• Łatwe
  • 25 min
Wróć

Połączenie smakowe

Przekąska z ciasta francuskiego z serem pleśniowym

Przekąska z ciasta francuskiego z serem pleśniowym

Główne składniki

  • Cebula czerwona

    Cebula czerwona

  • Ciasto francuskie świeże XXL Henglein

    Ciasto francuskie świeże XXL Henglein

  • Ser lazur

    Ser lazur

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 czerwone cebule
  • 200 g sera lazur lub innego pleśniowego
  • świeży tymianek

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie podziel na 8 prostokątów. Cebulę pokrój w krążki, ser pokrusz.

Na każdym kawałku ciasta umieść krążki cebuli oraz pokruszony ser. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piecz około 15-20 minut, do czasu aż ciasto się zarumieni.

Posyp listkami świeżego tymianku.