• Łatwe
  • 15 min
Wróć

Połączenie smakowe

Mango Lassi

Mango Lassi

Główne składniki

  • Jogurt naturalny Paturages

    Jogurt naturalny Paturages

  • Mango

    Mango

  • Miód wielokwiatowy Chabrior

    Miód wielokwiatowy Chabrior

Składniki

  • 1 duże, dojrzałe mango
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • szczypta kardamonu (zmielonego lub utartego w moździeżu)
  • 100 ml wody niegazowanej
  • mięta do dekoracji

Sposób przygotowania

Mango lassi doskonale orzeźwia. Najlepiej smakuje przygotowane z dojrzałego, soczystego mango. 

Wybierając mango kieruj sie kilkoma wskazówkami:

  • mango powinno być ładnie zarumienione, unikaj zielonych owoców mango - potrzebują troche czasu, żeby dojrzeć
  • owoc powinien być miękki - pod naciskiem powinien się delikatnie ugiąć


Sposób przygotowania:

Oddziel miąższ mango od pestki i obierz je ze skórki. Następnie umieść w kielichu blendera.

Dodaj jogurt i wodę. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Dopraw kardamonem oraz miodem i ponownie miksuj.

Mango lassi serwuj schłodzone z kilkoma listkami mięty.