• Łatwe
  • 45 min
Wróć

Połączenie smakowe

Filet z dorsza w papilotach

Filet z dorsza w papilotach

Główne składniki

  • Cytryna

    Cytryna

  • Filet z dorsza

    Filet z dorsza

  • Świeży tymianek

    Świeży tymianek

Składniki

  • 2 filety z dorsza
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 marchewki
  • 2 gałązki tymianku
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania

Obraną marchew pokrój na cienkie paski i podsmaż 3 minuty na maśle. Rybę włóż na papier do pieczenia wraz z podsmażoną marchewką.  Na górze ułóż plasterki cytryny. Całość polej niewielką ilością oliwy z oliwek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika na około 15 min.