Tatar w stylu francuskim
  • Łatwe
  • 45 min
Wróć

Tatar w stylu francuskim

Składniki
na 8 porcje

Tatar

  • 1 kg wołowiny
  • 1 czerwona cebula
  • 50 g kaparów
  • 50 g korniszonów
  • 75g musztardy ziarnistej
  • Tabasco
  • 2 żółtka
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sos

  • 8 łyżek sosu sojowego
  • szczypta papryki mielonej
  • 50 g ketchupu

Sposób przygotowania

Mięso pokrój w drobną kostkę, dodaj uprzednio posiekaną cebulę, korniszony i kapary. Dodaj musztardę, żółtka. Dopraw do smaku tabasco, sosem, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Wymieszaj i wyłóż tatar na talerze używając okrągłej foremki, by nadać mu ładny kształt.

Udekoruj liściem sałaty, kaparami i odrobiną ziarnistej musztardy.

Podawaj z chipsami ziemniaczanymi lub innymi ulubionymi dodatkami