Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Bulion warzywny

    Bulion warzywny

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Domowa zupa kalafiorowa

      Domowa zupa kalafiorowa

      Przepis na pyszną domową zupę kalafiorową. Idealną w lecie gdy sezon na kalafiora w pełni. Doskonale smakuje również zimą przygotowana z mrożonych warzyw.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Gulasz z żołądków ze smażonymi ziemniakami i jabłkami

      Gulasz z żołądków ze smażonymi ziemniakami i jabłkami

      Polski, tradycyjny przepis na gulasz z żołądków z dodatkiem smażonych jabłek i ziemniaków. Klasyka smaku. 

      • Łatwe
    • Papryka faszerowana mięsem i ryżem

      Papryka faszerowana mięsem i ryżem

      Pomysł na klasyczny, nieskomplikowany obiad lub kolację - paprykę faszerowaną mięsem mielonym i ryżem. Wieprzowina z nadzienia jest wyjątkowo wilgotna, gdyż cały czas wchłania soki z papryki, a sos pomidorowy z przyprawami nadaje aromatu. Można je podawać jako samodzielne danie lub dodatek do ziemniaków.

      • Łatwe
  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Dyniowe spaghetti  z pomidorowo-ziołowym sosem, parmezanem i rukolą

      Dyniowe spaghetti z pomidorowo-ziołowym sosem, parmezanem i rukolą

      Pyszny przepis na dynię makaronową. Jeśli jeszcze nie miała ona okazji gościć w Twojej kuchni zachęcamy do jej spróbowania. Jej miąższ po upieczeniu rozpada się na pojedyncze włókna dzięki czemu z powodzeniem może zastąpić makaron spaghetti.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Krem brokułowy

      Krem brokułowy

      Delikatny, aksamitny krem brokułowy idealny na letni obiad.

      • Łatwe
      • 30 min
    • Krem z cukinii, z papryką i serkiem wiejskim

      Krem z cukinii, z papryką i serkiem wiejskim

      Delikatny i pożywny krem z cukinii z zieloną papryką i serkiem wiejskim. Pyszny przepis na smaczna i pożywną zupę idealną na obiad.

      • Łatwe
      • 50 min
    • Krem z dyni i ziemniaków z orzeszkami arachidowymi i pesto bazyliowym

      Krem z dyni i ziemniaków z orzeszkami arachidowymi i pesto bazyliowym

      Pyszna dyniowa zupa z ziemniakami, dodatkiem orzeszków arachidowych i pesto. Idealna propozycja dania na jesień. Doskonała zarówno gdy sezon na dynie w pełni jak i przez pozostałą część roku - gdy do jej przygotowania wykorzystasz dynię mrożoną.

      • Łatwe
      • 95 min
    • Krem ziemniaczano-porowy

      Krem ziemniaczano-porowy

      Delikatny i aksamitny krem ziemniaczano - porowy. Przepis idealny na chłodne dni.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Lekka zupa z cukinią i grzankami

      Lekka zupa z cukinią i grzankami

      Lekka, warzywna zupa na bazie cukinii, pietruszki i marchewki. doskonała na pierwsze danie. Ciekawe urozmaicenie tradycyjnej zupy jarzynowej.

      • Łatwe
    • Rozgrzewający krem z batatów

      Rozgrzewający krem z batatów

      Rozgrzewający i aromatyczny krem z batatów i marchewki. Pyszny na jesienny obiad. 

      • Łatwe
      • 45 min
    • Zupa - krem z szafranem i orzechami laskowymi

      Zupa - krem z szafranem i orzechami laskowymi

      Niecodzienna, oryginalna zupa z orzechami laskowymi i szafranem. Pięknie się prezentuje i jest bardzo smaczna. Idealne danie na ważną kolację czy obiad. Przepis autorstwa Pani Katarzyny Piątek, nagrodzony w konkursie magia smaku.

      • Łatwe
  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Francuska zupa cebulowa

      Francuska zupa cebulowa

      Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z francuskim charakterem. Klasyczne danie doskonałe na jesień i zimę. Idealnie smakuje w towarzystwie serowej bagietki. Tydzień francuski w Intermarche.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Velouté zupa z zielonego groszku

      Velouté zupa z zielonego groszku

      Przepis na francuską zupę z zielonego groszku. Łatwa w przygotowaniu i wyjątkowo smaczna.

      • Łatwe
  • Prosto z Orientu

    Orientalne dania na Twoim stole! Odkryj oryginalne przepisy i poznaj kuchnię Wschodu!

    • Kurczak w sosie kokosowym z masłem orzechowym

      Kurczak w sosie kokosowym z masłem orzechowym

      Egzotyczna wersja kurczaka z mleczkiem kokosowym, fistaszkami i masłem orzechowym. Doskonale komponuje się z ryżem. Ciekawy przepis na obiad dla całej rodziny.

      • Łatwe
    • Makaron ryżowy z mulami, kolendrą i liczi

      Makaron ryżowy z mulami, kolendrą i liczi

      Proste danie na bazie świeżych muli. Dla wielbicieli owoców morza idealny przepis na obiad. Przygotowanie potrawy zajmie tylko nieco ponad pół godziny. Rozpocznij kulinarną podróż w głąb Azji razem z Atelier Intermarche.

      • Łatwe
    • Makaron z sosem meksykańskim

      Makaron z sosem meksykańskim

      Lubisz kuchnie świata? Polecamy przepis na makaron z sosem meksykańskim na bazie mielonej wołowiny, czerwonej fasoli i kukurydzy. Aromatyczne danie doskonałe na obiad

      • Łatwe
      • 60 min
    • Tajska zupa z krewetkami

      Tajska zupa z krewetkami

      Aromatyczna i rozgrzewająca zupa tajska. Prosta w przygotowaniu, ciekawa w smaku. Zupa o średnim poziomie ostrości. Rozpocznij kulinarną podróż i odkryj smaki orientu w Twojej kuchni.

      • Łatwe
      • 30 min
  • Wykwintne

    Masz ochotę na bardziej wyrafinowaną kuchnię? Polecamy przepisy na specjalną okazję. Zostań mistrzem kulinarnym już dziś!

    • Zupa krem z gruszką

      Zupa krem z gruszką

      Rozgrzewająca i aksamitna zupa krem z gruszki z płatkami chilli. Doskonała na jesień i nie tylko. Rozpocznij kulinarną przygodę razem z Atelier Intermarche!

      • Łatwe
  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Risotto z kurczakiem

      Risotto z kurczakiem

      Lekkie i pożywne risotto z kurczakiem doskonale sprawdzi się jako obiad na lato lub jako lunch do pracy.

  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Wołowina po burgundzku - klasyka francuskiego smaku - Tydzień Francuski

      Wołowina po burgundzku - klasyka francuskiego smaku - Tydzień Francuski

      Wołowina po burgundzku (z fr. boeuf bourguignon)  to klasyka kuchni francuskiej.  Możesz zaprosić ją do swojego menu i cieszyć się tradycyjnymi smakami Francji we własnej kuchni.

      Oryginalnie przyrządzona, z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina, zadowoli nawet wymagających koneserów sztuki kulinarnej. Najlepiej przyrządzić ją na bazie wina z Burgundii, choć inne czerwone też dobrze się skomponuje i uwydatni wszelkie walory, które skrywa w sobie wołowina.

      Mięso podane w taki sposób doskonale sprawdzi się zarówno podczas niedzielnego obiadu, jak i podczas eleganckiej kolacji dla gości.

      Voila!