świąteczna zupa grzybowa

      Świąteczna zupa grzybowa

      Prosty w przygotowaniu krem grzybowy. Idealny na Wigilię i inne specjlane okazje. Idealnie smakuje w towarzystwie makaronu typu łazanki lub domowymi kluseczkami.

      • Łatwe
    • Burger drobiowy

      Burger drobiowy

      Uwielbiasz burgery? Przygotuj samodzielnie pysznego burgera w prawdziwie amerykańskim stylu. Zdecyowanie smaczniejszy i zdrowszy niż poplarne nurgery dostępne na mieście.

      • Łatwe
    • Smażone skrzydełka z brukselką

      Smażone skrzydełka z brukselką

      Masz ochotę na skrzydełka z kurczaka w pysznej panierce jak z Twojej ulubionej restauracji? Spróbuj naszego przepisu na smażone i panierowane skrzydełka w akomapniamencie pysznej brikselki. Smaczne i szybkie!

      • Łatwe
    • Bifteck haché de cheval - francuski burger z jajkiem - Tydzień Francuski

      Bifteck haché de cheval - francuski burger z jajkiem - Tydzień Francuski

      Na fali niesłabnącej mody na burgery, prezentujemy dziś ich wersję francuską. Jeśli znudziły Was klasyczne formy podawania burgerów w bułce, poniższy przepis będzie pyszną odmianą. Na kotlecie z mielonej wołowiny kładziemy bowiem jajko sadzone, stąd osobliwa nazwa dania, którą można przetłumaczyć jako "jajko jadące na koniu". W wersji z pieczonymi ziemniaczkami będzie świetną propozycją obiadową. Bon appétit!

    • Crepes Suzette - francuskie naleśniki z aromatycznym syropem pomarańczowym - Tydzień Francuski

      Crepes Suzette - francuskie naleśniki z aromatycznym syropem pomarańczowym - Tydzień Francuski

      Crepes Suzette to słodkie francuskie danie sięgające historią końca XIX w. Według jednej z legend to wtedy właśnie, w 1885 roku, wymyślił je Henri Charpentier, młody mistrz francuskiej sztuki kulinarnej.

      Jeśli chcesz poczuć się jak prawdziwy mistrz deserów, przed Tobą wspaniała okazja. Zamiast podawać naleśniki z dżemem czy jabłkami, spróbuj czegoś nowego i zaserwuj je z pysznym syropem pomarańczowym, a dla podkreślenia smaku dodaj do nich świeżo startą pomarańczową skórkę. 

      C'est magnifique!

    • Schabowe roladki w maślanym sosie piernikowym

      Schabowe roladki w maślanym sosie piernikowym

      Pyszny pomysł na roladki schabowe to propozycja dania głównego autorstwa Pani Beaty Labuddy, która zajęła pierwsze miejsce w konkursie Magia Smaku Intermarche.

      Przepis łączy w sobie wiele smaków: słodycz pierników z kwaśną nutą pomarańczy i octu balsamicznego oraz wytrawnym serem pleśniowym.

      Zapraszamy do kulinarnej podróży!

       

    • Wołowina po burgundzku - klasyka francuskiego smaku - Tydzień Francuski

      Wołowina po burgundzku - klasyka francuskiego smaku - Tydzień Francuski

      Wołowina po burgundzku (z fr. boeuf bourguignon)  to klasyka kuchni francuskiej.  Możesz zaprosić ją do swojego menu i cieszyć się tradycyjnymi smakami Francji we własnej kuchni.

      Oryginalnie przyrządzona, z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina, zadowoli nawet wymagających koneserów sztuki kulinarnej. Najlepiej przyrządzić ją na bazie wina z Burgundii, choć inne czerwone też dobrze się skomponuje i uwydatni wszelkie walory, które skrywa w sobie wołowina.

      Mięso podane w taki sposób doskonale sprawdzi się zarówno podczas niedzielnego obiadu, jak i podczas eleganckiej kolacji dla gości.

      Voila!

  • Grillowe spotkania

    Przepisy na dania, które sprawią, że zostaniesz mistrzem grilla.

    • Żeberka z grilla z sosem pomidorowym

      Żeberka z grilla z sosem pomidorowym

      Masz ochotę na urozmaicenie tradycyjnego grilla? Przygotuj według naszego przepisu grillowane żeberka wieprzowe z sosem pomidorowym. Grilluj razem z Atelier Intermarche!

      • Łatwe
    • Grilowane kotlety z pomidorami i serem camembert

      Grilowane kotlety z pomidorami i serem camembert

      Proste, szybkie i niezwykle smaczne danie obiadowe. Jeśli zabrakło Ci chęci na tradycyjne kotlety wieprzowe, proponujemy przyrządzenie kotletów mielonych, które za sprawą czosnku, suszonych pomidorów i sera camembert nabiorą głębi smaku. Podajemy je z pieczonymi ziemniakami i sałatą z ziołowym sosem. Ten apetyczny i aromatyczny posiłek zadowoli wszystkich smakoszy.

      • Łatwe
      • 60 min
  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Śledzie w sosie musztardowym

      Śledzie w sosie musztardowym

      Ekspresowe śledzie w sosie musztardowym do przygotowania gdy masz niewiele czasu. Smaczne danie na wigilijny stół, którego przygotowanie to dosłownie kilka chwil. 

      • Łatwe
    • Dorsz w migdałach z sosem pomarańczowym

      Dorsz w migdałach z sosem pomarańczowym

      Pyszny pomysł na rybę na świąteczny stół. Nie masz ochoty na tradycyjnego karpia? Spróbuj dorsza z płatkami migdałowymi i sosem pomarańczowym. Idealny na co dzień i od święta. 

      • Łatwe
    • Dorsz w ziołach i czosnku z puree ziemniaczano-groszkowym

      Dorsz w ziołach i czosnku z puree ziemniaczano-groszkowym

      Pieczony dorsz aromatycznymi ziołami doskonale komponuje się z puree ziemniaczanym z groszkiem. Pyszny pomysł na zdrowy i szybki obiad. Przepis jest prosty, a przygotowana potrawa z pewnością zasmakuje wszystkim wielbicielom ryb

      • Łatwe
    • Filet z dorsza w papilotach

      Filet z dorsza w papilotach

      W kuchni francuskiej nie brakuje dań z rybami w roli głównej. Proponujemy przepis na delikatnego dorsza w papilotach - idealny przepis na obiad i kolację.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Grillowany łosoś w sosie berneńskim z opiekanymi ziemniakami

      Grillowany łosoś w sosie berneńskim z opiekanymi ziemniakami

      Gdy masz ochotę na grilla ale znudziła Ci się już tradycyjna karkówka czy kielbasa z grilla proponujemy przepis na grillowanego łososia z opiekanymi ziemniaczkami podanego w towarzystwie kremowego sosu berneńskiego. Spróbuj koniecznie!

      • Średnie
      • 60 min
    • Lasagne z dorszem i szpinakiem

      Lasagne z dorszem i szpinakiem

      Morskie opowieści w naszym atelier - zapraszamy na dorsza w roli głównej. Przepis na prostą lasagnę z dorszem i szpinakiem i sosem bechamel.

      • Łatwe
    • Zupa migdałowa z karpiem

      Zupa migdałowa z karpiem

      Szukasz pomysłu na zupę rybną na wigilijny stół? Polecamy zupę rybną wg. przepisu Pani Beaty Waśniewskiej, która zajęła 1 miejsce w konkursie Magia Smaku Intermarche w kategorii "zupy".

      • Łatwe
    • Wiosenna sałatka łososiowa z pomelo i grzankami

      Wiosenna sałatka łososiowa z pomelo i grzankami

      Wraz z nadejściem cieplejszych dni często myślimy o tym, by zmienić swoje menu na nieco lżejsze, niż w zimie. Jeśli chcesz, by na Twoim talerzu zagościła wiosna, sięgnij po przepis na wiosenną sałatkę z łososiem!

      Ta pyszna i lekka przekąska oprócz wędzonego łososia składa się z selera naciowego i cebuli, a winogrona, truskawki i pomelo doskonale wzbogacają jej smak. Dodatki w postaci chrupiących grzanek z czosnkiem nadają jej charakteru, a sos na bazie oliwy i miodu idealnie dopełnia całości.

      Zaproś wiosnę do swojego menu!

  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Śródziemnomorski chłodnik z ogórków i chleba

      Śródziemnomorski chłodnik z ogórków i chleba

      Połowę ogórków obierz ze skórki, na drugiej połowie skórkę zostaw. W malakserze zmiksuj je na gładką masę, dodając dwie szklanki soku pomidorowego, czosnek i miąższ z trzech kromek jasnego pieczywa. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku. Włóż do lodówki na godzinę lub zamrażalnika na kwadrans - a jeśli bardzo Ci się spieszy, dodaj tylko kostki lodu.

      • Łatwe
      • 5 min
    • Canelloni z mięsem i pomidorami

      Canelloni z mięsem i pomidorami

      Włoski specjał - canelloni z mięsem i pomidorami może zagościć na Twoim stole. Przepis na łatwe i pyszne danie w prawdziwie włoskim stylu w naszym Atelier! Rozpocznij kulinarną podróż. 

      • Łatwe
      • 60 min
    • Spaghetti z kurczakiem w sosie szpinakowo-serowym

      Spaghetti z kurczakiem w sosie szpinakowo-serowym

      Spaghetti to popularne włoskie danie, które z powodzeniem przyjęło się na naszych polskich stołach. Przedstawiamy jego wersję z kurczakiem i sosem szpinakowo-serowym. Danie ma zdecydowany smak, a łatwość jego przygotowania powoduje, że możesz je szybko ugotować nawet wtedy, gdy zaskoczą Cię niespodziewani goście.

      • Łatwe
  • Lekkie i orzeźwiające

    Lekkie przepisy doskonałe na letni obiad

    • Białe szparagi zapiekane w filecie i bekonie z cząbrem i rzodkiewkowym carpaccio w kremie balsamicznym

      Białe szparagi zapiekane w filecie i bekonie z cząbrem i rzodkiewkowym carpaccio w kremie balsamicznym

      Mięso rozbijamy na cienki płat, oprószamy solą, pieprzem i rozkruszonym w palcach cząbrem. Układamy na nim szparagi i ciasno zawijamy, a następnie wierzch mięsa owijamy bekonem. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, a końcówki szparagów smarujemy olejem. Naczynie wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 30 minut pod przykryciem, a następnie jeszcze 10 bez pokrywy

      • Łatwe
    • Chłodnik buraczano-pomidorowy z serkiem wiejskim i grzanką

      Chłodnik buraczano-pomidorowy z serkiem wiejskim i grzanką

      Lekki, orzeźwiający chłodnik na bazie pomidorów i buraków. Ciekawe połączenie, gdy znudził ci się tradycyjny chlodnik litewski. Smacznego!

      • Łatwe
      • 60 min
    • Chłodnik ogórkowo - paprykowy

      Chłodnik ogórkowo - paprykowy

      Prezentujemy przepis na orzeźwiejący, lekki chłodnik na bazie ogórków i papryki, który idealnie sprawdzi się w gorące dni. Doskonała alternatywa dla tradycyjnego chłodnika litewskiego.

      • Łatwe
      • 40 min
    • Sałatka owocowa z selerem naciowym i serem pleśniowym

      Sałatka owocowa z selerem naciowym i serem pleśniowym

      Sałatka łącząca w sobie owoce z selerem, cebulą i serem pleśniowym. Ciekawa propozycja dla osób lubiących oryginalne połączenia smakowe. Dobry dodatek do dań z grilla.

      • Łatwe
      • 15 min
  • Słodki grzech

    Spraw sobie odrobinę słodkiego szaleństwa. Desery warte grzechu!

    • Domek z piernika

      Domek z piernika

      Zaczaruj dom zapachami na święta! przygotuj pyszną naturalną dekorację, która sprawi, ze w Twoim domu unosić będzie się świąteczny aromat. Sklejanie domku z piernika bedzie też świetną zabawą dla całej rodziny - Twoje dzieci będą zachwycone!

      • Łatwe
    • Tarta brzoskwiniowa

      Tarta brzoskwiniowa

      Lekka tarta z owocami idealna latem. Jej przygotowanie zajmie Ci tylko kilka chwil!

      • Łatwe
      • 20 min
    • Tarta czekoladowa z malinami

      Tarta czekoladowa z malinami

      Pyszny deser dla miłośników czekolady. Doskonale smakuje podana ze świeżymi malinami lub sorbetem malinowym!

      • Łatwe
      • 120 min
  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Domowa zupa kalafiorowa

      Domowa zupa kalafiorowa

      Przepis na pyszną domową zupę kalafiorową. Idealną w lecie gdy sezon na kalafiora w pełni. Doskonale smakuje również zimą przygotowana z mrożonych warzyw.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Gęś pieczona z gruszkami i korzennymi przyprawami

      Gęś pieczona z gruszkami i korzennymi przyprawami

      Tradycyjna, pyszna gęś idealna na spotkania rodzinne i święta. Gęsina wraca do łask. Od kilku lat coraz częściej mięso gęsi gości na naszym stole dlatego proponujemy przepis na trochę inną gęś - nie z jabłkami ani kaszą ale aromatycznymi gruszkami. Spróbuj koniecznie!

      • Łatwe
      • 30 min
    • Gulasz z żołądków z bakaliami

      Gulasz z żołądków z bakaliami

      Polska kuchnia na Twoim stole! Przepis na tradycyjny gulasz z żołądków drobiowych z nowoczesnym akcentem - dodatkiem orzechów i susszonych moreli. 

      • Łatwe
      • 60 min
    • Gulasz z żołądków ze smażonymi ziemniakami i jabłkami

      Gulasz z żołądków ze smażonymi ziemniakami i jabłkami

      Polski, tradycyjny przepis na gulasz z żołądków z dodatkiem smażonych jabłek i ziemniaków. Klasyka smaku. 

      • Łatwe
    • Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Aromatyczne, soczyste kacze udka w marynacie na bazie miodu, soku z pomarańczy i przypraw. Doskonały przepis na świąteczny obiad.

      • Łatwe
    • Papryka faszerowana mięsem i ryżem

      Papryka faszerowana mięsem i ryżem

      Pomysł na klasyczny, nieskomplikowany obiad lub kolację - paprykę faszerowaną mięsem mielonym i ryżem. Wieprzowina z nadzienia jest wyjątkowo wilgotna, gdyż cały czas wchłania soki z papryki, a sos pomidorowy z przyprawami nadaje aromatu. Można je podawać jako samodzielne danie lub dodatek do ziemniaków.

      • Łatwe
    • Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

      Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

      Jeśli myślisz nad tym, jak przygotować ciekawe i oryginalne danie z mięsa mielonego, służymy podpowiedzią. Możesz zaskoczyć domowników pyszną pieczenią własnej roboty! Przekładana pieczarkami, z mnóstwem apetycznych dodatków i różnorodnych przypraw, będzie miłą i smaczną odmianą dla bardziej tradycyjnych sposobów na domowy obiad.

      • Łatwe
    • Pierogi z kapustą i grzybami

      Pierogi z kapustą i grzybami

      Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami. Idealne na wigilię lub na obiad. 

      • Łatwe
    • Podudzia z kurczaka w winie z czosnkiem i imbirem

      Podudzia z kurczaka w winie z czosnkiem i imbirem

      Aromatyczne, soczyste udka z kurczaka duszone w białym winie z dodatkiem imbiru. Pyszna propozycja szybkiego obiadu. Koniecznie spróbuj - jest pyszne!

      • Łatwe
      • 50 min
    • Polędwiczka wieprzowa w sosie miodowo-piwnym z puree z selera

      Polędwiczka wieprzowa w sosie miodowo-piwnym z puree z selera

      Aromatyczne, proste danie do przygotowania w zaledwie 40 minut. Pyszna poledwiczka w sosie miodowo-piwnym to doskonały pomysł na obiad. Smacznego!

      • Łatwe
      • 40 min
    • Roladki drobiowe z żurawiną i sosem orzechowym

      Roladki drobiowe z żurawiną i sosem orzechowym

      Pyszne i elegancko prezentujące się roladki w aromatycznym sosie orzechowym. Doskonały przepis dla osób lubiących połączenie smaków słonych i słodkich.

      • Łatwe
    • Sałatka z rukolą, białą kiełbasą, burakiem i migdałami

      Sałatka z rukolą, białą kiełbasą, burakiem i migdałami

      Lekka sałatka, łącząca w zupełnie nowy sposób klasycznie polskie smaki: białą kiełbasę, buraka i musztardę. Zaskakująca i intrygująca smakiem, doskonała by podać ją w trakcie spotkań ze znajomymi czy też zabrać ją jako lunch do pracy.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą krakowską i górskim, wędzonym serem

      Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą krakowską i górskim, wędzonym serem

      Uwielbiasz ciepły i ciągnący się ser? Jeśli tak, to proponujemy pyszną zapiekankę na bazie górskiego, wędzonego sera w połączeniu z kiełbasą krakowską i ziemniakami. Pożywna, smaczna i prosta w przygotowaniu. Smacznego!

      • Łatwe
    • Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek to idealna zupa dla wszystkich miłośników kwaśnych smaków. Jest specjalnością kuchni polskiej i często pojawia się na polskich stołach.

      Serwowanie tej zupy w chlebie jest ukłonem w kierunku staropolskiej tradycji, natomiast zamiast tradycyjnych jaj kurzych proponujemy podać żurek z jajami przepiórczymi - doda mu to odrobiny wykwintności i sprawi, że będzie ciekawym i nietuzinkowym daniem.

      Pamiętaj, że jeśli chcesz upiec chlebowe misy, musisz mieć na to odpowiednio dużo czasu - chleby najlepiej smakują, gdy są upieczone dzień przed podaniem żurku. Ale zapewniamy, że warto!

  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Dyniowe spaghetti  z pomidorowo-ziołowym sosem, parmezanem i rukolą

      Dyniowe spaghetti z pomidorowo-ziołowym sosem, parmezanem i rukolą

      Pyszny przepis na dynię makaronową. Jeśli jeszcze nie miała ona okazji gościć w Twojej kuchni zachęcamy do jej spróbowania. Jej miąższ po upieczeniu rozpada się na pojedyncze włókna dzięki czemu z powodzeniem może zastąpić makaron spaghetti.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Dyniowo-pomidorowa zupa krem z grzankami i rukolą

      Dyniowo-pomidorowa zupa krem z grzankami i rukolą

      Sezon na dynię w pełni zatem czas zaprosić ją do kuchni. Proponujemy przepis na aromatyczną i kremową zupę idealną na jesień. Rozpocznij kulinarną przygodę!

      • Łatwe
      • 45 min
    • Krem z dyni

      Krem z dyni

      Gdy sezon na dynie w pełni koniecznie przygotuj zupę-krem z tego pysznego i zdrowego warzywa. Zupa z dynii doskonale rozgrzewa, jest pożywna i pyszna. Możesz ją też przygotować z dynii mrożonej. Przepis warty uwagi - polecamy!

      • Łatwe
    • Orzeźwiająca sałatka z arbuzów i pomidorów

      Orzeźwiająca sałatka z arbuzów i pomidorów

      Lekka, orzeźwiająca idealna na lato sałatka na bazie arbuza, dojrzałych pomidorów doprawiona delikatnie sokiem z limonki, solą, pieprzem i oliwą z oliwek

      • Łatwe
      • 10 min
    • Tarta ze szparagami i pomidorami koktajlowymi

      Tarta ze szparagami i pomidorami koktajlowymi

      Tarta ze szparagami i pomidorami to doskonałe rozwiązanie na lekki obiad, przekąskę lub danie na piknik – smakuje świetnie zarówno podana od razu po upieczeniu jak również na zimno. Delikatne szparagi fantastycznie komponują się ze słodko-kwaśnym smakiem pomidorów.

      Do wykonania tej tarty można wykorzystać szparagi zielone lub odmianę białą – obydwa rodzaje nadają się doskonale.

  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Filet z kaczki z grilla z malinami

      Filet z kaczki z grilla z malinami

      Grillowany filet z kaczki podawany na słodko z malinami - idealne połaczenie dla osób szukających nowych smaków i niestandardowych dań z grilla. Smaczne i intrygujące.

      • Łatwe
    • Gnocchi w sosie beszamelowym z pieczarkami i świeżym szpinakiem

      Gnocchi w sosie beszamelowym z pieczarkami i świeżym szpinakiem

      • Łatwe
    • Sałatka z kalafiora

      Sałatka z kalafiora

      • Łatwe
    • Sałatka z wątróbką

      Sałatka z wątróbką

      Delikatna i intrygująca w smaku sałatka z wątróbką, truskawkami i chrupiącymi grzankami idealna jako lekki posiłek czy lunch w pracy. Prosta w przygotowaniu i gotowa w kilka chwil.

      • Łatwe
    • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i beszamelem z curry

      Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i beszamelem z curry

      Prosta w przygotowaniu, smaczna i szybka zapiekanka na bazie makaronu, kurczaka i beszamelowego sosu z curry. Aromatyczna i rozgrzewająca- pyszny przepis na obiad czy rodzinną kolację.

      • Łatwe
  • Poranek pełen smaku

    Koniec z nudnymi śniadaniami! Przygotuj coś pysznego i pozytywnie rozpocznij dzień!

    • Kanapka fitnes z łososiem

      Kanapka fitnes z łososiem

      Pożywna i zdrowa kanapka z chlebem fitness i łososiem wędzonym. Duża zawartoś kwasów omega 3 zawartych w łosos

      • Łatwe
      • 5 min
    • Kanapka z hummusem

      Kanapka z hummusem

      Pysznie ropocznij dzień - urozmaić swoje śniadanie. Polecamy połączenie tuńczyka z hummusem na chlebie tostowym. Pożywna kanapka inna niż wszystkie

      • Łatwe
      • 5 min
    • Puszysty omlet z kurkami

      Puszysty omlet z kurkami

      Pyszny, puszysty omlet z kurkami, pomidorkami koktajlowymi i cebulką to pomysł na sobotnie śniadanie pełne smaku. Omlet jest prosty w przygotowaniu, dodaje mnóstwo energii i jest bardzo smaczny.

      • Łatwe
  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Pierożki fatayer do barszczu

      Pierożki fatayer do barszczu

      Przepis na pyszne pierożki autorstwa Pani Magdaleny Mańki. Przepis idealny do wigilijnego barszczu. Oryginalne pierożki są intrygujące w smaku i bardzo efektownie się prezentują. Przepis nagrodzony w konkursie Magia Smaku.

      • Łatwe
    • Przystawka z kindziukiem

      Przystawka z kindziukiem

      Prosta, wiosenna przystawka idealna jako dodatek do wina. Spróbuj koniecznie i odkryj bogactwo smaku tradycyjnego kindziuka.

      • Łatwe
    • Salsa warzywna z nachosami

      Salsa warzywna z nachosami

      Prawdziwa meksykańska salsa na bazie papryki, awokado i pomidorów. Idealny dodatek do chipsów. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna!

      • Łatwe
      • 30 min
    • Tortilla z awokado, grillowanym kurczakiem i glazurowaną marchewką z sosem jogurtowym

      Tortilla z awokado, grillowanym kurczakiem i glazurowaną marchewką z sosem jogurtowym

      W Atelier Intermarche przedstawiamy przepis na tortillę z kurczakiem grillowanym, plasterkami awokado,glazurowaną marchewką i sosem jogurtowo - miętowym. Doskonała przekaska i pomysł na lunch. Tak przygotowana tortilla idealnie sprawdzi się też na pikniku.

      • Łatwe
      • 40 min
    • Ziemniaki zapiekane z kindziukiem i oliwkami

      Ziemniaki zapiekane z kindziukiem i oliwkami

      Efektowna przekąska doskonała na jesień czy zimę. Ziemniaki z kindziukiem i cebulą zapieczone z serem i oliwkami - pyszna przystawka na wieczór ze znajomymi.

      • Łatwe
  • Prosto z Orientu

    Orientalne dania na Twoim stole! Odkryj oryginalne przepisy i poznaj kuchnię Wschodu!

    • Pilaw z ryżu basmati z filetem curry w boczku

      Pilaw z ryżu basmati z filetem curry w boczku

      Pilaw z pomidorkami, rodzynkami i orzeszkami piniowymi podany z filetem z kurczaka zawiniętym w plasterki boczku... brzmi pysznie i tak też smakuje! Doskonały pomysł, żeby zaprosić nowe smaki do Twojej kuchni.

      • Łatwe
      • 30 min
    • Potrawka z kurczaka z mleczkiem kokosowym

      Potrawka z kurczaka z mleczkiem kokosowym

      Przepis na potrawkę z kurczaka z egzotycznym akcentem - mleczkiem kokosowym i curry. Pyszne danie na obiad. Idealnie komponuje się z ryżem i dodatkami egzotycznymi.

      • Łatwe
  • Słodkie i wytrawne

    Lubisz łączyć różne smaki? Masz ochotę na coś wytrawnego ale z delikatną słodka nutą? Mamy coś dla Ciebie - przepisy słodkie i wytrawne jednocześnie!

    • Tortilla z pieczonym kurczakiem

      Tortilla z pieczonym kurczakiem

      Tortilla z pieczonym kurczakiem i pysznym sosem na bazie jogurtu, dżemu figowego i musztardy rosyjskiej. Intrygujące połączenie, które idealnie komponuje się z delikatnym kurczakiem.

      • Łatwe
      • 60 min
  • Wykwintne

    Masz ochotę na bardziej wyrafinowaną kuchnię? Polecamy przepisy na specjalną okazję. Zostań mistrzem kulinarnym już dziś!

    • Węgierskie leczo z soczewicą

      Węgierskie leczo z soczewicą

      Danie rodem z Węgier ale często gości też na polskich stołach. Pyszne, pożywne i rozgrzewające leczo na bazie papryki, cukinii, soczewicy i kiełbasy wędzonej. Proste do przygotowania.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Szaszłyki w tortilli z kurczakiem i ananasem

      Szaszłyki w tortilli z kurczakiem i ananasem

      Znudziły Ci się tradycyjne dania z grilla? Przedstawiamyciekawe urozmaicenie - przepis na szaszłyki w tortilli: z chrupiącym kurczakiem i soczystym ananasem... Podane z wyśmienitym sosem i świeżą sałatą. Smacznego!