Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Cebula biała

    Cebula biała

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Grillowe spotkania

    Przepisy na dania, które sprawią, że zostaniesz mistrzem grilla.

    • Żeberka z grilla z sosem pomidorowym

      Żeberka z grilla z sosem pomidorowym

      Masz ochotę na urozmaicenie tradycyjnego grilla? Przygotuj według naszego przepisu grillowane żeberka wieprzowe z sosem pomidorowym. Grilluj razem z Atelier Intermarche!

      • Łatwe
    • Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z burakami

      Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z burakami

      Delikatne polędwiczki wieprzowe w towarzystwie czerwonych buraczków podawane w formie szaszłyków zapiekanych w piekarniku - brzmi intrygująco? Zapewniamy to przepis na pyszne i proste danie obiadowe.

      • Łatwe
      • 45 min
  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Śledzie w sosie musztardowym

      Śledzie w sosie musztardowym

      Ekspresowe śledzie w sosie musztardowym do przygotowania gdy masz niewiele czasu. Smaczne danie na wigilijny stół, którego przygotowanie to dosłownie kilka chwil. 

      • Łatwe
    • Grillowany łosoś w sosie berneńskim z opiekanymi ziemniakami

      Grillowany łosoś w sosie berneńskim z opiekanymi ziemniakami

      Gdy masz ochotę na grilla ale znudziła Ci się już tradycyjna karkówka czy kielbasa z grilla proponujemy przepis na grillowanego łososia z opiekanymi ziemniaczkami podanego w towarzystwie kremowego sosu berneńskiego. Spróbuj koniecznie!

      • Średnie
      • 60 min
    • Pizza z karpiem

      Pizza z karpiem

      Uwielbiasz włoskie smaki? Lubisz eksperymentowac w kuchni? Polecamy przepia na pizzę z... karpiem. Zaskakujące i oryginalne połączenie, które bardzo dobrze smakuje i będzie ciekawym urozmaiceniem. Przepis autorstwa  Pana Bartosza Trojnackiego, który zajął 3 miejsce w konkursie Magia Smaku Intermarche w kategorii "danie główne".

      • Łatwe
    • Zapiekanka z ziemniaków z gałką muszkatołową, łososiem i serem

      Zapiekanka z ziemniaków z gałką muszkatołową, łososiem i serem

      Przepis na pożywną zapiekankę z łososiem i serem. Idealna na jesienny obiad. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna

      • Łatwe
      • 50 min
  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Świąteczna zupa grzybowa

      Świąteczna zupa grzybowa

      Prosty w przygotowaniu krem grzybowy. Idealny na Wigilię i inne specjlane okazje. Idealnie smakuje w towarzystwie makaronu typu łazanki lub domowymi kluseczkami.

      • Łatwe
    • Cebulowe Crème Brûlée

      Cebulowe Crème Brûlée

      Wytrawny crème brûlée z pyszną chrupiącą skorupką. Idealna przekąska na przyjęcie czy kolację we dwoje. Proste danie rodem z Francji!

      • Łatwe
      • 40 min
    • Smażone skrzydełka z brukselką

      Smażone skrzydełka z brukselką

      Masz ochotę na skrzydełka z kurczaka w pysznej panierce jak z Twojej ulubionej restauracji? Spróbuj naszego przepisu na smażone i panierowane skrzydełka w akomapniamencie pysznej brikselki. Smaczne i szybkie!

      • Łatwe
    • Karczek z grilla w miodowo-piwnej marynacie

      Karczek z grilla w miodowo-piwnej marynacie

      Jeśli jeszcze nie zacząłeś sezonu grillowego, masz ku temu najlepszą okazję. Z naszym przepisem staniesz się prawdziwym grillowym wirtuozem, a to za sprawą wyjątkowo smacznej marynaty do mięsa na bazie piwa, miodu i suszonych śliwek. Musisz tylko pamiętać, by zamarynować mięso co najmniej dzień przed grillowaniem - nabierze wtedy głębi smaku i podczas pieczenia wydobędziesz z niego wszystkie walory smakowe.

  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Bagietka z domową pastą z tuńczyka

      Bagietka z domową pastą z tuńczyka

      Domowa pasta z tuńczyka przygotowana na bazie tuńczyka Odysse, jajek, pomidora, szczypiorku i majonezu. Prosty przepis na pyszną pastę do kanapek bez konserwantów i sztucznych dodatków.

      • Łatwe
      • 20 min
    • Niemiecka sałatka ziemniaczana

      Niemiecka sałatka ziemniaczana

      Klasyczna, niemiecka sałatka ziemniaczana z dodatkiem jajek i kiełbasy. Pożywna i smaczna. Idealna jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań z grilla czy dań obiadowych.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Pieczona papryka faszerowana tuńczykiem

      Pieczona papryka faszerowana tuńczykiem

      Ciepła przekąska idealna na przyjęcie. Efektowna przekaska. Połączenie ryżu z tuńczykiem i papryką doskonale się uzupełnia.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Salsa warzywna z nachosami

      Salsa warzywna z nachosami

      Prawdziwa meksykańska salsa na bazie papryki, awokado i pomidorów. Idealny dodatek do chipsów. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna!

      • Łatwe
      • 30 min
  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Canelloni z mięsem i pomidorami

      Canelloni z mięsem i pomidorami

      Włoski specjał - canelloni z mięsem i pomidorami może zagościć na Twoim stole. Przepis na łatwe i pyszne danie w prawdziwie włoskim stylu w naszym Atelier! Rozpocznij kulinarną podróż. 

      • Łatwe
      • 60 min
    • Cannelloni w sosie pomidorowym na bazie czerwonego wina

      Cannelloni w sosie pomidorowym na bazie czerwonego wina

      Pyszne rurki makaronowe nadziewane mięsem i podane z sosem. Doskonały pomysł na obiad we włoskim stylu

      • Średnie
    • Zapiekanka z bakłażanem i pomidorem na styl śródziemnomorski

      Zapiekanka z bakłażanem i pomidorem na styl śródziemnomorski

      Wegetariańska zapiekanka na styl śródziemnomorski z bakłażanem, cukinią, pomidorkami. Pyszna, pożywna i bardzo prosta w przygotowaniu. Idealne danie na kolację ze znajomymi.

      • Łatwe
      • 50 min
    • Risotto z kurczakiem

      Risotto z kurczakiem

      Lekkie i pożywne risotto z kurczakiem doskonale sprawdzi się jako obiad na lato lub jako lunch do pracy.

  • Lekkie i orzeźwiające

    Lekkie przepisy doskonałe na letni obiad

    • Chłodnik ogórkowo - paprykowy

      Chłodnik ogórkowo - paprykowy

      Prezentujemy przepis na orzeźwiejący, lekki chłodnik na bazie ogórków i papryki, który idealnie sprawdzi się w gorące dni. Doskonała alternatywa dla tradycyjnego chłodnika litewskiego.

      • Łatwe
      • 40 min
    • Chłodnik pomidorowy z papryką i ogórkiem

      Chłodnik pomidorowy z papryką i ogórkiem

      Szukasz lekkiego i orzeźwiającego przepisu na letni obiad? Polecamy chłodnik pomidorowy z papryką i ogórkiem - doskonałe danie obiadowe na upały. Zainspiruj się i odkryj nowe oblicze chłodnika.

      • Łatwe
      • 40 min
    • Chłodnik litewski

      Chłodnik litewski

      Wiosna w pełni, zatem najwyższy czas na przyrządzenie chłodnika z czerwonych buraczków. Umiejętnie przyprawione, w towarzystwie rzodkiewki, ogórka i szczypiorku zaskoczą każde podniebienie. Buraczki należą do jednych z popularniejszych warzyw w naszym kraju nie tylko ze względu na walory smakowe, ale także na wartości odżywcze. To prawdziwa bomba witaminowa.

  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Domowa zupa kalafiorowa

      Domowa zupa kalafiorowa

      Przepis na pyszną domową zupę kalafiorową. Idealną w lecie gdy sezon na kalafiora w pełni. Doskonale smakuje również zimą przygotowana z mrożonych warzyw.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Garnek z żeberkami, soczewicą i kapustą

      Garnek z żeberkami, soczewicą i kapustą

      Pyszne danie jednogarnkowe. Proste w przygotowaniu, niezwykle aromatyczne. Doskonałe połączenie smaku żeberek, miodu z soczewicą i kapustą. Smacznego!

      • Łatwe
      • 60 min
    • Gęś pieczona z gruszkami i korzennymi przyprawami

      Gęś pieczona z gruszkami i korzennymi przyprawami

      Tradycyjna, pyszna gęś idealna na spotkania rodzinne i święta. Gęsina wraca do łask. Od kilku lat coraz częściej mięso gęsi gości na naszym stole dlatego proponujemy przepis na trochę inną gęś - nie z jabłkami ani kaszą ale aromatycznymi gruszkami. Spróbuj koniecznie!

      • Łatwe
      • 30 min
    • Gulasz z żołądków z bakaliami

      Gulasz z żołądków z bakaliami

      Polska kuchnia na Twoim stole! Przepis na tradycyjny gulasz z żołądków drobiowych z nowoczesnym akcentem - dodatkiem orzechów i susszonych moreli. 

      • Łatwe
      • 60 min
    • Gulasz z żołądków ze smażonymi ziemniakami i jabłkami

      Gulasz z żołądków ze smażonymi ziemniakami i jabłkami

      Polski, tradycyjny przepis na gulasz z żołądków z dodatkiem smażonych jabłek i ziemniaków. Klasyka smaku. 

      • Łatwe
    • Papryka faszerowana mięsem i ryżem

      Papryka faszerowana mięsem i ryżem

      Pomysł na klasyczny, nieskomplikowany obiad lub kolację - paprykę faszerowaną mięsem mielonym i ryżem. Wieprzowina z nadzienia jest wyjątkowo wilgotna, gdyż cały czas wchłania soki z papryki, a sos pomidorowy z przyprawami nadaje aromatu. Można je podawać jako samodzielne danie lub dodatek do ziemniaków.

      • Łatwe
    • Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

      Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami

      Jeśli myślisz nad tym, jak przygotować ciekawe i oryginalne danie z mięsa mielonego, służymy podpowiedzią. Możesz zaskoczyć domowników pyszną pieczenią własnej roboty! Przekładana pieczarkami, z mnóstwem apetycznych dodatków i różnorodnych przypraw, będzie miłą i smaczną odmianą dla bardziej tradycyjnych sposobów na domowy obiad.

      • Łatwe
    • Pierogi z kapustą i grzybami

      Pierogi z kapustą i grzybami

      Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami. Idealne na wigilię lub na obiad. 

      • Łatwe
    • Polędwiczki pieczone z ziemniakami

      Polędwiczki pieczone z ziemniakami

      Danie do przygotowania w jednym naczyniu. Ziemniaki pieczone razem z polędwiczkami mieszają się smakami przez co przygotowane tak danie jest aromatyczne i soczyste, a przede wszystkim bardzo proste.

      • Łatwe
      • 40 min
    • Polędwiczki z cydrem i jabłkami

      Polędwiczki z cydrem i jabłkami

      Jabłka w polskiej kuchni często goszczą na stole w różnych postaciach. My proponujemy przepis na polędwiczki duszone w cydrze z jabłkami. Danie proste, smaczne i łatwe w przygotowaniu.

      • Łatwe
    • Pulpeciki w sosie pomidorowym

      Pulpeciki w sosie pomidorowym

      To danie szczególnie uwielbiane przez dzieci, jest niezwykle delikatne i pożywne. Jego podstawą jest świeże mięso, które w niektórych sklepach Intermarché na życzenie zmielimy właśnie dla Ciebie. 

      • Łatwe
    • Smażone ziemniaki z karmelizowaną cebulą i chipsami z bekonu

      Smażone ziemniaki z karmelizowaną cebulą i chipsami z bekonu

      Proste danie na jesienno- zimowy obiad czy ciepłą kolację. Szybkie, smaczne i pożywne.

      • Łatwe
    • Tatar wołowy

      Tatar wołowy

      Podstawą tatara jest świeże, dobrze zmielone mięso. Tylko w Intermarché znajdziecie najwyższej jakości wołowinę, a co więcej, w wybranych sklepach zostanie ona dla Was zmielona.

      • Łatwe
    • Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą krakowską i górskim, wędzonym serem

      Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą krakowską i górskim, wędzonym serem

      Uwielbiasz ciepły i ciągnący się ser? Jeśli tak, to proponujemy pyszną zapiekankę na bazie górskiego, wędzonego sera w połączeniu z kiełbasą krakowską i ziemniakami. Pożywna, smaczna i prosta w przygotowaniu. Smacznego!

      • Łatwe
    • Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek to idealna zupa dla wszystkich miłośników kwaśnych smaków. Jest specjalnością kuchni polskiej i często pojawia się na polskich stołach.

      Serwowanie tej zupy w chlebie jest ukłonem w kierunku staropolskiej tradycji, natomiast zamiast tradycyjnych jaj kurzych proponujemy podać żurek z jajami przepiórczymi - doda mu to odrobiny wykwintności i sprawi, że będzie ciekawym i nietuzinkowym daniem.

      Pamiętaj, że jeśli chcesz upiec chlebowe misy, musisz mieć na to odpowiednio dużo czasu - chleby najlepiej smakują, gdy są upieczone dzień przed podaniem żurku. Ale zapewniamy, że warto!

  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Dyniowe spaghetti  z pomidorowo-ziołowym sosem, parmezanem i rukolą

      Dyniowe spaghetti z pomidorowo-ziołowym sosem, parmezanem i rukolą

      Pyszny przepis na dynię makaronową. Jeśli jeszcze nie miała ona okazji gościć w Twojej kuchni zachęcamy do jej spróbowania. Jej miąższ po upieczeniu rozpada się na pojedyncze włókna dzięki czemu z powodzeniem może zastąpić makaron spaghetti.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Dyniowo-pomidorowa zupa krem z grzankami i rukolą

      Dyniowo-pomidorowa zupa krem z grzankami i rukolą

      Sezon na dynię w pełni zatem czas zaprosić ją do kuchni. Proponujemy przepis na aromatyczną i kremową zupę idealną na jesień. Rozpocznij kulinarną przygodę!

      • Łatwe
      • 45 min
    • Krem z cukinii, z papryką i serkiem wiejskim

      Krem z cukinii, z papryką i serkiem wiejskim

      Delikatny i pożywny krem z cukinii z zieloną papryką i serkiem wiejskim. Pyszny przepis na smaczna i pożywną zupę idealną na obiad.

      • Łatwe
      • 50 min
    • Krem z dyni

      Krem z dyni

      Gdy sezon na dynie w pełni koniecznie przygotuj zupę-krem z tego pysznego i zdrowego warzywa. Zupa z dynii doskonale rozgrzewa, jest pożywna i pyszna. Możesz ją też przygotować z dynii mrożonej. Przepis warty uwagi - polecamy!

      • Łatwe
    • Krem z dyni i ziemniaków z orzeszkami arachidowymi i pesto bazyliowym

      Krem z dyni i ziemniaków z orzeszkami arachidowymi i pesto bazyliowym

      Pyszna dyniowa zupa z ziemniakami, dodatkiem orzeszków arachidowych i pesto. Idealna propozycja dania na jesień. Doskonała zarówno gdy sezon na dynie w pełni jak i przez pozostałą część roku - gdy do jej przygotowania wykorzystasz dynię mrożoną.

      • Łatwe
      • 95 min
    • Krem ziemniaczano-porowy

      Krem ziemniaczano-porowy

      Delikatny i aksamitny krem ziemniaczano - porowy. Przepis idealny na chłodne dni.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Lekka zupa z cukinią i grzankami

      Lekka zupa z cukinią i grzankami

      Lekka, warzywna zupa na bazie cukinii, pietruszki i marchewki. doskonała na pierwsze danie. Ciekawe urozmaicenie tradycyjnej zupy jarzynowej.

      • Łatwe
    • Rozgrzewający krem z batatów

      Rozgrzewający krem z batatów

      Rozgrzewający i aromatyczny krem z batatów i marchewki. Pyszny na jesienny obiad. 

      • Łatwe
      • 45 min
    • Wegetariańska zapiekanka z ziemniaków i warzyw cebulowatych

      Wegetariańska zapiekanka z ziemniaków i warzyw cebulowatych

      Prosta i pyszna zapiekanka do przygotowania w kilka chwil. Wegetariańskie danie na bazie ziemniaków i serka. Jeśli chcesz możesz przygotować je również w wersji mięsnej - dodając podsmażoną szynkę parmeńską.

      • Łatwe
      • 45 min
  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Francuska zupa cebulowa

      Francuska zupa cebulowa

      Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z francuskim charakterem. Klasyczne danie doskonałe na jesień i zimę. Idealnie smakuje w towarzystwie serowej bagietki. Tydzień francuski w Intermarche.

      • Łatwe
      • 45 min
    • Gnocchi w sosie beszamelowym z pieczarkami i świeżym szpinakiem

      Gnocchi w sosie beszamelowym z pieczarkami i świeżym szpinakiem

      • Łatwe
    • Velouté zupa z zielonego groszku

      Velouté zupa z zielonego groszku

      Przepis na francuską zupę z zielonego groszku. Łatwa w przygotowaniu i wyjątkowo smaczna.

      • Łatwe
    • Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

      Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

      Pożywna zapiekanka na styl francuski. Idealna na obiad czy ciepłą kolację. Proste danie do przygotowania w kilka chwil, które zachwyci niebanalnym smakiem

      • Łatwe
  • Prosto z Orientu

    Orientalne dania na Twoim stole! Odkryj oryginalne przepisy i poznaj kuchnię Wschodu!

    • Kurczak w sosie kokosowym z masłem orzechowym

      Kurczak w sosie kokosowym z masłem orzechowym

      Egzotyczna wersja kurczaka z mleczkiem kokosowym, fistaszkami i masłem orzechowym. Doskonale komponuje się z ryżem. Ciekawy przepis na obiad dla całej rodziny.

      • Łatwe
    • Makaron z sosem meksykańskim

      Makaron z sosem meksykańskim

      Lubisz kuchnie świata? Polecamy przepis na makaron z sosem meksykańskim na bazie mielonej wołowiny, czerwonej fasoli i kukurydzy. Aromatyczne danie doskonałe na obiad

      • Łatwe
      • 60 min
    • Potrawka z kurczaka z mleczkiem kokosowym

      Potrawka z kurczaka z mleczkiem kokosowym

      Przepis na potrawkę z kurczaka z egzotycznym akcentem - mleczkiem kokosowym i curry. Pyszne danie na obiad. Idealnie komponuje się z ryżem i dodatkami egzotycznymi.

      • Łatwe
  • Poranek pełen smaku

    Koniec z nudnymi śniadaniami! Przygotuj coś pysznego i pozytywnie rozpocznij dzień!

    • Puszysty omlet z kurkami

      Puszysty omlet z kurkami

      Pyszny, puszysty omlet z kurkami, pomidorkami koktajlowymi i cebulką to pomysł na sobotnie śniadanie pełne smaku. Omlet jest prosty w przygotowaniu, dodaje mnóstwo energii i jest bardzo smaczny.

      • Łatwe
  • Wykwintne

    Masz ochotę na bardziej wyrafinowaną kuchnię? Polecamy przepisy na specjalną okazję. Zostań mistrzem kulinarnym już dziś!

    • Węgierskie leczo z soczewicą

      Węgierskie leczo z soczewicą

      Danie rodem z Węgier ale często gości też na polskich stołach. Pyszne, pożywne i rozgrzewające leczo na bazie papryki, cukinii, soczewicy i kiełbasy wędzonej. Proste do przygotowania.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Zupa krem z gruszką

      Zupa krem z gruszką

      Rozgrzewająca i aksamitna zupa krem z gruszki z płatkami chilli. Doskonała na jesień i nie tylko. Rozpocznij kulinarną przygodę razem z Atelier Intermarche!

      • Łatwe
    • Pieczona perliczka z jabłkami marynowana w cydrze

      Pieczona perliczka z jabłkami marynowana w cydrze

      Perliczka to pyszny przedstawiciel wykwintnego drobiu. Ceniona jest za szczególny smak oraz niską zawartość tłuszczu. Prosta w przygotowaniu i doskonała w połączeniu z owocowymi nutami smakowymi. Dawniej często obecna na polskich stołach, warto docenić ją również dziś.

      Perliczka marynowana kilka godzin w cydrze będzie delikatna i soczysta. Połączenie jabłek, majeranku i odrobiny miodu świetnie podkreśli walory mięsa perliczki. A przygotowanie tego dana wymaga dosłownie kilku chwil.

    • Roladki wołowe z pieczonymi ziemniakami

      Roladki wołowe z pieczonymi ziemniakami

      Planujesz romantyczną kolację z ukochaną osobą? A może szukasz pomysłu na pyszny obiad dla Twoich bliskich? Proponujemy roladki wołowe w nowym wydaniu - z serem i boczkiem.

      To danie kuchni staropolskiej, zwane również zrazami i suropiekami, przywołuje smaki tradycyjnej, domowej kuchni. Doskonale sprawdzi się w trakcie uroczystego obiadu czy romantycznej kolacji. Rolady wołowe są daniem prostym, a jednocześnie pięknie prezentującym się na stole.

      Smacznego!