• Łatwe
  • 40 min
Wróć

Połączenie smakowe

Tartaletki z jajkiem i cukinią

Tartaletki z jajkiem i cukinią

Główne składniki

  • Ciasto francuskie świeże XXL Henglein

    Ciasto francuskie świeże XXL Henglein

    1,20zł/100g

  • Cukinia

    Cukinia

  • Jaja z chowu ściółkowego Kotlina Natury

    Jaja z chowu ściółkowego Kotlina Natury

    M, 10 szt.

Składniki

  • 1 ciasto francuskie
  • 1 cienka cukinia
  • 4 jajka
  • czosnek granulowany
  • zioła prowansalskie
  • 2 łyżki oliwy
  • sól

Sposób przygotowania

Foremki na tartaletki wyłóż ciastem francuskim.

Cukinię posiekaj na szatkownicy, wymieszaj z oliwą, 2 sporymi szczyptami czosnku i ziołami, a następnie nałóż ją na ciasto francuskie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz 15 minut. Następnie na wierzch każdej tartaletki  wbij jajko i piecz do czasu, aż się zetnie (ok. 10 minut).

Podawaj na ciepło.