Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Czerwona papryka

    Czerwona papryka

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Ciabatta z warzywami i anchois

      Ciabatta z warzywami i anchois

      Ciabatta w prawdziwie śródziemnomorskim klimacie. Podana z grilowanymi bakłażanami oraz cukinią stanowi doskonałą, ciepłą przekąskę. Łatwa w przygotowaniu i pożywna.

      • Łatwe
      • 30 min
  • Prosto z Orientu

    Orientalne dania na Twoim stole! Odkryj oryginalne przepisy i poznaj kuchnię Wschodu!

    • Domowe sushi: hosomaki, futomaki, uramaki

      Domowe sushi: hosomaki, futomaki, uramaki

      Jeśli lubisz sushi, ale jeszcze nigdy nie zdarzyło Ci się zrobić go samodzielnie ten przepis jest dla Ciebie. Krok po kroku opisujemy jak przygotować domowe sushi: hosomaki, futomaki i uramaki. Przepis dla osób, ktore dopiero rozpoczynają swoją przygodę z sushi.

      • Średnie
      • 30 min
    • Kurczak w sosie kokosowym z masłem orzechowym

      Kurczak w sosie kokosowym z masłem orzechowym

      Egzotyczna wersja kurczaka z mleczkiem kokosowym, fistaszkami i masłem orzechowym. Doskonale komponuje się z ryżem. Ciekawy przepis na obiad dla całej rodziny.

      • Łatwe
    • Makaron z sosem meksykańskim

      Makaron z sosem meksykańskim

      Lubisz kuchnie świata? Polecamy przepis na makaron z sosem meksykańskim na bazie mielonej wołowiny, czerwonej fasoli i kukurydzy. Aromatyczne danie doskonałe na obiad

      • Łatwe
      • 60 min
    • Potrawka z kurczaka z mleczkiem kokosowym

      Potrawka z kurczaka z mleczkiem kokosowym

      Przepis na potrawkę z kurczaka z egzotycznym akcentem - mleczkiem kokosowym i curry. Pyszne danie na obiad. Idealnie komponuje się z ryżem i dodatkami egzotycznymi.

      • Łatwe
  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Papryka faszerowana mięsem i ryżem

      Papryka faszerowana mięsem i ryżem

      Pomysł na klasyczny, nieskomplikowany obiad lub kolację - paprykę faszerowaną mięsem mielonym i ryżem. Wieprzowina z nadzienia jest wyjątkowo wilgotna, gdyż cały czas wchłania soki z papryki, a sos pomidorowy z przyprawami nadaje aromatu. Można je podawać jako samodzielne danie lub dodatek do ziemniaków.

      • Łatwe
  • Harmonia przekąsek

    Proste i smaczne przekąski do przygotowania w zaledwie kilka chwil. Będą królować na każdym spotkaniu towarzyskim!

    • Paprykowo-pomidorowy dip do chipsów

      Paprykowo-pomidorowy dip do chipsów

      Pyszny dip do chipsów i nachosów. Idealny dodatek na przyjęcie. Prosty i smaczny przepis.

      • Łatwe
    • Pieczona papryka faszerowana tuńczykiem

      Pieczona papryka faszerowana tuńczykiem

      Ciepła przekąska idealna na przyjęcie. Efektowna przekaska. Połączenie ryżu z tuńczykiem i papryką doskonale się uzupełnia.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Salsa warzywna z nachosami

      Salsa warzywna z nachosami

      Prawdziwa meksykańska salsa na bazie papryki, awokado i pomidorów. Idealny dodatek do chipsów. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna!

      • Łatwe
      • 30 min
  • Lekkie i orzeźwiające

    Lekkie przepisy doskonałe na letni obiad

    • Sałatka z kuskusem, papryką, owocami i miętą

      Sałatka z kuskusem, papryką, owocami i miętą

      Delikatny, pożywny posiłek idealny jako lekki obiad czy lunch do pracy.  

      • Łatwe
  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Salsa z tuńczykiem

      Salsa z tuńczykiem

      Pyszna pasta śniadaniowa idealna do kanapek. Przygotowana na bazie tuńczyka, papryki, pomidora i ogórka. Doskonaly dodatek do pieczywa.

      • Łatwe
  • Grillowe spotkania

    Przepisy na dania, które sprawią, że zostaniesz mistrzem grilla.

    • Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z burakami

      Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z burakami

      Delikatne polędwiczki wieprzowe w towarzystwie czerwonych buraczków podawane w formie szaszłyków zapiekanych w piekarniku - brzmi intrygująco? Zapewniamy to przepis na pyszne i proste danie obiadowe.

      • Łatwe
      • 45 min
  • Wykwintne

    Masz ochotę na bardziej wyrafinowaną kuchnię? Polecamy przepisy na specjalną okazję. Zostań mistrzem kulinarnym już dziś!

    • Węgierskie leczo z soczewicą

      Węgierskie leczo z soczewicą

      Danie rodem z Węgier ale często gości też na polskich stołach. Pyszne, pożywne i rozgrzewające leczo na bazie papryki, cukinii, soczewicy i kiełbasy wędzonej. Proste do przygotowania.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Kanapeczki dla dzieci

      Kanapeczki dla dzieci

      Najlepsi kucharze dokładają wszelkich starań, by potrawy przez nich serwowane wyglądały przynajmniej tak dobrze, jak smakują - wszak nie od dziś wiadomo, że jemy także oczami.

      Nie musisz być jednak kucharzem, by wprowadzić do swojej kuchni powiew kreatywności i zamienić z pozoru proste potrawy w jedyne w swoim rodzaju dania.

      Dzisiejszą  inspirację przygotowaliśmy z myślą o najmłodszych, którzy nie zawsze lubią jeść - kojarzą śniadanie czy kolację z obowiązkiem, a nie przyjemnością. A gdyby udało się zamienić zwykłe śniadanie w niezapomnianą przygodę?

      Nawet zwykła kanapka może przybrać wyjątkową formę! Tylko od naszej fantazji zależy, co stworzymy z kanapkowych składników.

      W dzisiejszej inspiracji zaprezentujemy Ci kilka pomysłów na oryginalne kanapki, które sprawią, że nawet małe niejadki odejdą od stołu z pełnymi brzuchami.

      Zamień robienie kanapek w kreatywny spektakl! Życzymy Ci miłej zabawy, nieograniczonych pomysłów i... smacznego!

    • Roladki wołowe z pieczonymi ziemniakami

      Roladki wołowe z pieczonymi ziemniakami

      Planujesz romantyczną kolację z ukochaną osobą? A może szukasz pomysłu na pyszny obiad dla Twoich bliskich? Proponujemy roladki wołowe w nowym wydaniu - z serem i boczkiem.

      To danie kuchni staropolskiej, zwane również zrazami i suropiekami, przywołuje smaki tradycyjnej, domowej kuchni. Doskonale sprawdzi się w trakcie uroczystego obiadu czy romantycznej kolacji. Rolady wołowe są daniem prostym, a jednocześnie pięknie prezentującym się na stole.

      Smacznego!

  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Serowe fondue z czosnkiem i gałką muszkatołową - Tydzień Francuski

      Serowe fondue z czosnkiem i gałką muszkatołową - Tydzień Francuski

      Nazwa fondue pochodzi od francuskiego słowa "fondre", które dosłownie oznacza "topić się". Potrawa ma co prawda swoje korzenie w Szwajcarii, ale tak mocno przyjęła się we Francji, że na świecie często postrzegana jest jako francuska właśnie. Jeśli do jej przygotowania wykorzystamy w dodatku francuskie sery, podczas jedzenia będziemy mogli poczuć się jak nad Sekwaną.

      Fondue stanowi świetną alternatywę dla tradycyjnych przekąsek i atrakcję podczas spotkań w gronie znajomych. Śmiało można rzec, że to pyszna zabawa dla wszystkich.

      PROPOZYCJE DODATKÓW DO FONDUE

      Pieczywo. Klasycznym dodatkiem jest bagietka, ale możesz również podać pokrojoną w kostkę bułkę wieloziarnistą lub pumpernikiel.

      Dodatki mięsne. Najlepiej sprawdza się pokrojony na niewielkie kawałki kabanos lub inna, podsuszana kiełbasa.
      Dodatki warzywne. Tu w zasadzie nie ma ograniczeń i do fondue możesz podać swoje ulubione warzywa. Do sera idealnie pasuje zblanszowany brokuł, papryka, pomidorki koktajlowe, podduszone pieczarki czy seler naciowy.
      Dodatki owocowe. Jednym z najlepszych dodatków do serowego fondue są świeże figi, więc w sezonie warto je wykorzystać. Również winogrona, zarówno w wersji zielonej jak i fioletowej, idealnie komponują się ze smakiem sera, ale możesz także podać do niego cząstki mandarynki lub pokrojoną w kostkę gruszkę.
      Alkohol. Jeśli fondue nie będzie spożywane przez dzieci, do sera możesz dodać 1 lub 2 łyżki białego wina.