Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Pomidorki cherry

    Pomidorki cherry

    250 g

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Wegetariańskie zaskoczenie

    Lekkie, zdrowe i pełne witamin - dania wegetariańskie bazujące na pysznych i świeżych warzywach i owocach.

    • Faszerowane cukinie

      Faszerowane cukinie

      Cukinia faszerowana ryżem, kukurydzą i pastą jajeczną to prosty przepis na obiad czy ciepłą przekąskę. Przygotowanie zajmie kilka chwil, a połączenie składników, choć brzmi nietypowo, jest na prawdę smaczne.

      • Łatwe
      • 20 min
    • Guacamole z pomidorkami

      Guacamole z pomidorkami

      Pożywne, pyszne guacamole idealne jako dodatek do nachosów czy bagietki. Guacamole ma wiele wersji - my polecamy tą z pomidorkami i kolendrą.

      • Łatwe
    • Sałatka z burakiem i serem pleśniowym

      Sałatka z burakiem i serem pleśniowym

      Niecodzienne połączenie składników w formie pysznej sałatki. Gotowane buraczki z dodatkiem endywii, oliwek, pomidorków i serka pleśniowego to kompozycja idealna na lunch do pracy. Sałatka doskonała też jako dodatek do mięsa pieczonego.

      • Łatwe
      • 25 min
    • Sałatka z kaszą jaglaną, cukinią i pomidorami

      Sałatka z kaszą jaglaną, cukinią i pomidorami

      Oryginalna, pożywna sałatka na bazie kaszy jaglanej. To doskonałe źródło witamin a połączenie z pomidorami, cukinią i pokrojoną w drobną kostkę fetą sprawia, że sałatka jest pyszna i doskonale sprawdzi się na obiad czy drugie śniadanie w pracy. Taki zestaw wspaniale się uzupełnia!

    • Tarta ze szparagami i pomidorami koktajlowymi

      Tarta ze szparagami i pomidorami koktajlowymi

      Tarta ze szparagami i pomidorami to doskonałe rozwiązanie na lekki obiad, przekąskę lub danie na piknik – smakuje świetnie zarówno podana od razu po upieczeniu jak również na zimno. Delikatne szparagi fantastycznie komponują się ze słodko-kwaśnym smakiem pomidorów.

      Do wykonania tej tarty można wykorzystać szparagi zielone lub odmianę białą – obydwa rodzaje nadają się doskonale.

  • Włoski temperament

    Zapraszamy na kulinarną podróż do gorącej Italii. Przepisy na pyszne dania z prawdziwym włoskim charakterem.

    • Gruszka zawijana w szynkę parmeńską

      Gruszka zawijana w szynkę parmeńską

      Przepis na prostą przekąskę we włoskim stylu - lekką, prostą, idealną na wieczór przy winie. Doskonała na letnie dni, ale i zimą pozwoli wrócić myslami do słonecznej Italii.

      • Łatwe
    • Koreczki Caprese

      Koreczki Caprese

      Prosta pyszna przekąska, która pięknie prezentuje się na talerzu. Koreczki Caprese to doskonały dodatek do wina czy przystawka przed obiadem. Zaproś słoneczną Italię do swojej kuchni.

      • Łatwe
      • 15 min
    • Sałatka ryżowa z tuńczykiem

      Sałatka ryżowa z tuńczykiem

      Prosta sałatka z ryżem, pomidorkami koktajlowymi, tuńczykiem i oliwkami. Doskonały dodatek do dania głównego czy samodzielne danie. Sprawdzi sie też jako dodatek do grila czy lunch w pracy.

      • Łatwe
      • 20 min
  • Poranek pełen smaku

    Koniec z nudnymi śniadaniami! Przygotuj coś pysznego i pozytywnie rozpocznij dzień!

    • Puszysty omlet z kurkami

      Puszysty omlet z kurkami

      Pyszny, puszysty omlet z kurkami, pomidorkami koktajlowymi i cebulką to pomysł na sobotnie śniadanie pełne smaku. Omlet jest prosty w przygotowaniu, dodaje mnóstwo energii i jest bardzo smaczny.

      • Łatwe
  • Francuska nuta

    Klasyczne francuskie smaki w Twojej kuchni. Spróbuj prostych i szybkich dań godnych prawdziwego kulinarnego mistrza!

    • Sałatka nicejska z sosem musztardowym

      Sałatka nicejska z sosem musztardowym

      Prosta sałatka z tuńczykiem, jajkiem, pomidorkami i oliwkami. Pożywna i zdrowa. Pyszny przepis na lunch do pracy czy szkoły.Tydzień Francuski w Intermarche 

      • Łatwe
      • 20 min
    • Taboule - sałatka z kaszy kuskus

      Taboule - sałatka z kaszy kuskus

      Sałatka na bazie kaszy kuskus z dodatkiem warzyw. Pyszny pomysł na sałatkę do pracy czy zdrową przystawkę we francuskim stylu.

      • Łatwe
      • 30 min
  • Lekkie i orzeźwiające

    Lekkie przepisy doskonałe na letni obiad

    • Sałatka ryżowa na styl grecki

      Sałatka ryżowa na styl grecki

      Ciekawa wariacja na temat klasycznej sałatki greckiej. Tym razem proponujemy wersję bardziej obiadową - z ryżem, fasolą i ogórkiem. Szybkie i pożywne danie do przygotowania w zaledwie 30 minut.

      • Łatwe
      • 30 min
    • Sałatka z boczkiem i grzankami czosnkowymi

      Sałatka z boczkiem i grzankami czosnkowymi

      Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka na bazie wędzonego boczku, ogórka, sałaty, pomidorków koktajlowych i cebuli. Podawana z grzankami czosnkowymi oraz sosem balsamicznym. Idealna jako lunch do pracy czy szybka przekąska.

      • Łatwe
      • 15 min
  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Sałatka ziemniaczana z szynką i oliwkami

      Sałatka ziemniaczana z szynką i oliwkami

      Prosta i pożywna sałatka na bazie ziemniaków, szynki i oliwek. Doskonała jako samodzielne danie na przykład na lunch czy dodatek do dań.

      • Łatwe
  • Morskie opowieści

    Ryby i owoce morza w roli głównej. Lekkie, smaczne i zdrowe!

    • Tatar z łososia z awokado

      Tatar z łososia z awokado

      Pyszny tatar z wędzonego łososia z dodatkiem jajka i awokado. Idealna przystawka, która wyśmienicie smakuje i pięknie się prezentuje

      • Łatwe
      • 20 min
    • Tortilla z wędzoną makrelą, grillowanymi pomidorkami i awokado

      Tortilla z wędzoną makrelą, grillowanymi pomidorkami i awokado

      Zastanawiasz się co przygotować na lunch do pracy? Przedstawiamy pyszny przepis na przekąskę z wędzoną makrelą. Niespodziewane połączenie, które intryguje smakiem.

      • Łatwe
      • 30 min
    • Awokado faszerowane tuńczykiem

      Awokado faszerowane tuńczykiem

      Zestawienie tuńczyka z awokado to niezwykle trafna kombinacja smaków, a do tego stanowi prawdziwą bombę witaminową. Naszą propozycją na to zestawienie jest awokado wypełnione farszem z tuńczyka – pasuje idealnie na śniadanie, kolację, a nawet przystawkę. Dobrze się prezentuje i można przygotować je wcześniej, zatem będzie świetnym pomysłem jeśli planujesz zaprosić gości. Pamiętaj, że awokado nie może być mocno dojrzałe, ponieważ będzie pełniło także rolę naczynia.

    • Sałatka z małżami i grzankami czosnkowymi

      Sałatka z małżami i grzankami czosnkowymi

      Jeśli marzy Ci się kulinarna podróż do Francji mamy dla Ciebie coś specjalnego! Oryginalna sałatka z małżami w roli głównej zaspokoi Twój apetyt na kuchnię francuską.