Koktajl z czerwonej papryki
  • Łatwe
  • 80 min
Wróć

Koktajl z czerwonej papryki

Składniki
na 8 porcje

  • 4
  • 400 g malin (świeżych lub mrożonych)
  • 400 g truskawek ( świeżych lub mrożonych)
  • 50 g masła
  • 1 czerwona cebula
  • 100 g miodu
  • 100 g cukru pudru
  • 1,5 kg czerwonej papryki
  • sól, pieprz, oliwa z oliwek
  • 2 limonki
  • 400 ml soku z marchwi

Sposób przygotowania

Przygotuj mus owocowy

Owoce podsmaż z cukrem na maśle na średnim ogniu, następnie gotuj 30 minut na małym ogniu, aby powstał z nich mus i się nie przypalił. Mus odstaw do lodówki.

Następnie wykonaj koktajl z czerwonej papryki:

Najpierw przygotuj warzywa: posiekaj cebulę i przełóż ją do miski. Drobno pokrój czerwoną paprykę i przełóż do miski. Obierz skórkę z limonek i pokrój skórkę w drobne paseczki. Skórkę przełóż do miski.

W garnku na oliwie z oliwek podsmaż posiekaną wcześniej czerwoną cebulę oraz pokrojoną paprykę. Jak warzywa się zrumienią, dodaj do nich miód. Gotuj minutę. Następnie dodaj sok z marchwi i skórkę z limonki. Wymieszaj i zmiksuj na gładką masę, żeby nie powstały grudki. Dopraw do smaku i odstaw do lodówki.

Prezentacja dania

Na dno kieliszka koktajlowego wlej warstwę musu owocowego, następnie wlej koktajl paprykowy.

Do dekoracji możesz wykorzystać: skórkę limonki, owoce, aromatyczne zioła lub umieścić plasterek papryki na brzegu kieliszka.

Smacznego!

 

Tego możesz potrzebować

  • Limonka

    Limonka

  • Maliny

    Maliny

  • Truskawki

    Truskawki

  • Czerwona papryka

    Czerwona papryka

    3
    49
    1 kg