
Ryba w boczku z pieczonym ziemniakiem i kwaśnym sosem
Sposób przygotowania
Filety rybne (jeśli były mrożone to wcześniej je rozmroź) zawiń w plastry boczku, a następnie upiecz je na grillu aż boczek się zarumieni i będzie lekko chrupiący, a ryba będzie soczysta.
Buraka umyj, przypraw do smaku solą i pieprzem, zawiń w folię aluminiową i powoli piecz na grillu aż będzie soczysty.
Przed podaniem zrób sos. W misce połącz jogurt z rozgniecionym serem, następnie dodać posiekany koperek. Wymieszaj i dopraw według uznania solą i pieprzem i ponownie wymieszaj.
Na środku talerza ułoż filet z ryby zawinięty w boczek, obok ułoż buraka wyjętego z folii aluminiowej. Buraka natnij u góry, aby "otworzyć" go na całej długości, do nacięcia wlej sos jogurtowy. Tak faszerowanego buraka udekoruj gałązką koperku.