• Łatwe
  • 20 min
Wróć

Połączenie smakowe

Gofry waniliowe

Gofry waniliowe

Główne składniki

  • Jaja

    Jaja

  • Mleko 3,2% Paturages

    Mleko 3,2% Paturages

  • Mąka tortowa Reva

    Mąka tortowa Reva

Składniki

  • 2 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 1 i 3/4 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. oleju
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/4 łyżeczki soli

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, gofrownicę posmaruj oliwą i rozgrzej. Następnie wlej ciasto i piecz do uzyskania złotego koloru. Upieczone gofry możesz podać po prostu z dżemem lub cukrem pudrem albo z owocami i bitą śmietaną czy lodami - daj się ponieść wyobraźni!