• Łatwe
  • 15 min
Wróć

Połączenie smakowe

Omlet z szynką, serem i pieczarkami

Omlet z szynką, serem i pieczarkami

Główne składniki

  • Jaja z chowu ściółkowego Kotlina Natury

    Jaja z chowu ściółkowego Kotlina Natury

    M, 10 szt.(0,45zł/1szt.)

  • Pieczarki

    Pieczarki

  • Szynka wędzona

    Szynka wędzona

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 łyżki smietanki kremówki
  • 3 pieczarki
  • 4-5 plasterków szynki
  • 1/2 szalotki
  • 2 łyżki startego sera żółtego
  • 1 łyżka masła
  • posiekany szczypiorek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Drobno posiekaną szalotkę, pokrojoną w kostkę szynkę oraz posiekane w półplasterki pieczarki podsmaż ma maśle przez około 5 minut.

Jajka wymieszaj ze śmietanką, solą i pieprzem. Dodaj podsmażoną szynkę, cebulę i pieczarki. Całość delikatnie wlej na patelnię. Od razu zmniejsz ogień na minimalny, jajka posyp serem i przykryj pokrywką. Smaż do chwili, aż jajka się zetną. Przed podaniem omlet posyp posiekanym szczypiorkiem