Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Drożdże babuni, Polmos

    Drożdże babuni, Polmos

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Pierożki fatayer do barszczu

      Pierożki fatayer do barszczu

      Przepis na pyszne pierożki autorstwa Pani Magdaleny Mańki. Przepis idealny do wigilijnego barszczu. Oryginalne pierożki są intrygujące w smaku i bardzo efektownie się prezentują. Przepis nagrodzony w konkursie Magia Smaku.

      • Łatwe
    • Pizzerinki z figami, szynką i serem pleśniowym

      Pizzerinki z figami, szynką i serem pleśniowym

      Tym razem przygotowaliśmy dla Was danie, które łączy w sobie nutę egzotyki rodem z tropikalnego raju oraz wykwintność tradycyjnej kuchni europejskiej. Niepowtarzalny smak figi sprawia, że dobrze znane nam danie nabiera nowego wyrazu. W połączeniu z rukolą pizzerinki będą z całą pewnością ozdobą każdego stołu, a zaskoczeni goście na długo zapamiętają ten nietuzinkowy  posiłek. Palce lizać!

  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Pizza z karpiem

      Pizza z karpiem

      Uwielbiasz włoskie smaki? Lubisz eksperymentowac w kuchni? Polecamy przepia na pizzę z... karpiem. Zaskakujące i oryginalne połączenie, które bardzo dobrze smakuje i będzie ciekawym urozmaiceniem. Przepis autorstwa  Pana Bartosza Trojnackiego, który zajął 3 miejsce w konkursie Magia Smaku Intermarche w kategorii "danie główne".

      • Łatwe
  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek to idealna zupa dla wszystkich miłośników kwaśnych smaków. Jest specjalnością kuchni polskiej i często pojawia się na polskich stołach.

      Serwowanie tej zupy w chlebie jest ukłonem w kierunku staropolskiej tradycji, natomiast zamiast tradycyjnych jaj kurzych proponujemy podać żurek z jajami przepiórczymi - doda mu to odrobiny wykwintności i sprawi, że będzie ciekawym i nietuzinkowym daniem.

      Pamiętaj, że jeśli chcesz upiec chlebowe misy, musisz mieć na to odpowiednio dużo czasu - chleby najlepiej smakują, gdy są upieczone dzień przed podaniem żurku. Ale zapewniamy, że warto!

    • Chlebek drożdżowy z jabłkami i cynamonem

      Chlebek drożdżowy z jabłkami i cynamonem

      Oto przepis na wyśmienity chlebek drożdżowy. Można go przygotować z różnymi owocami, ale z jabłkami i nutą cynamonu jest po prostu pyszny.

      Rozchodzący się w domu aromat pieczonego ciasta  jest tak kuszący, że trudno mu się oprzeć.

      Chlebek drożdżowy można podawać do kawy i herbaty, jest idealny na śniadanie.

      Dodatkowo ta cynamonowo-jabłkowa pyszność ma ogromną zaletę - jej przygotowanie nie wymaga wiele zachodu.