Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Cebula dymka

    Cebula dymka

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Lekkie i orzeźwiające

    Lekkie przepisy doskonałe na letni obiad

    • Chłodnik buraczano-pomidorowy z serkiem wiejskim i grzanką

      Chłodnik buraczano-pomidorowy z serkiem wiejskim i grzanką

      Lekki, orzeźwiający chłodnik na bazie pomidorów i buraków. Ciekawe połączenie, gdy znudził ci się tradycyjny chlodnik litewski. Smacznego!

      • Łatwe
      • 60 min
  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Gnocci twarogowe z sosem pomidorowym i suszoną wieprzowiną

      Gnocci twarogowe z sosem pomidorowym i suszoną wieprzowiną

      Pyszne i delikatne kluseczki gnocci z sosem pomidorowym z szynką dojrzewającą - sprawdzony przepis na codzienny obiad. Z pewnością przypadnie do gustu dużym jak i małym smakoszom.

      • Łatwe
    • Sałatka ryżowa z tuńczykiem

      Sałatka ryżowa z tuńczykiem

      Prosta sałatka z ryżem, pomidorkami koktajlowymi, tuńczykiem i oliwkami. Doskonały dodatek do dania głównego czy samodzielne danie. Sprawdzi sie też jako dodatek do grila czy lunch w pracy.

      • Łatwe
      • 20 min
  • Amerykański styl

    Dania rodem zza oceanu. Przepisy na klasyczne amerykańskie potrawy .

    • Klasyczny hamburger

      Klasyczny hamburger

      Masz ochotę na prawdziwego burgera w amerykańskim stylu? Wypróbuj nasz przepis na  hamburgera w wersji klasycznej z serem, pomidorem i cebulą. Jego sekret tkwi w mięsie - zobacz jak przygotować idelane mięso na burgera.

      • Łatwe
      • 35 min
    • Bifteck haché de cheval - francuski burger z jajkiem - Tydzień Francuski

      Bifteck haché de cheval - francuski burger z jajkiem - Tydzień Francuski

      Na fali niesłabnącej mody na burgery, prezentujemy dziś ich wersję francuską. Jeśli znudziły Was klasyczne formy podawania burgerów w bułce, poniższy przepis będzie pyszną odmianą. Na kotlecie z mielonej wołowiny kładziemy bowiem jajko sadzone, stąd osobliwa nazwa dania, którą można przetłumaczyć jako "jajko jadące na koniu". W wersji z pieczonymi ziemniaczkami będzie świetną propozycją obiadową. Bon appétit!

    • Schabowe roladki w maślanym sosie piernikowym

      Schabowe roladki w maślanym sosie piernikowym

      Pyszny pomysł na roladki schabowe to propozycja dania głównego autorstwa Pani Beaty Labuddy, która zajęła pierwsze miejsce w konkursie Magia Smaku Intermarche.

      Przepis łączy w sobie wiele smaków: słodycz pierników z kwaśną nutą pomarańczy i octu balsamicznego oraz wytrawnym serem pleśniowym.

      Zapraszamy do kulinarnej podróży!

       

    • Wołowina po burgundzku - klasyka francuskiego smaku - Tydzień Francuski

      Wołowina po burgundzku - klasyka francuskiego smaku - Tydzień Francuski

      Wołowina po burgundzku (z fr. boeuf bourguignon)  to klasyka kuchni francuskiej.  Możesz zaprosić ją do swojego menu i cieszyć się tradycyjnymi smakami Francji we własnej kuchni.

      Oryginalnie przyrządzona, z dodatkiem czerwonego wytrawnego wina, zadowoli nawet wymagających koneserów sztuki kulinarnej. Najlepiej przyrządzić ją na bazie wina z Burgundii, choć inne czerwone też dobrze się skomponuje i uwydatni wszelkie walory, które skrywa w sobie wołowina.

      Mięso podane w taki sposób doskonale sprawdzi się zarówno podczas niedzielnego obiadu, jak i podczas eleganckiej kolacji dla gości.

      Voila!

  • Poranek pełen smaku

    Koniec z nudnymi śniadaniami! Przygotuj coś pysznego i pozytywnie rozpocznij dzień!

    • Omlet z szynką, serem i pieczarkami

      Omlet z szynką, serem i pieczarkami

      Pyszny przepis na sobotnie śniadanie - omlet z szynką i pieczarkami. Pożywny i smaczny. Doda energii na cały poranek.

      • Łatwe
      • 15 min
  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Sałatka ziemniaczana z łososiem

      Sałatka ziemniaczana z łososiem

      Oryginalna wersja sałatki ziemniaczanej w połączeniu z łososiem, jajkami przepiórczymi i zielonym groszkiem oraz ziołowym dressingiem. Propozycja obiadowa, doskonała też jako lunch do pracy.

      • Łatwe
      • 30 min