• Łatwe
  • 15 min
Wróć

Połączenie smakowe

Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

Główne składniki

  • Arbuz

    Arbuz

  • Cukier trzcinowy

    Cukier trzcinowy

  • Limonka

    Limonka

Składniki

  • 1 kg miąższu z arbuza
  • 4 limonki
  • 3-4 łyżki cukry trzcinowego (do smaku)
  • 2 szklanki wody
  • garść listków mięty
  • garść listków melisy

Sposób przygotowania

Usuń pestki z arbuza. Miąższ z arbuza oraz kilka listków mięty i melisy zblenduj, dodaj cukier i ponownie krótko zmiksuj.
Następnie dodaj 2 szklanki wody i sok wyciśnięty z 2 limonek. Wszystko wymieszaj. 
Pozostałe 2 limonki pokrój w cząstki.
Do lemoniady dodaj kawałki limonki oraz resztę liści melisy i mięty.

Odstaw do lodówki, aby lemoniada sie schłodziła