Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Brokuł

    Brokuł

    500g

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Krem brokułowy

      Krem brokułowy

      Delikatny, aksamitny krem brokułowy idealny na letni obiad.

      • Łatwe
      • 30 min
    • Sałatka z kaszą i brokułem

      Sałatka z kaszą i brokułem

      Pożywna sałatka z kaszą, brokułem, migdałami i morelami. Doskonały pomysł na kolacje czy smaczny lunch do pracy.

      • Łatwe
      • 45 min
  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Kuskus z brokułami i surimi

      Kuskus z brokułami i surimi

      Przepis na kuskus w połączeniu z paluszkami surimi, brokułem i rodzynkami to pyszne i pożywne danie. Doskonałe jako lunch do pracy.

      • Łatwe
      • 25 min
  • Lekkie i orzeźwiające

    Lekkie przepisy doskonałe na letni obiad

    • Sałatka z boczkiem i pieczarkami

      Sałatka z boczkiem i pieczarkami

      Sałatka na bazie pieczarek i podsmażonego boczku z dodatkiem jajek, ogórków kiszonych i sałaty. Pożywna i smaczna. Idealna jako dodatek do obiadu czy samodzielne danie.

      • Łatwe
      • 30 min
    • Sałatka ze smażonych brokułów z szynką, rodzynkami i migdałami

      Sałatka ze smażonych brokułów z szynką, rodzynkami i migdałami

      Szukasz przepisu na pożywną sałatkę? Przedstawiamy sałatkę ze smażonymi brokułami, szynką, rodzynkami i migdałami. Doskonały posiłek do pracy czy szkoły.

      • Łatwe
      • 35 min
  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i beszamelem z curry

      Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i beszamelem z curry

      Prosta w przygotowaniu, smaczna i szybka zapiekanka na bazie makaronu, kurczaka i beszamelowego sosu z curry. Aromatyczna i rozgrzewająca- pyszny przepis na obiad czy rodzinną kolację.

      • Łatwe
    • Serowe fondue z czosnkiem i gałką muszkatołową - Tydzień Francuski

      Serowe fondue z czosnkiem i gałką muszkatołową - Tydzień Francuski

      Nazwa fondue pochodzi od francuskiego słowa "fondre", które dosłownie oznacza "topić się". Potrawa ma co prawda swoje korzenie w Szwajcarii, ale tak mocno przyjęła się we Francji, że na świecie często postrzegana jest jako francuska właśnie. Jeśli do jej przygotowania wykorzystamy w dodatku francuskie sery, podczas jedzenia będziemy mogli poczuć się jak nad Sekwaną.

      Fondue stanowi świetną alternatywę dla tradycyjnych przekąsek i atrakcję podczas spotkań w gronie znajomych. Śmiało można rzec, że to pyszna zabawa dla wszystkich.

      PROPOZYCJE DODATKÓW DO FONDUE

      Pieczywo. Klasycznym dodatkiem jest bagietka, ale możesz również podać pokrojoną w kostkę bułkę wieloziarnistą lub pumpernikiel.

      Dodatki mięsne. Najlepiej sprawdza się pokrojony na niewielkie kawałki kabanos lub inna, podsuszana kiełbasa.
      Dodatki warzywne. Tu w zasadzie nie ma ograniczeń i do fondue możesz podać swoje ulubione warzywa. Do sera idealnie pasuje zblanszowany brokuł, papryka, pomidorki koktajlowe, podduszone pieczarki czy seler naciowy.
      Dodatki owocowe. Jednym z najlepszych dodatków do serowego fondue są świeże figi, więc w sezonie warto je wykorzystać. Również winogrona, zarówno w wersji zielonej jak i fioletowej, idealnie komponują się ze smakiem sera, ale możesz także podać do niego cząstki mandarynki lub pokrojoną w kostkę gruszkę.
      Alkohol. Jeśli fondue nie będzie spożywane przez dzieci, do sera możesz dodać 1 lub 2 łyżki białego wina.

  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Warzywna frittata z fasolką, groszkiem i brokułami

      Warzywna frittata z fasolką, groszkiem i brokułami

      Francuzi mają omlet, Hiszpanie tortillę, a Włosi frittatę. Przepisów na tę potrawę jest zatrzęsienie, ponieważ w dużej mierze bazuje na tym, co akurat mamy w lodówce. My proponujemy wersję warzywną: z brokułami, fasolką szparagową i groszkiem. Smakuje na ciepło i na zimno.