Wybierz połączenie smakowe, na kóre masz ochotę Wróć

  • Biała kiełbasa parzona, Nasze Pyszności

    Biała kiełbasa parzona, Nasze Pyszności

  • z tym produktem
    możesz przygotować
    połączenia smakowe:

  • Polskie smaki

    Przypomnij sobie smaki dzieciństwa. Przepisy tradycyjnej, polskiej kuchni jak również ich wersje z nowoczesnym akcentem.

    • Sałatka z rukolą, białą kiełbasą, burakiem i migdałami

      Sałatka z rukolą, białą kiełbasą, burakiem i migdałami

      Lekka sałatka, łącząca w zupełnie nowy sposób klasycznie polskie smaki: białą kiełbasę, buraka i musztardę. Zaskakująca i intrygująca smakiem, doskonała by podać ją w trakcie spotkań ze znajomymi czy też zabrać ją jako lunch do pracy.

      • Łatwe
      • 60 min
    • Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek z jajami przepiórczymi podawany w chlebie

      Żurek to idealna zupa dla wszystkich miłośników kwaśnych smaków. Jest specjalnością kuchni polskiej i często pojawia się na polskich stołach.

      Serwowanie tej zupy w chlebie jest ukłonem w kierunku staropolskiej tradycji, natomiast zamiast tradycyjnych jaj kurzych proponujemy podać żurek z jajami przepiórczymi - doda mu to odrobiny wykwintności i sprawi, że będzie ciekawym i nietuzinkowym daniem.

      Pamiętaj, że jeśli chcesz upiec chlebowe misy, musisz mieć na to odpowiednio dużo czasu - chleby najlepiej smakują, gdy są upieczone dzień przed podaniem żurku. Ale zapewniamy, że warto!