Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Świeży tymianek

    Świeży tymianek

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Dyniowe spaghetti  z pomidorowo-ziołowym sosem, parmezanem i rukolą

      Dyniowe spaghetti z pomidorowo-ziołowym sosem, parmezanem i rukolą

      Pyszny przepis na dynię makaronową. Jeśli jeszcze nie miała ona okazji gościć w Twojej kuchni zachęcamy do jej spróbowania. Jej miąższ po upieczeniu rozpada się na pojedyncze włókna dzięki czemu z powodzeniem może zastąpić makaron spaghetti.

      • Łatwe
      • 45 min
  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Filet z dorsza w papilotach

      Filet z dorsza w papilotach

      W kuchni francuskiej nie brakuje dań z rybami w roli głównej. Proponujemy przepis na delikatnego dorsza w papilotach - idealny przepis na obiad i kolację.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Hot dog z łososiem

      Hot dog z łososiem

      Przepis na pysznego hot doga w wersji light - z wędzonym łososiem i sosem tatarskim. Pyszna propozycja kanapki, która będzie dobrym urozmaiceniem codziennego śniadania.

      • Łatwe
  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Garnek z żeberkami, soczewicą i kapustą

      Garnek z żeberkami, soczewicą i kapustą

      Pyszne danie jednogarnkowe. Proste w przygotowaniu, niezwykle aromatyczne. Doskonałe połączenie smaku żeberek, miodu z soczewicą i kapustą. Smacznego!

      • Łatwe
      • 60 min
    • Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Kacze udka w miodowo - pomarańczowej marynacie

      Aromatyczne, soczyste kacze udka w marynacie na bazie miodu, soku z pomarańczy i przypraw. Doskonały przepis na świąteczny obiad.

      • Łatwe
    • Pęczak z buraczkami i smażonym kurczakiem

      Pęczak z buraczkami i smażonym kurczakiem

      Smaczne, pożywne i zdrowe danie na bazie jęczmiennej kaszy pęczak z dodatkiem buraczków i smażonym kurczakiem.

      • Łatwe
      • 50 min
    • Pierś z kaczki z gruszką w piwie i miodzie

      Pierś z kaczki z gruszką w piwie i miodzie

      Smażona pierś z kaczki w aromatycznym sosie miodowo piwnym podana z korzenną gruszką. Smaczne danie a jego przygotowanie jest prostsze niż Ci się wydaje. Tak przygotowana pierś jest soczysta i ma chrupiącą skórkę. Polecamy!

      • Łatwe
      • 95 min
  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Klasyczny hamburger

      Klasyczny hamburger

      Masz ochotę na prawdziwego burgera w amerykańskim stylu? Wypróbuj nasz przepis na  hamburgera w wersji klasycznej z serem, pomidorem i cebulą. Jego sekret tkwi w mięsie - zobacz jak przygotować idelane mięso na burgera.

      • Łatwe
      • 35 min
    • Bifteck haché de cheval - francuski burger z jajkiem - Tydzień Francuski

      Bifteck haché de cheval - francuski burger z jajkiem - Tydzień Francuski

      Na fali niesłabnącej mody na burgery, prezentujemy dziś ich wersję francuską. Jeśli znudziły Was klasyczne formy podawania burgerów w bułce, poniższy przepis będzie pyszną odmianą. Na kotlecie z mielonej wołowiny kładziemy bowiem jajko sadzone, stąd osobliwa nazwa dania, którą można przetłumaczyć jako "jajko jadące na koniu". W wersji z pieczonymi ziemniaczkami będzie świetną propozycją obiadową. Bon appétit!

    • Wołowina po burgundzku - klasyka francuskiego smaku - Tydzień Francuski

      Wołowina po burgundzku - klasyka francuskiego smaku - Tydzień Francuski

      Wołowina po burgundzku (z fr. boeuf bourguignon)  to klasyka kuchni francuskiej.  Możesz zaprosić ją do swojego menu i cieszyć się tradycyjnymi smakami Francji we własnej kuchni.

      Oryginalnie przyrządzona, z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina, zadowoli nawet wymagających koneserów sztuki kulinarnej. Najlepiej przyrządzić ją na bazie wina z Burgundii, choć inne czerwone też dobrze się skomponuje i uwydatni wszelkie walory, które skrywa w sobie wołowina.

      Mięso podane w taki sposób doskonale sprawdzi się zarówno podczas niedzielnego obiadu, jak i podczas eleganckiej kolacji dla gości.

      Voila!

  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Pieczony camembert z jabłkami

      Pieczony camembert z jabłkami

      Pyszne jesienne danie - ekspresowe w przygotowaniu. Pieczony camembert standardowo podaje się z konfiturą z żurawiny - my tym razem proponujemy połączyć go z pieczonymi jabłkami.

      • Łatwe
    • Przekąska z ciasta francuskiego z serem pleśniowym

      Przekąska z ciasta francuskiego z serem pleśniowym

      Prosta przekąska z francuską nutą. Przystawka z ciasta francuskiego z cebulą i serem pleśniowym idealnie sprawdzi się jako dodatek do wina, przekąska na imprezę czy spotkanie ze znajomymi. Prosty przepis na efektowne danie. Tydzień francuski w Intermarche

      • Łatwe
      • 25 min
  • Lekkie i orzeźwiające

    Lekkie przepisy doskonałe na letni obiad

    • Sałatka z boczkiem i pieczarkami

      Sałatka z boczkiem i pieczarkami

      Sałatka na bazie pieczarek i podsmażonego boczku z dodatkiem jajek, ogórków kiszonych i sałaty. Pożywna i smaczna. Idealna jako dodatek do obiadu czy samodzielne danie.

      • Łatwe
      • 30 min