• Łatwe
  • 20 min
Wróć

Połączenie smakowe

Koktajl kawowy z lodami czekoladowymi. bitą smietaną z mascarpone i kruszonką z ciasteczek

Koktajl kawowy z lodami czekoladowymi. bitą smietaną z mascarpone i kruszonką z ciasteczek

Główne składniki

  • Lody Grycan

    Lody Grycan

    czekoladowe, 1100ml

  • Mascarpone, Piątnica

    Mascarpone, Piątnica

  • Petit beurre Krakuski

    Petit beurre Krakuski

Składniki

  • 200 g lodów czekoladowych
  • 200 ml schłodzonej kremówki
  • 2 łyżki serka mascarpone
  • 2 ciastka petit beurre
  • 0,5 szkl. mocnej kawy
  • 6 kostek lodu lub kruszony lód

Sposób przygotowania

Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno, na koniec dodając 2 łyżki serka mascarpone. Napar kawy zmiksuj w blenderze z lodami czekoladowymi. Do szklanek rozlej koktajl, dodaj do niego lód, a na ghórze zrób pierzynkę z bitej śmietany i posyp kruszonymi ciastkami.

Pyszny deser już gotowy!