• Łatwe
  • 25 min
Wróć

Połączenie smakowe

Ciasteczka francuskie na słono

Ciasteczka francuskie na słono

Główne składniki

  • Ciasto francuskie świeże XXL Henglein

    Ciasto francuskie świeże XXL Henglein

    1,20zł/100g

  • Pomidor

    Pomidor

  • Ser brie Paturages

    Ser brie Paturages

    200g ( 29,95zł/1kg)

Składniki

  • 1 paczka ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie serka brie
  • 1 puszka tuńczyka
  • 4-5 pomidorów
  • oregano

Sposób przygotowania

Rozwałkuj ciasto francuskie i pokrój je na kwadraty. Ułóż na nich kawałki tuńczyka i pokrojony serek brie. Przykryj całość pomidorami pokrojonymi w plastry i posyp oregano. Wyłóż blachę papierem do pieczenia i piecz ciasteczka, aż się zarumienią, około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.